FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Prețul uriaș plătit de Gigi Becali pentru Răzvan Oaidă, jucătorul cu doar 34 de meciuri în CV + de ce se poate dovedi o investiție importantă în viitor

Răzvan Oaidă a lipsit din cauza unei accidentări din octombrie 2018 până duminica trecută, când a prins 10 minute în egalul Botoșaniului cu Mediaș, 1-1 // foto: Ionuț Tabultoc
Răzvan Oaidă a lipsit din cauza unei accidentări din octombrie 2018 până duminica trecută, când a prins 10 minute în egalul Botoșaniului cu Mediaș, 1-1 // foto: Ionuț Tabultoc

Articol de , , - Publicat marti, 26 februarie 2019 10:14

Gigi Becali l-a cumpărat pe mijlocașul defensiv Răzvan Oaidă, în vârstă de 20 de ani. Botoșani primește 700.000 de euro, un preț uriaș pentru un fotbalist cu doar 34 de partide în CV. 

FC Botoșani mai primește o injecție de la FCSB: moldovenii încasează 700.000 de euro în schimbul unui internațional de tineret pe care îl aduseseră gratis în urmă cu un an și jumătate. Răzvan Oaidă, noua achiziție a lui Becali, nu apăruse în vreun meci la nivel de seniori până să semneze cu Botoșani.

În Moldova a adunat 34 de partide de campionat și rezultă un preț de 20.500 de euro pentru fiecare meci pe care l-a acumulat Oaidă!

Acesta e rezultatul raportului dintre suma pe care îl vând botoșănenii și numărul jocurilor bifate de mijlocașul defensivei recrutat de clubul lui Valeriu Iftime de la Brescia. Răzvan nu evoluase în Serie B pentru "rândunelele" ale căror tricouri le-au purtat Hagi, Sabău, Răducioiu în anii '90, el a fost doar junior în Italia.

Becali vede afacerea ca pe un pariu: "Să vedem dacă am "ochi", dacă mă pricep! Oaidă va mai rămâne la Botoșani până la vară, apoi se va prezenta la Steaua. E o investiție pentru viitor, cred că va deveni mult mai bun".

Răzvan n-ar fi avut loc la FCSB acum, în concurența cu închizători mai experimentați: Pintilii, Lucian Filip, Dragoș Nedelcu.

El ar putea fi util din stagiunea următoare întrucât deține un avantaj extrem de important în campionatul românesc: e jucător eligibil pentru naționala de tineret și va mai avea acest statut încă doi ani de la vară încolo. Cum Federația obligă echipele să folosească doi fotbaliști U21 de la startul fiecărei partide, Oaidă va avea ocazia să evolueze pentru steliști în destule meciuri. 

La Botoșani s-a impus ca un jucător puternic, bun pentru defensivă. A prins și naționala de tineret, deși e sub vârsta unora dintre colegii lui de la lot. A bifat patru selecții, trei în preliminariile Euro 2019 și una într-un amical.

"Îi zisesem lui Iftime, patronul de la Botoșani, că-l cumpăr pe Oaidă dacă o bat pe Craiova. Nu neapărat era asta condiția să se facă transferul, doar am spus așa, ca o binecuvântare a lui Dumnezeu"
Gigi Becali, patron FCSB

Vezi și: EXCLUSIV Iulian Cristea, primul interviu după transferul la FCSB! Cum a trăit derby-ul de ieri: „Am scos telefonul în autocar” :)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
100002473541087
Danut Ognean  •  26 Februarie 2019, 18:08

botosani satelitul fcsb!sper ca botsaniul sa nu prinda playofful si atunci gigi si fcsb-eii vor lua teapa

100002473541087
Danut Ognean  •  26 Februarie 2019, 18:06

botosani satelitul fcsb

rocky2
rocky2  •  26 Februarie 2019, 17:50
Postat de adriann_ pe 26 Februarie 2019, 14:10

Lasa jucatorul, mai bine ne uitam ce e in neregula cu transferul. Adica ne uitam la ce-o sa faca Botosani in play-off daca se califica acolo. Pe urma ne uitam la cum o sa se intoarca jucatorul gratis la Botosani dupa cateva meciuri. SI pe urma ar trebui sa intre in actiune procurorii, daca am avea asa ceva in locul politrucilor care populeaza Parchetele...

Manevra asta a ciobanului in care mascheaza valiza, am mai vazut-o si in alte randuri, cu Qaka sau Golofca, ca astia-mi vin acum. Dar au mai fost si altii!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează