FOTBAL  »  Superliga  »  AFAN

CORESPONDENȚĂ GSP DIN TURCIA Și AFAN merge în Antalya! Jucătorii echipelor din Liga 1 vor afla ce este și în ce mod pot accesa „Red Button”

Jucătorii de la Petrolul, viziați de AFAN în cantonament
Jucătorii de la Petrolul, viziați de AFAN în cantonament

Articol de - Publicat luni, 09 ianuarie 2023 07:05 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2023 09:26

Reprezentanții AFAN, în frunte cu președintele Emilian Hulubei, sunt și ei în Antalya, la fel ca mai mult de jumătate din Liga 1. 

Și începând de astăzi vor efectua vizite la fiecare dintre formațiile românești ce se află pe tărâm turcesc, cu teme precise. Mai ales că este vorba de o prelegere obligatorie privind obținerea licențierii pentru proximul sezon de Liga 1.

Anunț de ultimă oră la FCSB: „Căutăm antrenor! De asta nu a mers Leo Strizu în cantonament”
FCSB
Anunț de ultimă oră la FCSB: „Căutăm antrenor! De asta nu a mers Leo Strizu în cantonament”

AFAN, în vizită la echipele românești din Antalya

Primul club care va fi vizitat de către cei de la AFAN este Petrolul Ploiești, galben-albaștrii fixându-și cantonamentul la Side. Astfel, Hulubei va informa jucătorii formațiilor din campionat despre noile directive din fotbalul internațional. 

O noutate foarte importantă este legată de ceea ce organismele internaționale au denumit „Red Button”. 

„Butonul roșu” se referă la platforma secretă în care fiecare jucător poate informa despre orice tentativă de fraudă. 

Totodată, Hulubei va ține o prelegere și vizavi de implementarea contractului cadru, un alt detaliu foarte important pentru fotbaliști. De asemenea, va fi parcursă și ancheta FIFpro în privința celui mai bun fotbalist al lumii.

Gazeta Sporturilor dezvăluia în 2021 despre planul AFAN de a implementa proiectul mondial și în România.

Cum funcționează „Red Button?”  

Fiecare fotbalist va avea câte un cartonaș, care arată ca un loz în plic, cu un cod de răzuit. Un jucător contactat pentru trucarea unei partide răzuiește zona cu codul pe care-l introduce apoi pe site-ul playersredbutton.com. Codul ține cont de țara din care provine sportivul, așa că el va avea la dispoziție un formular în limba română, cu ajutorul căruia o să poată să semnaleze un blat clar sau dubii legate de vreun joc..

Fotbalistul va putea să completeze că: a fost contactat pentru aranjarea unui meci, un coleg a fost contactat pentru fixarea unui rezultat sau că a auzit, pur și simplu, zvonuri despre trucarea unei partide.

Jucătorul o să aibă opțiunea să rămână anonim sau își va putea scrie numele în formularul „Red Button". Un fotbalist care a denunțat un meci aranjat nu va mai fi suspendat dacă jocul respectiv va fi dovedit ca blat după aceea, procesul îl va exclude pe denunțător de pe lista cu vinovații. 

VIDEO CSU Craiova se pregătește intens în Antalya

Citește și: 

Gestul lui Gică Hagi care l-a șocat pe Sorin Paraschiv: „Eram în vestiar și așteptam, nu-mi venea să cred”

Cel mai curtat fotbalist din Liga 1 face dezvăluiri tari: „Vânăm căprioare și mistreți doar ca să mâncăm”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează