FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Principiile de viaţă ale lui Gabi Tamaş, jucătorul pe care Gigi Becali a pariat jumătate de milion de euro pe an: ”Mintea voastră e un pahar gol!”

Fotomontaj: Dan Bucur
Fotomontaj: Dan Bucur

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 16 ianuarie 2015 22:09

Gabi a protestat de fiecare dată după ce a fost criticat pentru manifestările excentrice. La ultima experienţă pe care a avut-o în Liga 1 pierduse şi "naţionala"
"Nu ştiu dacă se va face Gabi băiat cuminte". Paul Papp a încercat să-l complimenteze pe Tamaş, în ideea că "acest jucător e capabil să joace bine chiar dacă va continua petrecerile". Papp nu e singurul reticent cu privire la capacitatea fundaşului de a-şi schimba stilul de viaţă agitat, cu care a produs scandaluri dintre cele mai sonore. Tamaş însuşi nu a promis niciodată că se face un jucător cuminte.

"Tamaş beat" pe tricou!
La cea mai recentă experienţă pe care a bifat-o în Liga 1, el a jucat în 2009 pentru Dinamo în turul campionatului. În iarnă s-a transferat la West Bromwich Albion, grupare aflată în acel moment în Championship, a doua ligă engleză.
Atunci a părăsit Liga 1 supărat că era vînat de paparazzi şi de toate tabloidele. Şi şi-a făcut tricouri de protest faţă de "tratamentul" la care era supus de media din România, care insista pe escapadele sale spectaculoase. Tamaş a explicat în Gazetă ce mesaje conţineau tricourile: "Pe unul am imprimat diverse titluri din ziare: "Tamaş beat!", "Tamaş a comis-o din nou". Celălalt are pe faţă două pahare pline cu vin şi mesajul "My mind". Pe spate e un pahar gol, "Your mind". Două pahare cu vin echivalează cu mintea lui, un pahar gol reprezintă mintea celui care îl contestă din cauza petrecerilor.

"Ăsta deraiază tramvaiul!"
Gabi pierduse şi "naţionala" ultima oară cînd evolua în România. Răzvan Lucescu încetase să-l mai convoace din pricina scandalurilor în care era implicat fotbalistul. Tamaş găsise un alibi în explicaţiile pe care Guti, fostul mijlocaş de la Real Madrid, le-a dat atunci cînd şi el a fost acuzat că petrece prea mult timp în cluburi: "Nu mă văd în club la 60 de ani", a spus Guti. Mi se pare corect, aşa gîndesc şi eu".

Apărătorul a mai primit o mînă de ajutor de la o fostă glorie stelistă. Daniel Prodan l-a complimentat la DolceSport: "Tamaş e un jucător pe care te poţi baza. Şi e bărbat adevărat, e tare de tot! Dacă pune capul pe şine, deraiază tramvaiul!".

Mircea Sandu a povestit că l-a trimis pe Prodan să-l ia pe Tamaş dintr-un bar, înaintea unui meci al "naţionalei": "Prodan nu mai pusese gura pe alcool de multă vreme, dar Gabi l-a convins să rămînă şi să bea împreună pînă dimineaţa!".

"Nu mă uimeşte nimic ce e legat de Tamaş, îl credeam în stare să semneze cu Steaua. Dacă se va cuminţi? Ar trebui, pentru binele lui. Are familie, are copil"
Florin Bratu, antrenor Dinamo II

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  17 Ianuarie 2015, 11:15
Postat de red77 pe 17 Ianuarie 2015, 09:24

Mircea Sandu a povestit că l-a trimis pe Prodan să-l ia pe Tamaş dintr-un bar, înaintea unui meci al "naţionalei": "Prodan nu mai pusese gura pe alcool de multă vreme, dar Gabi l-a convins să rămînă şi să bea împreună pînă dimineaţa!". deci abia astept sa-l vad pe argaseala cazut in sant iar pe galca ascultand manele de jale cu masa plina de tarie ! la ce putere de convingere are asta :)))))))))))))))))

Mi s-a parut mie ca de la un timp Prodan avea moaca mai turtita decat o avea in general. L-o fi convins Tamas cu ajutorul "Teoremei lui Iftimoaie"?!:)))))

der.bomber
der.bomber  •  17 Ianuarie 2015, 10:15

Vom trai si vom vedea...pana una alta nu putem judeca un om dupa ce-a facut in trecut.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  17 Ianuarie 2015, 09:42

...nu ne mai bateti la cap cu alcoolistul acesta ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează