FOTBAL  »  Superliga  »  GHENCEA

Deținătorul drepturilor TV, despre stadionul Ghencea, Talpan versus Ciolacu: „Premier vs. colonel. Colonelul pleacă de la 4-0” + „Autogolul” reușit de Gigi Becali și MM

Florin Talpan, în stânga, și Marcel Ciolacu +15   FOTO
Florin Talpan, în stânga, și Marcel Ciolacu

Articol de - Publicat sambata, 22 iulie 2023 08:48 / Actualizat sambata, 22 iulie 2023 09:55

Orlando Nicoară, directorul eAD, firma deținătoare a drepturilor de televizare pentru meciurile din SuperLigă, s-a pronunțat pe marea dezbatere a momentului: trebuia FCSB primită în Ghencea?

Clubul lui Gigi Becali a solicitat închirierea arenei din Ghencea pentru a găzdui meciul cu Dinamo din această seară, ora 21:30, dar nu a avut succes. 

Negocierile purtate între reprezentanții FCSB și cei ai CSA Steaua nu au ajuns la un deznodământ favorabil clubului din prima ligă, iar vicecampioana s-a reorientat către Arcul de Triumf.

Într-un mesaj amplu publicat pe contul de Facebook seara trecută, Orlando Nicoară, deținătorul drepturilor de televizare a SuperLigii prin intermediul firmei eAD, a analizat toate evenimentele recente, de la negocierile pentru închirierea stadionului la reacțiile publice pe care cele două tabere le-au avut pe acest subiect.

Gigi Becali, de exemplu, spusese cu o zi înainte ca negocierile să fie sistate că „99,99% se semnează contractul”. 

Cine-l mai înțelege? A refuzat oferta lui Becali, acum transmite public: „Vreau la FCSB! Gigi e patronul potrivit pentru mine”
FCSB
Cine-l mai înțelege? A refuzat oferta lui Becali, acum transmite public: „Vreau la FCSB! Gigi e patronul potrivit pentru mine”

Orlando Nicoară, pe subiectul „FCSB în Ghencea”: „Gigi Becali, MM Stoica și Valeriu Argăseală l-au reactivat pe Talpan!”

“Întăriți-vă statul, domnilor!” îi spunea, acum 14 ani, Sorin Ovidiu Vîntu lui Cătălin Tolontan. A fost ultima aroganță publică a unui mogul ce a pierdut ulterior totul, inclusiv libertatea.

Există o calitate la care colonelul Talpan îi este net superior lui Gigi Becali: inteligența emoțională. 

În ultimul meci jucat în Ghencea de CSA Steaua, Florin Talpan a fost criticat dur de suporterii steliști. Bannere, mesaje, scandări, frustrări, după un alt sezon în care echipa a fost privată de posibilitatea de a promova, deși își câștigase dreptul pe teren.

- “Promovare câștigată pe gazon, în birouri se doarme la unison.” 
- “Circ ieftin la TV ai etalat, privim versiunea 2.0 de la palat.” 
- “Îți place la Fanatik și la TV! Steaua a promovat, de ce joacă în B?” 
- “Precum la șah, nebunul merită sacrificat. Întotdeauna scopul final e cel mai important" 
Acestea au fost mesajele de pe bannerele expuse de Peluza Sud pe arena din Ghencea la meciul cu Gloria Buzău.

Colonelul Talpan, deja o vedetă media, a înțeles IMEDIAT mesajul și s-a retras, refuzând să mai apară la tv sau să dea interviuri. Silentio stampă două luni. Asta denotă inteligență emoțională. Suporterii sunt cei care-l țin în funcție pe colonel și el știe/a înțeles asta. 1-0.

“Întăriți-vă statul, domnilor!” Premierului Ciolacu îi bubuie în fiecare zi câte o “petardă” în jurul lui. Și-a preluat mandatul răsuflând ușurat că s-a terminat greva profesorilor, pentru a fi tamponat de scandalul azilelor groazei. Din care partidul, mai mult, și domnia sa, mai puțin, au ieșit șifonați. Între o deplasare în Germania, unde s-a bătut pe umăr cu cancelarul Scholz, camarad în grupul Socialiștilor, Marcel Ciolacu a cerut rezolvarea “problemei” Ghencea. Ministrul Apărării, pesedist și el, a înțeles mesajul și l-a transmis mai departe. Că așa e în armată, ordinul se execută.

Nu și de colonelul Talpan! Văzând protestele suporterilor, blocajul unui comandant de club care “nu vrea să meargă la închisoare”, Florin Talpan iese din autoimpusa silentio stampa și simte că e din nou momentul lui. Se urcă pe valul nemulțumirilor și “refuză” să execute ordinul. E eroul suporterilor steliști pentru că toți îl văd ca fiind cel ce a blocat venirea în Ghencea, era să scriu revenirea, FCSB-ului. Din nou, +1 la inteligența emoțională. 2-0.

Principial, Gigi Becali, MM Stoica și Valeriu Argăseală au dreptate. Stadionul Ghencea e construit din bani publici, e un centru de cost azi, deși ar trebui să fie un centru de profit, care să returneze statului din investiția făcută. Și tot principial, pentru un bun public, condițiile de utilizare ar trebui să fie și clare și simple: un “afiș” care să listeze cele xx condiții ce trebuie bifate pentru a putea juca acolo. Astfel încât oricine vrea să închirieze să știe ce și cum. Fără negocieri (ce să negociezi?), fără întâlniri în afară de cea pentru semnarea contractului. Care ar trebui sa fie standard. Condiții de genul “aici joacă doar cei cu basca albastră, iar FCSB, doar FCSB, pentru că are basca roșie cu buline, nu are voie” lăsă loc la abuzuri.

Emoțional, cei trei, convinși că ordinul se execută, au desfăcut prea devreme șampania “revenirii” în Ghencea, nereușind să-și stăpânească emoțiile și reactivându-l astfel pe colonelul Talpan. Pentru că regulile sunt clare: se termină sau începe doar atunci când contractul e semnat. Sigur, speculez, e posibil că și dacă erau “cuminți” verbal deznodământul să fi fost același. Dar eu cred că a fost autogol. 3-0.

Orlando Nicoară, despre intervenția lui Marcel Ciolacu: „Premier vs. colonel. Colonelul pleacă de la 4-0”

Întrebat fiind aseară, la DigiSport, de situația echipei de fotbal CSA Steaua, dacă va putea promova vreodată, colonelul Talpan a punctat, din nou, la inteligența emoțională: “Haideți să nu discutăm despre capitolul ăsta acum, să trecem peste problema asta. De câtva timp eu nu mai pot să-mi fac treaba la servici datorită (sic) faptului că trebuie să mă apăr pentru că-mi vine dușmanul în casă”. 4-0.
Ieri s-a tras la sorți calendarul meciurilor din Liga 2. Detalii.

“Întăriți-vă statul, domnilor!” “Trebuie să înţelegem foarte bine, bazele sportive sunt ale statului român. Noi avem niște stadioane pe care le trebuie să le punem la dispoziția sportivilor, în funcție de performanță, nu de criterii personale. Nu poți să te exprimi la TV pe o bază a statului, construită din bani publici. Când tu n-ai nicio performanță sportivă și te implici din ambiții personale să blochezi accesul unor sportivi în baza sportivă, atunci lucrurile sunt în totală neregulă și nu voi permite așa ceva nimănui, nici lui Talpan și nici nimănui. Cred că am fost suficient de clar”. 

Premierul Marcel Ciolacu, azi. Foarte dur mesajul. Foarte. Stat vs stat. Premier vs colonel. Care colonel pleacă de la 4-0 plus o amenințare cu proces la CEDO. Sinucidere profesională sau un curaj nebun alimentat de suporteri? Vom vedea.

“Întăriți-vă statul, domnilor!”, iar voi, suporteri, plătiți-vă taxele pentru ca statul să construiască stadioane care vă sunt interzise. Stați la coadă, poate, poate veți reuși să prindeți un bilet la derby-ul de sâmbătă unde doar 7-8000 dintre voi veți putea fi pe stadion. Pentru că de ce să se joace acest meci cu 30.000 de suporteri în tribună, să fie un spectacol total la revenirea lui Dinamo în Superliga, înghesuiți-vă pe Arc, ca sardinele, și stați la cozi de un km, ca pe vremea lui Ceaușescu.

- Orlando Nicoară 

Cu stadionul din Ghencea „blocat” iar Arena Națională rezervată unor concerte, FCSB a rămas doar cu varianta „Arcul de Triumf”. „Derby de România” va fi găzduit de micuța arenă de 8.200 de locuri, dintre care doar puțin peste 7.000 vor fi ocupate. 

Citește și: 

FCSB vinde astăzi ultimele sute de bilete pentru derby-ul cu Dinamo » Toate detaliile

FCSB, în pericol să rămână fără un titular! Anunțul de ultimă oră făcut de Becali: „Am cerut două milioane!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (88)
Eu2306
Eu2306  •  24 Iulie 2023, 13:04
Postat de Dobermannul pe 23 Iulie 2023, 23:29

Trebuie sa fii prost de bubuie sa ridici in Romania o problema de respectare contract.

Da??!atunci mapn nu a fost atat de prost ca se stie ca nu sunt respectate contractile de catre cioban... ***:)))***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dobermannul
Dobermannul  •  23 Iulie 2023, 23:29
Postat de Eu2306 pe 23 Iulie 2023, 02:50

Pai si atunci?!ce contract de folosinta are ciobanul??mari *** sunt pe aici

Trebuie sa fii prost de bubuie sa ridici in Romania o problema de respectare contract.

Eu2306
Eu2306  •  23 Iulie 2023, 23:07
Postat de Dobermannul pe 23 Iulie 2023, 12:14

***

Priatene da-i in judecata pe a de te-a facut:)))

Vezi toate comentariile (88)
Comentează