FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Misterul sticluței de plastic din care a fost surprins că bea Dan Petrescu în meciul cu FCSB » Ce probleme de sănătate are antrenorul campioanei CFR Cluj

Articol de - Publicat vineri, 16 decembrie 2022 12:16 / Actualizat vineri, 16 decembrie 2022 14:46

Joi seară, pe Național Arena, Dan Petrescu a apărut în imaginile TV în mai multe rânduri bând dintr-o sticlă de plastic în care se afla un lichid colorat. Cum imaginile se repetă aproape la fiecare meci, reporterii Gazetei l-au întrebat pe Bogdan Mara - directorul sportiv de la CFR și tatăl a doi gemeni botezați de Petrescu - ce se află în misteriosul recipient de jumătate de litru.

Băieții au voie să bea o bere. Eu nu beau bere, o să beau ceai.

- Dan Petrescu, după victoria cu Sparta Praga din Conference League

Întrebat în direct la GSP Live, Mara a răspuns amuzat: „Dan are probleme cu stomacul și are un ceai, cred că e de mușețel. Îl ia pentru stomac, îi calmează stomacul. Dar nu bea mereu ceaiul ăla. E un ceai de tei sau de mușețel pentru stomac”. 

Prima reacție a lui Șucu, după imaginile cu „Bocciu” și „Corsicanu” alături de patronul de la CFR Cluj + Ce spune interlopul fotografiat alături de Varga
RAPID
Prima reacție a lui Șucu, după imaginile cu „Bocciu” și „Corsicanu” alături de patronul de la CFR Cluj + Ce spune interlopul fotografiat alături de Varga

O sursă din club a explicat în detaliu cum își procură Petrescu poțiunea vindecătoare: 

„Când jucăm acasă, în sticlă e sigur ceai de mușețel pentru că i-l face femeia de la bucătărie care știe exact ce îi trebuie. Când mergem în deplasare, nu își ia ceai la el și le cere celor de la hotelul unde se cazează echipa. Doar că pe la hoteluri nu au întotdeauna ceai de mușețel. Îi fac ceai de tei sau orice ceai consideră ei că e bun pentru stomac”. 

Potrivit site-urilor specializate în fitoterapie, „ceaiul de mușețel este eficient pentru ameliorarea crampelor și a diareei datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Există și studii care au demonstrat că ceaiul de musetel poate să inhibe aciditatea din stomac și bacteriile care pot să provoace ulcerul stomacal”. 

Misterul sticluței de plastic din care a fost surprins că bea Dan Petrescu în meciul cu FCSB » Ce probleme de sănătate are antrenorul campioanei CFR Cluj
Dan Petrescu discută cu Panin în timpul meciului cu FCSB. Sticla de ceai e pusă în orificiul din scaunul de pe banca de rezerve

Dan Petrescu nu suferă de o afecțiune digestivă confirmată printr-un diagnostic pus de un specialist. Totuși, el acuză o digestie defectuoasă, cel mai probabil din cauza stresului profesional provocat de meseria de antrenor. Explică sursa din club: „E clar de la nervi, deși oamenii din conducere îl mai tachinează uneori că e de la Lambrusco, vinul spumant la care nu poate să renunțe”.

„Petrescu avea probleme medicale mari”

Conform apropiaților, Petrescu este genul de persoană cu înclinație spre ipohondrie, dar și cu o sănătate șubredă. Acum câțiva ani, bunul său prieten Gică Popescu povestea pentru Gazetă: 

„Dan avea probleme medicale mari ca jucător! El nu poate nici acum să-şi ţină picioarele drepte, că are un picior mai mare şi unul mai mic, şoldurile cu probleme... Gâtul! Cum bea un pahar cu apă rece sau sufla vântul mai tare, i se umflau amigdalele. Avea probleme cu stomacul, cu şoldul, cu picioarele, cu gâtul. Da' cu ce n-a avut probleme! Şi a făcut performanţă la cel mai înalt nivel doar pe seriozitate! D-aia face şi acum rezultate, ca antrenor e cum a fost ca jucător”. 

De-a lungul anilor, Dan Petrescu a avut mai multe probleme de sănătate care i-au afectat meseria de antrenor. În 2013, pe când antrena la Dinamo Moscova, nu a participat la conferința de presă de după o înfrângere cu Alania Vladikavkaz (0-1), invocând că nu se simte bine. Presa rusă a scris că românul a lovit pereții și ușa cu pumnii și picioarele, iar președintele Alaniei, legendarul ValerI Gazaev, a avut o reacție dură: 

„Petrescu este oaspete în ţara noastră şi ar trebui să aibă grijă ca mentalitatea şi comportamentul său să respecte legile care există în fotbalul rus. De exemplu, să te prezinţi la conferinţa de presă, nu să-ţi trimiţi colaboratorii. A invocat motive de sănătate, dar a avut suficientă sănătate încât să rupă uşa de la vestiar”.

În mai 2018, la un meci cu CS Universitatea Craiova, lui Petrescu i s-a făcut rău la vestiare. Conform oamenilor din club, antrenorul a acuzat dureri de cap îngrozitoare și o tensiune oscilantă. Un an mai târziu, nu s-a prezentat la conferința de presă de dinaintea meciului Celtic - CFR din cauza unor probleme digestive. Petrescu a rămas la hotel și l-a trimis pe secundul Alin Minteuan la antrenament și la întâlnirea cu jurnaliștii. ”Chiar înainte să plecăm la stadion, ne-a spus că nu se simte foarte bine, dar știm că este un luptător. Cred că va fi în regulă mâine. Chiar dacă nu va fi 100%, sunt încrezător că va fi alături de noi mâine”, a povestit Minteuan.

Citește și alte articole:

Gabriel Debeljuh, dezamăgit de conducerea clujeană: „Nu mai joc pentru CFR, nu-mi risc cariera!”
CFR CLUJ
Gabriel Debeljuh, dezamăgit de conducerea clujeană: „Nu mai joc pentru CFR, nu-mi risc cariera!”
Cum vede Victor Becali lupta la titlu în Superliga: „Farul și CFR se bat. Craiova și Rapid nu au șanse”
GSP LIVE
Cum vede Victor Becali lupta la titlu în Superliga: „Farul și CFR se bat. Craiova și Rapid nu au șanse”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
Papalaga
Papalaga  •  20 Decembrie 2022, 06:15

cum de ce bea ? *** *** in somn dupa ce citeste aberatiile gsp

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ZB77
ZB77  •  17 Decembrie 2022, 02:50

Wow…ati descoperit de “boala cumplita” de care sufera antrenorul cfr ului! Si culmea, aflam si ce minuni tamaduitoare poate face ceaiul de musetel! Baba Vanga, daca ar mai trai, ar vrea sa moara imediat de invidie!:) Lasati, bai, omul in pace, sa isi vada de sanatatea stomacului! Voi chiar nu aveti pic de rusine, sau cat de cat un pic de simt al penibilului?! Si va mai si (auto) intitulati jurnalisti de sport!

vasileroaita
vasileroaita  •  16 Decembrie 2022, 17:39

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează