FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Sacrifică tot pentru baraj? Mișcarea disperată pe care Dusan Uhrin jr. e gata s-o facă la Dinamo

Dusan Uhrin / Sursă foto: GSP +14   FOTO
Dusan Uhrin / Sursă foto: GSP

Articol de , , - Publicat vineri, 25 martie 2022 16:50 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 16:56

Dusan Uhrin a găsit-o pe Dinamo complet nepregătită. Ca s-o repare înaintea barajului pentru menținerea în prima ligă, cehul ar trebui să-i antreneze pe jucători ca în presezon în perioada următoare și să-și scadă astfel șansele de a mai lua puncte în partidele rămase din play-out.

Dusan Uhrin a salvat-o pe Dinamo în sezonul trecut cu un parcurs grozav spre final, cu cinci victorii la rând, dar el a nimerit de data aceasta într-un scenariu cu mult mai complicat. Lotul e mai slab decât era acela de acum un an, iar fotbaliștii pe care îi comandă astăzi sunt lipsiți de putere, nepregătiți, incapabili să lupte pentru salvare.

Situație ridicolă: Uhrin jr. și Bonetti la antrenamentele lui Dinamo?! Reacția italianului după verdictul instanței
DINAMO
Situație ridicolă: Uhrin jr. și Bonetti la antrenamentele lui Dinamo?! Reacția italianului după verdictul instanței

Uhrin inventează jucători

Cehul a pomenit și în declarațiile publice despre condiția fizică slabă a echipei. În realitate, el a constatat în antrenamente că e dezastruoasă condiția, nu e doar slabă! După ce a revenit la București i-a testat pe fotbaliști și a căutat să amelioreze nivelul pregătirii fizice cu două antrenamente mai tari decât erau de obicei.

Consecința? I s-au accidentat câțiva jucători și abia a reușit să mai alcătuiască un lot pentru partida din campionat cu Sepsi, una pe care „câinii” au încheiat-o la egalitate, 0-0. 

Criza de efectiv a devenit foarte clară spre finalul acelui joc, unul în care Uhrin l-a coborât pe atacantul Irobiso ca fundaș central, fiindcă nu mai avea nici un stoper care să-i completeze apărarea. Dușan a angajat recent și un preparator fizic, după o perioadă în care dinamoviștii au preferat să economisească niște bani și nu au mai plătit vreun astfel de specialist.

Dinamo renunță la luptă sau se târăște în continuare

Cehul e îngrijorat și e chiar încurcat de situație. El crede că ar fi capabil să aducă echipa la un nivel de pregătire decent, însă pentru a repara condiția fizică în timpul sezonului ar trebui să sacrifice rezultatele în partidele care au mai rămas din play-out. 

Antrenorul a observat deja că antrenamentele tari îi obosesc fotbaliștii și cresc riscul accidentării lor. Forțând cu un program pe care echipele normale îl folosesc vara, înaintea campionatului, Uhrin și-ar putea aduce jucătorii în formă pentru barajul de salvare de la retrogradare, însă el ar compromite și puținele șanse care le-au mai rămas „câinilor” de a-și asigura salvarea înaintea barajului.

Au mai rămas șapte etape din play-out și Dinamo e cu nouă puncte în spatele Chindiei, prima formație aflată deasupra liniei ultimelor patru. Retrogradatele direct sunt cunoscute: Gaz Metan și Clinceni, afectate de probleme economice grave și condamnate să nu primească licențe pentru campionatul viitor.

+10 FOTO

Am vorbit cu Uhrin cu câteva zile în urmă, era foarte îngrijorat de situația aceasta. El nu mai are jucători, îi e foarte greu să mai adune 18 pentru un meci!

-  Florin Prunea

Optimism la Hermannstadt: „Ne batem și cu Dinamo!” 

Dacă Dinamo termină a opta în play-out, pe poziția pe care se află acum, ea va disputa barajul pentru salvare cu a treia clasată din Liga 2. O posibilă adversară ar fi Hermannstadt. 

Sibienii sunt în insolvență și tocmai le-a fost aprobat planul de reorganizare, o condiție pe care o aveau de îndeplinit pentru a căpăta licența pentru sezonul următor din „A”. 

Dani Coman, președintele lui Hermannstadt, e optimist indiferent de numele adversarului din posibilul baraj: „Că va fi Dinamo, că va fi o altă echipă în fața noastră, vom încerca să ne îndeplinim obiectivul, adică promovarea în prima ligă. E diferență de valoare clară între eșaloane, dar am încredere în jucătorii mei că pot obține promovarea”. 

Ca să forțeze revenirea în „A”, Hermannstadt l-a achiziționat în iarnă pe Hora de la UTA, căruia îi plătește 7.000 de euro lunar, un salariu care e mare chiar și pentru prima ligă.

Cu cine mai are de jucat Dinamo

  • Chindia (d)
  • FCU Craiova (a)
  • Mioveni (d)
  • Gaz Metan (d)
  • Clinceni (a)
  • Botoșani (d)
  • UTA (a)

VIDEO Jurnalistul GSP Adrian Florea despre Dinamo: „Un club bolșevic, ajuns să fie condus pe stil bolșevic!”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Situație ridicolă: Uhrin jr. și Bonetti la antrenamentele lui Dinamo?! Reacția italianului după verdictul instanței

DDB, mesaj pentru fotbaliștii lui Dinamo: „Ați ratat obiectiv după obiectiv! E nevoie de decență”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  27 Martie 2022, 16:56
Postat de serafim pe 25 Martie 2022, 17:15

se retrag toate,aveti cale libera spre C League!!!

***, Dinamo nu e fcffcsb sa se dea toți la o parte, ca la mort! Dinamo o sa joace până la capăt! Scoate-ti unghia din glanda mare de *** prostălău.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  27 Martie 2022, 16:52

Iosife mori de oftica o data cu putin idolul tau!! Dinamo merge mai departe!!

dvd1
dvd1  •  26 Martie 2022, 01:29

ce mai vreti sa sacrifice la Dinamo? Totul e demult sacrificat. Dinamo nu mai exista. Pina aici a fost. Incetati sa mai scrieti despre Dinamo. Ce mai vreti de la ei? Nu va ajunge cit le-ati dat in cap? Terminati

Vezi toate comentariile (12)
Comentează