FOTBAL  »  Superliga  »  CSA STEAUA VS. FCSB

Peluza Sud a Stelei, atac la adresa fanilor FCSB: „Timp de 15 ani, au încasat bani ca niște bișnițari”

Fanii Stelei au atacat Galeria Nord +16   FOTO
Fanii Stelei au atacat Galeria Nord

Articol de GSP - Publicat luni, 11 mai 2020 16:24

Peluza Sud a Stelei a emis un comunicat astăzi, după numeroasele apariții publice ale lui Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord care s-a întors în acest an alături de FCSB.

Susținătorii CSA au lansat acuzații la adresa Galeriei Nord, motivând decizia separării dintre cele două facțiuni importante din istoria roș-albaștrilor.

„Fiecare e liber să susțină ce echipă vrea, să facă ce afaceri vrea, dar nu mai folosiți numele STEAUA, al stadionului din Ghencea sau cel al Peluzei SUD.

  1. Mutarea la SUD a venit firesc, nu doar ca un schimb de generații, ci motivată de o diferență clară de gândire în ceea ce privește modul de a trăi viața de stadion, membrii Peluzei SUD preţuind independența față de club și modul liber de a gândi și acționa, neconstrâns în niciun fel de interesele personajelor din lojă. Cum, după episodul Jan Pavel, se ajunsese din nou într-o stare în care conducerea clubului dorea să subjuge glasul suporterilor prin controlarea liderului de peluză și a liderilor unor grupuri, opțiunea clară pentru cei ce doreau libertate a fost fondarea unei noi peluze, a unui nou drum. Aici apare Mustață, un personaj care nu este un stelist cu state vechi, apărut peste noapte și impus la cârma Nordului de atunci.
  2. Deși diferențele au fost de la început mari și nu am fost priviți cu ochi buni din start, conflictele au început cu adevărat să apară după anul 2005. Aceste conflicte au apărut ca urmare a contestării performanțelor echipei pe alocuri, dar, mai ales, din cauza opoziției clare pe care am afișat-o în nenumarate rânduri la adresa conducerii clubului, lucru care afecta interesele financiare ale câtorva lideri de la Nord. Acești lideri se foloseau de biletele, coregrafiile și deplasările primite gratis sau achitate de către conducere pentru a le vinde suporterilor și chiar membrilor grupurilor din Nord sau Sud la preț «normal». Timp de mai mult de 15 ani, zeci de mii de bilete, sute de deplasări și coregrafii primite gratis au fost plătite de către suporterii de bună credință unor bișnițari care au câștigat milioane de lei de pe urma echipei pe care o «susţineau». În tot acest timp, Peluza Sud era interzisă în masă, refuzându-i-se accesul pe stadion, dreptul de a cumpăra bilete direct de la case și, nu in puține rânduri, declarată ca element negativ direct de către club către Jandarmerie. Au fost mii de kilometri parcurși, zeci de mii de metri de materiale folosite pentru coregrafii și milioane de lei plătiți DOAR DIN BANII NOȘTRI pentru a fi lângă echipă.

Toate interviurile, modelul de business gândit de afaceriștii stadioanelor, reîntoarcerea «Peluzei NORD», reunirea oamenilor «de bine» precum Gigi, Meme cu Mustață și alți abonați la banii suporterilor, prin celebrele metode patentate de conducerea fcsb (minciuna și furtul de identitate) nu ne-ar afecta dacă toate acestea nu ar avea legătură cu numele STEAUA BUCUREȘTI, un nume străin de ei, un nume pe care noi mereu îl vom apăra”, este un fragment din comunicatul Sud Steaua.

Fiecare e liber să susțină ce echipă vrea, să facă ce afaceri vrea, dar nu mai folosiți numele STEAUA, al stadionului...

Posted by SudSteaua.ro on Monday, May 11, 2020

FCSB. Gheorghe Mustață a anunțat reunirea Peluzei Nord

+12 FOTO

Gheorghe Mustață, unul dintre liderii suporterilor vicecampioanei României, a anunțat zilele trecute reunirea Galeriei Nord.

De asemenea, Mustață a declarat că a „semnat un pact de neagresiune cu prietenii din Peluza Sud”, susținătorii formației CSA Steaua din Liga a 4-a. AS47 a negat ulterior informația - mai multe detalii, AICI.

VIDEO Nu e Talpan Arena! » Fanii au votat pe GSP cum ar trebui să se numească noul stadion din Ghencea

Avocatul FCSB vine cu propria versiune: „Suporterii au fost induși în eroare. FCSB poate juca în Ghencea”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează