FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

EXCLUSIV Scos în decor de Vassaras » Prima măsură dură după arbitrajul scandalos de la CFR Cluj - UTA Arad!

Articol de , - Publicat vineri, 03 martie 2023 18:03 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 19:16

Partida dintre CFR Cluj și UTA, de joi seară, a fost viciată grav de erorile incredibile ale brigăzii conduse de cuplul Lucian Rusandu - Szabolcs Kovacs

Primul a fost "central", iar al doilea a asigurat prezența în cabina VAR, însă majoritatea fazelor controversate au rămas cu o decizie greșită: penalty-ul acordat CFR-ului a fost inventat, Deac trebuia eliminat, UTA ar fi meritat un penalty în minutul 87, dar și clujenii trebuiau să beneficieze de un 11 metri în minutul 90.

În urma acestei sarabande de greșeli, Comisia Centrală a și luat primele măsuri. În regim de urgență, lucru care nu prea s-a întâmplat în mandatul actualului președinte al arbitrilor, CCA a decis să retragă delegarea pe care Szabolcs Kovacs o avea în etapa din weekend. 

Fratele lui Istvan Kovacs urma să oficieze sâmbătă, pe Giulești, la confruntarea dintre Rapid și Hermannstadt. Vassaras însă a intervenit în forță și a ordonat să fie scos de la acest joc, decizia grecului din fruntea CCA venind în noaptea de joi spre vineri.

Imediat a fost anunțat Viorel Flueran că urmează să-l înlocuiască la centru pe Szabolcs, iar "centralul" craiovean va fi ajutat din mașina VAR de Iulian Dima. În schimb, "centralul" de la CFR - UTA, Lucian Rusandu, nu era oricum prevăzut pentru a conduce vreun joc din această rundă.

De fapt, surse din CCA dezvăluie că pe Rusandu îl așteaptă o suspendare-record și e în pericol de a nu mai arbitra deloc până la finalul campionatului. 

Precedenta mare sancțiune pe care o suportase fusese în finalul lui 2022, când după ce a greșit grav la Chindia - Rapid, anulând eronat un gol marcat de giuleșteni, a fost oprit de la delegări timp de aproape 3 luni. Dacă acum va avea parte de aceeași suspendare, atunci aceasta va expira după ce sezonul în curs va fi luat sfârșit.

Oricum, în vară, aproape sigur, Rusandu va fi retrogradat din lotul de Liga 1, ceea ce practic ar echivala cu finalul carierei de arbitru. În vârstă de 41 de ani, Rusandu oricum nu era considerat un arbitru de top și nici unul de perspectivă, astfel că erorile incredible comise pe parcursul actualului campionat îi vor fi putea fi fatale.

Ce fiasco de arbitraj! GSP cere cartonaș roșu pentru arbitrul Rusandu, gafeurul cu care și-a pierdut răbdarea chiar și Vassaras
CFR CLUJ - UTA 2-1
Ce fiasco de arbitraj! GSP cere cartonaș roșu pentru arbitrul Rusandu, gafeurul cu care și-a pierdut răbdarea chiar și Vassaras

4 greşeli imense în CFR Cluj - UTA Arad

  • Minutul 24. La 1-0 pentru clujeni, după un duel în careu între Anton Maglica și Andrei Chindriș, arbitrul Lucian Rusandu a decis să dicteze penalty în favoarea clujenilor, în ciuda protestelor jucătorilor de la UTA. 
  • După decizia lui Rusandu, arbitrul din camera VAR, Szabolcs Kovacs, a validat-o, la capătul unei așteptări de aproximativ 3 minute. 
  • Deși faza a fost revăzută la VAR, reluările TV nu dau dreptate brigăzii de arbitri. Pe imaginile arătate în direct, nu se vede un contact între fundașul de la UTA și atacantul clujenilor, nefiind circumstanțe pentru acordarea unui penalty. 
  • După ce VAR a confirmat decizia lui Lucian Rusandu, Ciprian Deac a fost cel care a executat penalty-ul. Decarul campioanei a bătut slab și a trimis mingea peste poarta Kucher.
Scos în decor de Vassaras » Prima măsură dură după arbitrajul scandalos de la CFR Cluj - UTA Arad!
  • Minutul 45+2. Janga a făcut 2-0, dar golul a fost anulat. Validat inițial de brigada lui Lucian Rusandu, reușita a fost invalidată de VAR. 
  • După câteva minute în care arbitrii din camera VAR au analizat faza, "centralul" a fost chemat să revadă faza la marginea terenului. 
  • Ulterior, acesta a anulat golul pentru un fault în prealabil de Kolinger, la Vukcevici.
  • Reluările TV au arătat că decizia de a întoarce faza și a dicta fault a fost una corectă. Mijlocașul de la UTA fiind cel care lovește mingea, iar fundașul de la CFR Cluj îl lovește în spate.
Scos în decor de Vassaras » Prima măsură dură după arbitrajul scandalos de la CFR Cluj - UTA Arad!
  • Minutul 70. Lucian Rusandu a avut din nou nevoie de VAR pentru a întoarce o decizie. Maglica a avut o intervenție dură, cu talpa pe glezna lui Vukcevic, și inițial a văzut doar cartonașul galben. 
  • Cei din camera VAR au analizat faza, iar după câteva minute, Lucian Rusandu a mers la marginea terenului. 
  • A revăzut faza și a schimbat decizia, eliminându-l pe Maglica. Decizia a fost una corectă, atacantul lui CFR Cluj având o intrarea dură asupra adversarului, care nu a putut să mai continue meciul.
Scos în decor de Vassaras » Prima măsură dură după arbitrajul scandalos de la CFR Cluj - UTA Arad!
  • Minutul 87. UTA trebuia să primească un penalty pe finalul meciului cu CFR, neacordat. Portarul Sava l-a faultat clar pe atacantul Milosevici, care a rămas cu nişte urme urâte în urma duelului. "La ăsta dai două penalty-uri", a spus Helmut Duckadam, la emisiunea "Fotbal Club".
Scos în decor de Vassaras » Prima măsură dură după arbitrajul scandalos de la CFR Cluj - UTA Arad!

CITEȘTE ȘI:

Titularul lui CFR Cluj a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău! Fusese schimbat din cauza amețelilor
CFR CLUJ - UTA 2-1
Titularul lui CFR Cluj a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău! Fusese schimbat din cauza amețelilor
Dan Petrescu, discurs halucinant după arbitrajul de la CFR - UTA: „Să-mi spuneți și mie o fază în care am fost avantajați”
CFR CLUJ - UTA 2-1
Dan Petrescu, discurs halucinant după arbitrajul de la CFR - UTA: „Să-mi spuneți și mie o fază în care am fost avantajați”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
luisharcsa
luisharcsa  •  04 Martie 2023, 12:50
Postat de rav410wrc pe 03 Martie 2023, 18:33

Asa un arbitraj gretzos de scandalos si cu tenta clara, pt cea mai "iubita" echipa a neamului, n-a mai fost de mult, in mamaLiga 1, iar plangaciosu' ala de Dan Penalty a mai avut si nesimtirea ordinara sa spuna ca n-a vazut nici o faza in defavoarea UTA-ei !? Rushine CCA, rushine fluierasilor si rushine KFC, cea mai avantajata echipa din mamaLiga 1, de cand s-a implementat, tot spre avantajul lor, sistemul cu play-off !! :((((

Statistica spune altceva. Nu suntem nici macar in primele 5 favorizate.

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  04 Martie 2023, 10:24
Postat de dododudau pe 03 Martie 2023, 19:30

Puteti sa ne explicati si noua cum a "fost viciata grav" partida? Cfr-ului i-au fost anulate doua goluri, au avut un jucator eliminat si un penalti refuzat.

Și un penalty ratat ,( tot nu va convine ,deci nu a influențat cu nimic ,dar din disperarea voastră neavând argumente de ce sa va legați o tot dați înainte ca ***.....) Deja chiar ați făcut *** împotriva CFR ,va rog fiți echidistanti, nu aveți dreptul datorita meseriei sa va poziționați de partea cuiva și aceea nu este UTA ,știm sigur !? În afara programului faceți ce vreți și fiți de partea cui vreți, spuneți-vă preferințele! NU ESTE PERMIS SA VA POZITIONATI CLAR CONTRA CFR LA TELEVIZOR ,DEJA ,DATI PE AFARA ,CHIAR ASA ,NU MAI ESTE NICI UN RESPECT ,LIMITA ,DOAR NU ESTE TV. VOASTRA SAU A LUI CIOBAN ! VA ROG AUDIOVIZUALUL SA ATENTIONEZE ACESTE DERAPAJE ! Va rog sa veniți cu argumente concrete ,cum bine spune acest coleg de postări nu zăpăciți lumea ca și asa cei pro zcsb ( ca acolo este de fapt cheia reportajele) sant in ceata !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

BineleInvinge
BineleInvinge  •  04 Martie 2023, 10:21

Rusandu e specialist in macelarit meciuri. Cat sa mai suferim pana sa scapam de acest impostor?!?

Vezi toate comentariile (38)
Comentează