FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Pigliacelli pleacă de la Craiova, dar așteaptă convocarea în naționala României: „Dacă voi fi vreodată chemat, cu siguranță voi răspunde”

Mirko Pigliacelli
Foto: GSP
Mirko Pigliacelli Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 iulie 2022 10:55 / Actualizat duminica, 17 iulie 2022 13:19

Mirko Pigliacelli (29 de ani) a plecat de la CSU Craiova în Serie B, la Palermo, dar portarul italian vrea să-și ia cetățenia română și să fie chemat de Edi Iordănescu la națională.

Pigliacelli a jucat vineri ultimul meci în tricoul oltenilor în remiza de acasă cu Sepsi, scor 2-2. Portarul italian a fost unul dintre cei mai buni oameni ai lui Laszlo Balint, intervenind decisiv la mai multe ocazii ale covăsnenilor, mai ales la ultima fază, când Sepsi a fost aproape să dea lovitura prin Ispas.

CSU Craiova, decimată după remiza cu Sepsi » Laszlo Balint așteaptă întăririle: „Sunt discuții, e clar că vor veni”
CSU CRAIOVA - SEPSI 2-2
CSU Craiova, decimată după remiza cu Sepsi » Laszlo Balint așteaptă întăririle: „Sunt discuții, e clar că vor veni”

A fost meciul de adio al lui Mirko la Craiova, portarul italian mergând la Palermo. Cu toate că părăsește fotbalul românesc, Pigliacelli anunță că a făcut demersurile pentru a-și lua cetățenia română și așteaptă convocarea la naționala României.

„Eu depun actele pentru că m-am simțit bine în România, voi aștepta răspuns, oricum durează un pic. Dacă voi fi vreodată chemat, cu siguranță voi răspunde da! Dacă nu, oricum îmi iau cetățenia pentru că m-am simțit bine, nu se știe ce se întamplă în viitor”, a declarat Pigliacelli potrivit sport.ro.

Marko Pigliacelli: „Am încercat să prelungim, dar mi se spunea: «Te sunăm noi»”

Imediat după meciul cu Sepsi, Pigliacelli a ținut să transmită un mesaj de despărțire fanilor Craiovei, dar și să vorbească despre motivul plecării sale de la echipă.

„E grea despărțirea. Eu trebuia să îmi fac datoria, să joc la echipa care mă plătește, nu m-am gândit că mă pot accidenta. A fost un meci foarte echilibrat. Noi am avut 2-0, dar ei au avut 4-5 ocazii. Cred că e un rezultat corect”, a spus Pigliacelli la Digi Sport.

Apoi, acesta a oferit mai multe detalii despre motivul pentru care s-a despărțit de Universitatea Craiova: „Până acum o lună am încercat să prelungim, dar mi se spunea «te sunăm». A venit ofertă de la Palermo și nu puteam să refuz. Eu merg într-un oraș mare, o echipă importantă și sper să promovăm în Serie A.

Mulțumesc celor de la Craiova, s-au comportat incredibil cu mine. România e a doua mea casă”.

Citește alte știri din Liga 1:

Opinie fermă, la GSP Live, după prestația lui CFR în meciul cu Rapid: „E de nerecunoscut. Nu cred că mai e o echipă de titlu”
CFR CLUJ - RAPID 1-0
Opinie fermă, la GSP Live, după prestația lui CFR în meciul cu Rapid: „E de nerecunoscut. Nu cred că mai e o echipă de titlu”
Mihai Stoica s-a enervat după CFR - Rapid: „Nu suport să mă facă cineva orb! Trebuia repetat penalty-ul”
CFR Cluj - Rapid 1-0
Mihai Stoica s-a enervat după CFR - Rapid: „Nu suport să mă facă cineva orb! Trebuia repetat penalty-ul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
superdaniel72
superdaniel72  •  17 Iulie 2022, 19:45

Esti extraordinar fotbalist, Pigliacelli... Dar asa e, contractul tau nu expira in urmatoarele 7-8 luni , sa fii o prioritate in prelungirea contractului... Ce este greu de inteles? Decizia, de a pleca, iti apartine, clar! Asa ca nu te mai da lovit!

1.fcu
1.fcu  •  17 Iulie 2022, 15:44

Ce tot scrieti ba de toate petardele

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  17 Iulie 2022, 14:49

...mult succes Mirko...Edy Politico n o sa te cheme niciodata la nationala de prost ce este ...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close