FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - CSU CRAIOVA

FOTO Craiova a câștigat cu Sepsi la debutul lui Gâlcă și a urcat pe locul doi în Superliga. Clasamentul din play-off și notele GSP

FOTO: Bogdan Bălaș +24   FOTO
FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de , - Publicat duminica, 21 aprilie 2024 20:56 / Actualizat duminica, 21 aprilie 2024 23:28

Universitatea Craiova a câștigat cu Sepsi, scor 3-1, în etapa #5 din play-off-ul Superligii, la debutul lui Costel Gâlcă pe banca oltenilor.

Universitatea Craiova a învins la Sfântu Gheorghe, 3-1 cu Sepsi, și revine pe locul 2, oferind un start fericit pentru Costel Gâlcă la revenirea în fotbalul românesc după 9 ani. Antrenorul care a adus ultimul titlul pentru FCSB, în 2015, luptă acum să ducă Bănia în cupele europene.

VAR a considerat că acesta nu a fost henț » Din nou probleme de arbitraj în Sepsi - Craiova
SEPSI - CSU CRAIOVA
VAR a considerat că acesta nu a fost henț » Din nou probleme de arbitraj în Sepsi - Craiova

Ivan zâmbește din nou! A înscris din nou după 9 luni, în Sepsi - Universitatea Craiova

Schimbare de antrenor la Universitatea Craiova, un suflu nou pentru echipă. S-a păstrat tradiția ultimei perioade. Și din nou un meci aprins, plin de controverse, între Sepsi și juveți.

În minutul 11, Maldonado a deschis scorul, șut din prima cu stângul, după un corner, dar oltenii s-au bucurat cu delay. Houri a centrat, Ivan a prelungit balonul, iar Markovic s-a aplecat pe minge cu brațul stâng înainte ca balonul să ajungă la Maldonado.

Sepsi - Universitatea Craiova - 21.04.2024/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - Universitatea Craiova - 21.04.2024/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - Universitatea Craiova - 21.04.2024/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - Universitatea Craiova - 21.04.2024/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - Universitatea Craiova - 21.04.2024/ foto: Bogdan Bălaș
+20 FOTO

Inițial, oltenii nu s-au bucurat, apoi Maldonado a trimis bezele către camera TV, iar dintr-o altă cameră, VAR, unde Iulian Dima a fost la butoane, s-a analizat faza preț de trei minute. S-a validat golul, deși a părut că mingea îl atinge pe braț pe Markovic!

După alte două minute, în careul alb-albaștrilor, Sepsi a acuzat penalty, la un presupus henț al lui Maldonado. Hondurianul a atras ca un magnet mingea în prima repriză, în minutul 35 a fost aproape de un autogol. Ivan a spart ghinionul în minutul 27, primul gol personal de astă-vară! Reluare din prima, de vârf autentic, după o lansare remarcabilă a lui Maldonado și assist-ul lui Vlădoiu.

8 luniau trecut de la precedentul gol al lui Ivan în Liga 1, pe 12 august cu Poli Iași (4-1). Atacantul Craiovei a marcat de trei ori în primele 5 etape ale campionatului, apoi nimic până în această seară

Iluzia că Sepsi va reveni în meci

Universitatea Craiova a avut o primă repriză în care a pus presiune maximă pe adversară, Sepsi s-a trezit abia la 0-2. "Cel mai periculos scor", nu? Ștefănescu a atacat prima bară, iar mingea s-a dus în mâna lui Badelj în minutul 37. Injurii, cartonaș galben pentru Ștefănescu, dar de data această analiza VAR și sosirea la margine a "centralului" Marian Barbu a adus câștig de cauză ardelenilor.

Ștefănescu a tras cu ciudă în minutul 40, a redus din diferență. Oltenii nu au fost descumpăniți de golul încasat, dar Niczuly și apărarea lui Sepsi au rezistat în minutele de final ale primei părți. Markovic (41) și Crețu (42) au fost blocați la timp, altfel se rupea iar echilibrul.

Sepsi a lăsat senzația că ar putea provoca o schimbare în bine pentru echipa lui Bernd Storck în startul reprezei secunde. A fost o iluzie.

30 de goluria reușit Ștefănescu în Liga 1, dintre care 12 în actuala stagiune

Craiova - goluri multe, ratări multe

Juveții s-au reinstalat la controlul meciului, Costelinho Gâlcă a avut parte de o revenire chiar liniștită în fotbalul românesc. În tentativa de a prinde locurile europene in extremis, obiectivul declarat fiind locul 2, Craiova a pus stăpânire pe minge. Și s-a simțit.

Bancu a stopat un atac ce putea fi periculos, mingea a ajuns rapid în careul covăsnenilor. Baiaram a avut o tentativă de a trage la poartă, din contră balonul a ajuns la Houri, care a fost necruțător în minutul 68. 3-1 pentru olteni, totul devenise clar.

Universitatea putea face scor, Cîmpanu (76) și-a trecut în cont o ratare uriașă. Koljic (85) a avut și el o ocazie mare, singur cu portarul advers, fază la care s-a rupt! Din nou. A fost un meci cu multe faze de poartă, drept dovadă că la faza imediat următoare Safranko a avut oportunitatea de a oferi un final de foc. A ratat. Sau, de fapt, a parat foarte bine Popescu.

Și în prelungiri Craiova mai putea marca, Baiaram (90+1) a ratat incredibil, după o ieșire hazardată a lui Niczuly. Sosirea lui Gâlcă a însemnat trei goluri în deplasare, plus alte trei ocazii uriașe, cel puțin, irosite de către olteni.

Clasamentul din play-off. Craiova a urcat pe locul doi

Notele GSP după Sepsi - Universitatea Craiova

Sepsi: Niczuly 5 - D. Ciobotariu 5, Kecskes 4, Fl . Ștefan 5 - Oroian 5 (Renta 81), Alimi 5, Kallaku 5 (75 Aganovic 5), Dumitrescu 5 (75 R. Varga 5) - K. Varga 5 (64 Safranko 6), Debeljuh 5, M. Ștefănescu 7. Antrenor: Bernd Storck 5

Universitatea Craiova: L. Popescu 7 - Vlădoiu 7, Maldonado 8, Badelj 5 (87 Zajkov), Bancu 6 (73 Ndong 5) - Al. Crețu 6, Mekvabishvili 6 - Baiaram 5, Houri 7, A. Ivan 7 (Cîmpanu 73) - Markovic 6 (63 Koljic 5, 87 Mateiu). Antrenor: Constantin Gâlcă 8

Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș) - 5. Asistenți: Valentin Avram (București) - 7, Stelian Slabu (Brașov) -7.

FINAL. Sepsi - Universitatea Craiova 1-3

Sepsi - Universitatea Craiova - 21.04.2024/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - Universitatea Craiova - 21.04.2024/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - Universitatea Craiova - 21.04.2024/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - Universitatea Craiova - 21.04.2024/ foto: Bogdan Bălaș
Sepsi - Universitatea Craiova - 21.04.2024/ foto: Bogdan Bălaș
+20 FOTO

Gol controversat marcat de Craiova

Craiova a câștigat cu Sepsi la debutul lui Gâlcă și a urcat pe locul doi în Superliga. Clasamentul din play-off și notele GSP
Markovic, atins pe braț de minge

Craiova a deschis scorul în minutul 11, prin Maldonado. Înainte ca mingea să ajungă la el, a părut că îl atinge pe Markovic în braț. După 3 minute de analiză în camera VAR, „centralul” Marian Barbu a validat reușita. În camera VAR sunt Iulian Dima și Andrei Moroiță.

Sepsi OSK - CSU Craiova, echipe de start:

Sepsi OSK: : Niczuly - D. Ciobotariu, Kecskes, Fl . Ștefan - Oroian, Alimi, Kallaku, Dumitrescu - K. Varga, Debeljuh, Ștefănescu
Rezerve: D. Moldovan, Gedo, Rența, Aganovic, Kocsis, R. Varga, Safranko
Antrenor: Bernd Storck
Absenți: N. Păun, Oteliță (accidentați), Cosmin Matei (indisponibil)

CSU Craiova: L. Popescu - Vlădoiu, Maldonado, Badelj, Bancu - Al. Crețu, Anzor - Baiaram, Houri, Ivan - Markovic
Rezerve: Lazar, Soiri, Zajkov, R. Silva, Ndong, Mateiu, Cîmpanu, Danciu, Bana, Blesa, Koljic
Antrenor: Costel Gâlcă
Absenți: Mitriță, Screciu (accidentați), Căpățînă (suspendat), Kozulj (indisponibil)

Stadion: Sepsi Arena (Sfântu Gheorghe)
Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș) / A1: Valentin Avram (București) / A2: Stelian Slabu (Brașov) / Arbitru VAR: Ionuț Coza (Cernica - Ilfov) / Arbitru AVAR: Iulian Dima (București) / R1: Andrei Moroiță (Ploiești) / Observator arbitri: Dan Victor Berbecaru (Râmnicu Vâlcea)

Costel Gâlcă, înaintea debutului de la Sfântu Gheorghe: „Îmi doresc să ne batem pentru locul 2”

Costel Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova, a susținut conferința de presă premergătoare duelului din deplasare cu Sepsi, partidă care va consemna debutul tehnicianului pe banca oltenilor.

„Cu siguranță că n-o să fie un meci ușor pentru că Sepsi este o echipă agresivă, care verticalizează foarte mult. Și atunci e o echipă care face pressing avansat de fiecare dată. Să vedem cum putem să contracarăm aceste situații. Eu îmi doresc să câștigăm și să avem șanse în continuare la locul 2, să ne batem pentru locul 2, acesta e lucrul cel mai important pentru club și pentru mine.

Suntem în postura de a fi acolo (n.r. în lupta pentru cupele europene), de a termina pe locul 2, dar am spus, trebuie să scoatem maximum din fiecare meci.

Problema acum... avem accidentați, și în cazul lui Mitriță, are o accidentare, nu știu... să vedem dacă îl avem la meciurile următoare. Trebuie să găsim soluții, pentru că Mitriță pentru noi este important”, a declarat Gâlcă, la conferința de presă.

VIDEO EURO GSP » Numirea lui Costel Gâlcă pe banca Universității Craiova, comentată în cadrul rubricii „Pro și Contra

Citește și alte știri din Superligă:

E mai GRAV decât primele estimări! » Medicii urgentează operația lui Nicolae Păun, după accidentarea din ultimul meci: „L-am pierdut tot anul”

Ce-l așteaptă pe Costel Gâlcă în Bănie » Presiuni inclusiv de la Academie

EXCLUSIV Soluție la marea dilemă a Universității: „Pot da Mitriță și Ivan randament împreună?”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (16)
Dancapitandeplai
Dancapitandeplai  •  22 Aprilie 2024, 08:39

Ștefănescu a tras cu ciudă în minutul 40...what? Băi ziariștilor voi vă auziți? Oricum, Gâlcă a venit la fix, chiar când oierul câștigă campionatul. In rest, felicitări Craiova, meritați locul 2, la anul sper să câștigați campionatul!

zb59
zb59  •  21 Aprilie 2024, 23:35
Postat de Nini pe 21 Aprilie 2024, 19:24

Câștigă Olguta, e campanie electorală, arbitrii se comportă ca atare. Este cel mai rușinos lucru. O altă echipă a unui politician joacă numai în superioritate și arbitrii fac tot posibilul să adune puncte.

Nini, sau NINO, NINO, NINO!?:))

ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  21 Aprilie 2024, 22:30
Postat de Nini pe 21 Aprilie 2024, 19:24

Câștigă Olguta, e campanie electorală, arbitrii se comportă ca atare. Este cel mai rușinos lucru. O altă echipă a unui politician joacă numai în superioritate și arbitrii fac tot posibilul să adune puncte.

Micro mititelule/ ți-au dat drumul din spital? Gata xanax-ul?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează