FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Ce pierde Rapid odată cu plecarea lui Rareș Ilie + Cum ar putea arăta „11”-le giuleștenilor

Rareș Ilie a ocupat locul 3 în topul celor mai buni pasatori decisivi în sezonul trecut al Ligii 1, clasându-se în spatele lui Deac și Andrei Ivan
Rareș Ilie a ocupat locul 3 în topul celor mai buni pasatori decisivi în sezonul trecut al Ligii 1, clasându-se în spatele lui Deac și Andrei Ivan

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2022 09:11 / Actualizat sambata, 16 iulie 2022 09:29

Rapidul se află într-o situație dificilă după plecarea lui Rareș Ilie. Internaționalul de tineret a fost unul dintre cei mai productivi jucători ai campionatului trecut.

Rapid va încasa 5 milioane de euro din transferul lui Rareș Ilie la Nice, dar Adi Mutu se află într-o postură foarte delicată. Acesta va trebui să găsească soluțiile necesare pentru ca ofensiva echipei să nu resimtă lipsă decarului, un jucător extrem de important pentru Rapid în sezonul trecut. 

Opinii contradictorii, după transferul lui Rareș Ilie în Franța: „Cel mai mare talent!” vs. „Bun doar cu echipe desființate”
RAPID
Opinii contradictorii, după transferul lui Rareș Ilie în Franța: „Cel mai mare talent!” vs. „Bun doar cu echipe desființate”

Iar statistica nu este deloc îmbucurătoare pentru fanii „feroviarilor”. Rareș Ilie a adunat în sezonul trecut aproape la fel de multe goluri și pase decisive cât au avut împreună ceilalți 7 mijlocași ofensivi pe care îi are Rapid în lot în acest moment!

Internaționalul de tineret a avut 10 pase decisive și 6 goluri, care au contribuit decisiv la 25 de puncte obținute de Rapid în sezonul recent încheiat, în timp ce Alex Ioniță II, Costache, Ciobanu, Sefer, Romario Moise și Pănoiu au înscris împreună 13 goluri și au oferit 11 pase decisive.

Rapid a pierdut cei mai importanți oameni de gol

De altfel, după transferul lui Ilie la Nice și plecarea lui Adrian Bălan la U Cluj, Rapid a pierdut cei mai importanți oameni din atac din sezonul trecut. 

Cei doi au adunat împreună 13 goluri și 13 pase decisive, contribuind la 46% dintre golurile pe care Rapid le-a marcat în întreaga stagiune trecută.

Probleme și cu regula U21 pentru giuleșteni

O altă problemă cu care „briliantul” va trebui să se confrunte va fi găsirea unei soluții viabile pentru a îndeplini regula U21. Singurii jucători pe care Rapid îi are în lot în acest moment ce îndeplinesc această regulă sunt Cristian Ignat, fundaș central, Robert Stănici, fundaș dreapta, Ștefan Pănoiu, mijlocaș ofensiv, și Antonio Sefer. 

Cum Ignat și Stănici nu au deloc experiență în prima ligă, iar Pănoiu, deși arătase potențial în liga secundă, nu a reușit să impresioneze în Liga 1, singura soluție viabilă a echipei rămâne Antonio Sefer. Acesta însă nu s-a ridicat la nivelul așteptat, înregistrând doar 1 gol și 3 pase decisive în 2.121 de minute în Liga 1 în sezonul trecut.

Cum ar putea arăta Rapid fără Ilie: H. Moldovan - Dussaut, Săpunaru, Dr. Grigore, Morais - Albu, Kait - Sefer, Alex Ioniță II, Costache - Vojtus

1 jucătora vândut de Rapid a avut suma de transfer mai mare decât Rareș Ilie, Cristian Săpunaru, care a plecat la Porto în anul 2012 pentru 6 milioane de euro

Mai avem oferte și pentru alți jucători. Dar să fie foarte clar: noi vom reinvesti în club toți banii veniți din transferuri. Vor fi aduși jucători, e clar! Avem nume pe listă, dar nu putem să le spunem. Veți vedea când îi vom aduce. Căutăm înlocuitor pentru Rareș, pe poziția lui, dar nu numai

- Victor Angelescu, investitor Rapid

5 achizițiia făcut Rapid până acum: Paul Iacob (fundaș central), Andrei Ciobanu (mijlocaș central), Florin Ștefan (fundaș stânga), Valentin Costache (mijlocaș lateral) și Damien Dussaut (fundaș dreapta).

VIDEO Angelescu promite: „Să fie clar: reinvestim toți banii primiți pentru Rareș Ilie!”

Citește alte știri din Liga 1:

Mihai Stoica a sesizat problema Craiovei lui Balint: „Așa a părut. E un mare semn de întrebare cum s-a ajuns la 2-0”
CSU CRAIOVA - SEPSI OSK 2-2
Mihai Stoica a sesizat problema Craiovei lui Balint: „Așa a părut. E un mare semn de întrebare cum s-a ajuns la 2-0”
VAR-ul l-a speriat pe Bergodi în meciul cu Craiova: „Am crezut că nu ne validează golul”
UNIVERSITATEA CRAIOVA - SEPSI 2-2
VAR-ul l-a speriat pe Bergodi în meciul cu Craiova: „Am crezut că nu ne validează golul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
Rapid1923
Rapid1923  •  16 Iulie 2022, 16:48

Are dreptate mascariciul asta de MM. RARES a cam luat BAC-ul cu 10,vorbeste engleza,franceza va deveni un bun student si un jucator ff bun La ei s-au impedicat spre bac si la fotbal stagnare din toate punctele de vedere. COMAN are dosar penal ori la scapat nea gigi. Cine poate sa de relatii politia?

adriann_
adriann_  •  16 Iulie 2022, 13:57

Daca din cele 5 milioane se investesc macar 2 in transferuri facute cu cap putem lua titlul la pas. Sa ne uitam ce jucatori a adus ciobanul, eternul "catindat" la locul 2. :)) Pai Szukala si Kapetanos erau ca Beckenbauer si Pele pe langa transferurile pe care le-a facut acum :))

supermamaliga_1
supermamaliga_1  •  16 Iulie 2022, 13:18
Postat de iung811 pe 16 Iulie 2022, 13:11

Zi sa faci!!!

haules baules?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează