FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL GSP

Mircea Lucescu: „În '90, lumea ținea cu Dinamo. O depășisem pe Steaua la popularitate"

Un duel formidabil într-un derby Steaua - Dinamo al anilor 80: Belodedici versus Cămătaru
Un duel formidabil într-un derby Steaua - Dinamo al anilor 80: Belodedici versus Cămătaru

Articol de , - Publicat miercuri, 13 mai 2020 20:50

Mircea Lucescu a rememorat fotbalul din anii '80, considerat cel mai intens deceniu fotbalul românesc, într-un interviu maraton acordat Gazetei Sporturilor care a durat șapte ore. În acest episod, Il Luce susține că pe finalul anilor ‘80 Dinamo era mai iubită in țară decât Steaua!  

- Cum i-ați adus pe Balaci și pe Cămătaru la Dinamo?

- Amândoi avuseseră accidentări grave, dar i-am luat fiindcă Dinamo avea nevoie de popularitate. Era echipa Miliției, din cauza asta multă lume o ura. A Miliției, nu a Securității, cum spun unii! Cu Securitatea n-aveam nici o treabă, jucătorii erau angajați în secții de Miliție. Bine, lumea iubește echipele care joacă frumos, care câștigă. Se ajunsese ca în '90 să fie mai populară Dinamo, să aibă suporteri mai mulți decât avea Steaua, fiindcă noi jucam frumos și înscriam o mulțime de goluri.

- Credeți că e posibil ca rezultatele echipelor românești să fi provenit și din mituirea arbitrilor, așa cum a povestit Cornel Dinu?

- Am citit pe GSP.ro și articolul despre maghiarul-evreu Solti, care făcea astfel de lucruri pentru Inter Milano. Cred că se exagerează mult. Puteai face asta o dată, de două ori, nu la infinit, că erai în văzul lumii. Eu nu-mi aduc aminte vreun meci european pe care Steaua, Dinamo sau Craiova să-l fi câștigat cu ajutorul arbitrilor.

- Iordănescu a fost la un moment dat secund la naționala de tineret. Cum vă înțelegeați cu el?

- Cum să ne înțelegem, dacă eu l-am adus în postul acela? Văzusem că Iordănescu era trimis la echipa de juniori a Stelei, nu avea loc la seniori. Și, într-un spirit de frondă față de decizia lui Halagian de a-l trimite la copii, l-am adus la Federație ca asistent al lui Drăgușin la naționala de tineret.

- Adică ați văzut că Iordănescu avea calități de tehnician când el încă nu îndeplinise rolul acesta?

- Normal! Iordănescu fusese un lider și fotbaliștii-lideri aveau mereu talent să devină antrenori foarte buni.

Citește și alte știri despre Mircea Lucescu: 

Episodul 1 al interviului eveniment cu Mircea Lucescu: „Craiova și naționala mea au dat tonul performanței în fotbal din anii '80"

EPISODUL 2. Mircea Lucescu îl creditează pe Loți Boloni pentru performanța din Cupa Campionilor: „Steaua '86? Boloni a organizat-o, Valentin a protejat-o"

EPISODUL 3. Mircea Lucescu apreciază mai mult traseul Craiovei în '83 față de cel al Stelei în '86: „Ce adversare a avut Craiova! Nu Kuusysi, nu Vejle, nu Honved!” + o lecție de pe Netflix

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (68)
1763887750508605
Calin Francu  •  14 Mai 2020, 21:20

Lucescu asta e dus rau adica 4 ani de zile Steaua domina in Europa si el ne spune că Dinamo era mai populară o echipă care era eliminată rușinos de 17 NENTORI SI DINAMO TIRANA . Spune că o PROTEJA VALENTIN Cum o PROTEJA cînd Steaua 86 era făcută cu jucători veniți de la : Dukadam -uta. Bărbulescu- Argeș. Bei o- moldova nouă. Iovan -Reșița. Pițurcă- fcolt. Boloni - Asa tg Mures . Stoica - Galați. Lăcătuș-Brasov .Balint -Bistrița etc. Etc . Și lista poate continua . Dacă VALENTIN era tare muta echipă Craiova Maxima la Steaua .Ă avut ochi la jucători nu că Lucescu care in 84 -86 nu selecționat la națională jucători de la Steaua doar Boloni juca asta că să vedeți ce fler de antrenor avea marele Lucescu . El și atunci nu ii selecționat din orgoliu să ateste el că doar el stie ce jucători sint buni pentru națională. Cum sa-l duci pe Lăcătuș. Balint . Pițurcă. Belo și alții că nu erau buni trebuiau duși jucători promovați de el gen Rednic. Coras. Iorgulescu.Gabor . Klein etc. Etc. Și s-a văzut cu Irlanda de Nord ce tactician.era și ce selecție.buna.facea.Toti vorbesc de Steaua că era protejată . însă fata de Dinamo .era la ani lumina. Dinamo controla Echipe . Arbitrii. Ziaristi . Comentatori . Frf mai tot .La toti le era frica de SECURITATE și miliție și vine Lucescu să spună cît de iubita era Dinamo. Dacă VALENTIN nu era la Steaua Dinamo își făcea de cap era jale. Și că o dovadă vedeți cîte campionate are Dinamo luate la golaveraj.Lucescu să ne lase el cu vrajeala

883758598355956
Adrian Fulgos  •  14 Mai 2020, 14:14
Postat de Adrian Constantin Sendroiu pe 14 Mai 2020, 07:01

pana in 90 popularitatea era oficial: 1)Universitatea Craiova 2 ) Rapid 3 ) Steaua . Statisticile de atunci nici nu pomeneqau de Dinamo, s-au spus doar primele 3, Dinamo ar fi putut fi pe 4 sau pe ...400

Mai mult ca sigur acesta era "clasamentul oficial" din județului Dolj. În nici un caz al României.

892909994110655
Radulescu Horatiu  •  14 Mai 2020, 09:23
Postat de ciuke pe 14 Mai 2020, 09:12

Ce mare *** a facut Lucescu la nationala? A calificat nationala la CE din 84 (lasam jocul de *** pentru care alti antrenori au fost blamati), in schimb a pierdut calificarea la CM 86 in fata Irlandei de Nord. Eu am facut liceul la 20 min de stadionul Dinamo si jucam Steaua-Dinamo pe terenul de sport.

Nu știe nimic,nu întra în dialog cu el.

Vezi toate comentariile (68)
Comentează