FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

Colțescu e blocat de CCA, iar Șovre nu! De ce asistentul a fost delegat în această etapă, în timp ce Colțescu stă pe bară

Sebastian Colțescu
Sebastian Colțescu

Articol de , , - Publicat vineri, 18 decembrie 2020 09:00 / Actualizat vineri, 18 decembrie 2020 09:21

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat la derby-ul Craiova - FCSB pe Ovidiu Hațegan, care îl va avea la una dintre linii pe Octavian Șovre, care a rostit și el „ăla negru” la meciul PSG - Bașakșehir. În schimb, Sebastian Colțescu e în continuare reținut de la delegări.

Cel mai important meci al penultimei etape din 2020, Craiova - FCSB, care va avea loc în această seară, va fi condus de cea mai valoroasă brigadă pe care o are arbitrajul românesc. 

Trioul Hațegan - Sebastian Gheorghe - Șovre va oficia azi în Bănie și va fi prima apariție după scandalul produs săptămâna precedentă, la meciul de Champions League, PSG - Bașakșehir, întrerupt din cauza faptului că gruparea turcă s-a retras de pe teren și n-a mai continuat, acuzând expresii rasiste din partea arbitrilor români.

Șovre a spus „ăla negru”, dar e delegat

Ulterior, pe înregistrările jocului, s-a auzit extrem de clar că nu doar Colțescu l-a identificat pe secundul campioanei Turciei, Pierre Webo, cu apelativul „ăla negru”, ci și asistentul de pe partea cu băncile, Octavian Șovre. Acesta a fost chiar primul care, în sistemul de comunicații al brigăzii, i-a transmis lui Hațegan să-l elimine pe „ăla negru”!

De atunci, nimeni din respectiva brigadă de 4 arbitri n-a mai apărut la vreun meci. Acum, CCA a decis să nu-l oprească de la delegări pe Șovre, astfel că el va completa, ca și până acum, tripleta numărul 1 din arbitrajul românesc pentru a conduce meciul care va opune ocupantele primelor două poziții înaintea startului rundei cu numărul 14.

Penalty-ul de la Mediaș îl ține pe bară pe Colțescu

Șovre nu a fost blocat de CCA, măcar până la apariția unui verdict din partea UEFA. Colțescu, în schimb, e singurul dintre cei ce au fost la Paris care nu va avea meci de arbitrat. Explicația în privința lui, conform surselor GSP din interiorul Comisiei Centrale a Arbitrilor, e însă aceea că e oprit de la delegări pentru o mare eroare pe care a comis-o în urmă cu 3 etape.

FCSB 2-3 a decis complet greșit să acorde penalty pentru oaspeți în minutul 90, din care FCSB a înscris și a decis câștigătoarea. Forul condus de Vassaras l-a găsit vinovat și a decis că trebuie să stea pe margine măcar 3 etape, acesta fiind motivul pentru care Colțescunu a fost delegat la niciun meci din această rundă intermediară.

UEFA încearcă o mediere!

Inspectorul desemnat de forul de la Nyon să realizeze întreaga cercetare în cazul PSG - Bașakșehir încă n-a formulat raportul final, pe baza căruia UEFA va decide dacă deschide sau nu o procedură disciplinară. 

CCA a primit semnale de la Nyon că UEFA ar dori să apeleze la o cale de mijloc, mai precis la o mediere și la o împăcare între cele două părți, Colțescu și Șovre versus Pierre Webo și Demba Ba, cei doi de la Bașakșehir care s-au considerat jigniți. 

UEFA ar îmbrășița această variantă pentru a nu se expune unor eventuale litigii pe care arbitrii le-ar putea deschide la CEDO sau la Curtea Penală Internațională de la Haga în cazul în care ar primi verdictul de rasiști!

Ciudatul caz Șovre: ecuson FIFA și la peste 47 de ani?

Octavian Șovre, care a împlinit în vară 47 de ani, ar putea să continue pe lista FIFA și în 2021, deși e un an în care va ajunge la 48 de ani. Regula la UEFA spune că se pot face excepții peste 45 de ani, limita impusă la Nyon, dar nu mai mult de 2 ani. Totuși, în cazul lui Șovre e o situație de forță majoră. El face parte din echipa lui Hațegan, care se află în Elite Class, iar UEFA îl are în vedere pentru turneul final al Campionatului European. 

Competiția se va disputa în vară, iar UEFA îi va permite ca în prima jumătate a lui 2021 să-i fie asistent lui Hațegan la jocurile internaționale, tocmai pentru ca prestația brigăzii să nu aibă de suferit, iar la Euro să fie în cea mai bună formă. 

Dacă Hațegan n-ar fi fost în cărți pentru Euro, atunci și pentru Șovre, așa cum a fost și pentru Colțescu, meciul PSG - Bașakșehir ar fi reprezentat ultima apariție internațională. Colțescu a fost scos de pe lista FIFA de către CCA.

Hațegan, palmares echilibrat în 2020

La meciurile Craiovei

  • Craiova - Poli Iași 1-0 
  • Craiova - CFR 1-3 
  • Gaz Metan - Craiova 1-2 
  • Viitorul - Craiova 1-2

La meciurile celor de la FCSB

  • FCSB - Botoșani 4-1 
  • FCSB - Viitorul 3-0 
  • CFR - FCSB 1-0 
  • Botoșani - FCSB 2-2

Citește mai multe știri din Liga 1:

Dinamo - CFR Cluj 0-2. Ionel Gane le dă speranțe fanilor din DDB! Ar putea rămâne la echipă: „Am discutat cu ei” + Cine va lipsi în meciul cu Clinceni

Ante Puljic a comis-o și cu CFR Cluj » Contraperformanță greu de egalat în Liga 1: 4 penalty-uri provocate în 14 etape

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
coco1987
coco1987  •  18 Decembrie 2020, 15:50
Postat de dora pe 18 Decembrie 2020, 14:29

Nu ai citit articolul...a fost oprit de la delegari dupa ce a acordat aiurea un penalty la Mediaș, în favoarea FCSB !

Da sigur ca da...chiar credeti asta? Pai daca era asa, cred ca nu il mai trimiteau nici in Europa nu, ca doar meciul in care a gresit in campionatul intern fu, vorba oltenilor, inaintea meciului cu "rasismul". Deci e o fractura logica aici a FRF, sau mai degraba o scuza aruncata pentru nedelegarea lui, o scuza careia refuz sa cred ca la modul real cineva chiar ii da crezare.

dora
dora  •  18 Decembrie 2020, 14:29
Postat de albalbastru72 pe 18 Decembrie 2020, 13:03

Romani prosti,lasati omul sa arbitreze,de ce-i ingraditi dreptul la munca?N-a omorit pe nimeni dar vreti voi sa demonstrati ceva la UEFA care ne elimina din toate competitiile usor,usor.Pacat ca nu sesizati,desteapta-te romane!

Nu ai citit articolul...a fost oprit de la delegari dupa ce a acordat aiurea un penalty la Mediaș, în favoarea FCSB !

albalbastru72
albalbastru72  •  18 Decembrie 2020, 13:03

Romani prosti,lasati omul sa arbitreze,de ce-i ingraditi dreptul la munca?N-a omorit pe nimeni dar vreti voi sa demonstrati ceva la UEFA care ne elimina din toate competitiile usor,usor.Pacat ca nu sesizati,desteapta-te romane!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează