FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

New Dinamo e de fapt Old Dinamo » Echipa din "Ștefan cel Mare" își neglijează tinerii și preferă să transfere jucători trecuți de 30 ani

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 februarie 2017 11:27

Deși patronul Ionuț Negoiță a anunțat în repetate rânduri că vrea să dea credit jucătorilor tineri din propria pepinieră, transferurile lui Dinamo din ultimele opt luni demonstrează exact contrariul.

"Câinii" s-au specializat în aducerea jucătorilor de peste 30 ani, considerați de specialiștii din jurul lui Negoiță fotbaliști cu experiență ce pot ajuta jucătorii tineri să crească. 

Jaime Penedo (35 ani), Luca Ceccarelli (34 ani), Thaer Bawab (32 ani) și Adam Nemec (31 ani) sunt cei mai în vârstă jucători din actual lot al "câinilor", toți veniți în timpul mandatului lui Andone.

Marici, Romera și Dielna, toți trei având 29 ani, sunt alte transferuri care îmbătrânesc lotul lui Dinamo

În comparație, niciunul dintre jucătorii din lotul din sezonul trecut nu avea mai mult de 29 ani! 

Consecințele acestor transferuri nu au întârziat să apară: spre deosebire de sezonul trecut, media de vârstă a lotului lui Dinamo a crescut cu 2 ani! 

Dacă în timpul "erei Rednic" media de vârstă era de 23,6 ani, lotul actual al lui Andone are o vârstă medie de 25,6 ani. 

tinerii nu primesc nicio șansă

Ioan Andone a acordat foarte puține minute tinerilor jucători în acest sezon, ajungând treptat să renunțe la aceștia.

Cu excepția lui Filip (22 ani) și a lui Nedelcearu (20 ani), care au confirmat încă din sezoanele anterioare, niciun alt tânăr jucător nu a mai primit șanse constante în primul "11".

Olteanu, Tîrcoveanu, Denis Ciobotariu, Dudea, Simone Dobre, Robert Moldoveanu, dar și "exilații" Patrick Petre și Ionuț Șerban sunt tinerii care așteaptă un semn de la Andone.

pariul lui rednic, împrumutat la afumați

Valentin Costache (18 ani) a fost promovat sezonul trecut de Mircea Rednic, reușind chiar să marcheze în Liga 1, în meciul din februarie 2016 cu Botoșani, scor 1-0. 

Acesta nu a primit însă nicio șansă după venirea lui Andone și a fost împrumutat la CS Afumați, în Liga a doua.

daniel popa da, laurențiu manole ba

Dinamo și-a dorit cu ardoare transferul unui atacant tânăr în vară, pentru a-i crea concurență lui Gnohere.

Până să-l aducă pe Nemec, Dinamo l-a achiziționat pentru o sumă modică pe Daniel Popa (22 ani), atacantul celor de la Chindia Târgoviște.

Asta în ciuda faptului că îl deține pe Laurențiu Manole (20 ani), poate cel mai promițător tânăr atacant crescut de Dinamo.

Precum Costache, acesta este împrumutat în Liga a doua, la FC Brașov, unde este titular și marchează constant, fiind golgeterul echipei.

"Vrem să punem în valoare și jucătorii tineri. Noi avem și Academie și lumea ne acuză ca nu facem transferuri multe. Trebuie sa arătăm și investiția pusă în acești tineri" Ionuț Negoiță, conform dinamo1948.club , la începutul acestui an

"Noi creștem, jucătorii tineri cresc, echipa crește" Ionuț Negoiță, în data de 20 august

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
138672209828437
Gelu Oanca  •  12 Februarie 2017, 20:17

Bai nenorocitilor de fcsb nu scrieti ca are fosile , uitativa si la ei si vedeti cati de 29 si peste 30 de ani au,Dar pe voi va plateste ciobanul sa scrieti doar ce spune el.Cand era Sanmartean la 35 de ani nu era batran Tamas ,Pintiliinui batran? numai la alte echipe vedeti batrani la cioban nu vedeti .

zizu
zizu  •  12 Februarie 2017, 15:10
Postat de pedro0 pe 12 Februarie 2017, 13:57

Dinamo transfera doar jucatori liberi ca sunt mai ieftini

cu salarii de 6000 ca fcsb ? cu atat il plateste infractorul pe pomana...chilipir,vedeta pleasca,nu?

geo.b.
geo.b.  •  12 Februarie 2017, 14:39

"New Dinamo e de fapt Old Dinamo". " New Dinamo" de fapt este subiectul preferat AL CARCOTASILOR.Negoita a folosit acest cuvant doar atunci când a preluat clubul,cand si-a anuntat intentiile de viitor.Insa in urma evenimentelor ulterioare,culminand cu insolventa,eu unul nu l-am mai auzit pe Negoita spunând ceva de "NEW",decat pe voi,cei carora va place sa mincati.....si sa barfiti,aratand cu degetul.Doar pe voi v-am mai auzit cu "NEW" 3,4,7,15 si 20.De multe ori,te judeca tot cel mai rau ca tine,cel care nu reuseste sa-si vada BARNA din proprii sai ochi.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează