FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

SIMULARE » Cine e lider de Crăciun devine campioană » Gazeta analizează programul ultimelor 8 etape din 2018 pentru fiecare dintre primele 4 clasate

Articol de , , - Publicat miercuri, 31 octombrie 2018 09:00

SIMULARE. Gazeta analizează programul ultimelor 8 etape din 2018 pentru fiecare dintre primele 4 clasate. Bătălia pentru a termina anul pe primul loc se anunţă pe viaţă şi pe moarte.

Suntem exact la jumătatea sezonului regulat şi la peste o treime din întreg sezonul pentru formațiile ce vor fi în play-off. Campionatul nu se întrerupe şi va continua, până la finalul anului, cu încă 8 etape din retur. Pentru februarie şi prima săptămână din martie vor mai rămâne de disputat numai 5 runde, după care se va trece la play-off şi play-out.

Se va juca până de Crăciun, iar situaţia din clasament anticipează o bătălie pasionantă pentru poziţia de "campioană de iarnă". Nu aduce niciun trofeu, dar de când s-a introdus sistemul cu play-off, în toate cele 3 sezoane, echipa care a fost pe primul loc la finalul anului a devenit şi campioană la sfârşitul celor 36 de etape. Indiferent de numărul rundelor disputate în sezonul regulat până în decembrie.

 tabel2

Şi din acest motiv, miza se anunţă a fi una importantă, iar GSP analizează ce program au primele 4 clasate, cele care au cele mai mari şanse de a-şi adjudeca primul loc înainte de Anul Nou. Le despart numai 4 puncte, iar în cele 8 etape care urmează vor fi inclusiv dispute directe.

Din această perspectivă, cea mai avantajată e Craiova. E singura care nu va avea de jucat cu niciuna dintre CFR, FCSB şi Viitorul. În schimb, celelalte 3 au câte două astfel de jocuri. CFR se va deplasa şi la FCSB, şi la Viitorul. În timp ce trupa lui Dică joacă ambele meciuri acasă, cu CFR şi Viitorul.

Un mare atu are şi Viitorul. Jumătate dintre jocuri sunt, măcar pe hârtie, partide facile, adversarii fiind Călăraşi, Chiajna, Voluntari, Hermannstadt. În schimb, pentru FCSB va urma un traseu ce pare complicat spre foarte complicat.
Meciurile cele mai accesibile ar fi, de fapt, deplasări unde se câştigă de regulă cu dificultate: Iaşi, Botoşani, Sepsi, în timp ce pe Arena Naţională vor veni ca adversare Viitorul, CFR, Astra. 

program

Acelaşi podium, puncte mai puţine

Şi sezonul trecut, după primele 13 etape, primele 3 locuri în clasament erau ocupate de aceleaşi echipe ca şi acum. Şi chiar în aceeaşi ordine! Diferenţa e că, azi, punctajul e unul sub cel de acum 1 an. De exemplu, liderul CFR avea atunci 32 de puncte, acum doar 26. 

tabel3

Decembrie va fi incendiar

Dintre cele 8 etape rămase de disputat, nu mai puţin de 5 se vor disputa în primele 3 săptămâni din decembrie, lună în care sunt programate şi două runde intermediare. Prima, pe 4-6 decembrie, iar a doua va fi chiar etapa a 21-a, cea care se va juca joi şi vineri, 20 şi 21 decembrie. LPF a gândit în acest mod pentru ca jucătorii, în special străinii, să poată ajunge acasă în acel weekend, cel dinaintea Crăciunului. În plus, în cele 5 etape din decembrie sunt programate, cu excepţia partidei Dinamo - FCSB, aproape toate derby-urile rămase: Dinamo - CFR, FCSB - Viitorul, Dinamo - Craiova, Viitorul - CFR, FCSB - CFR. 

Craiova e "campioana play-off-ului"

E extrem de interesant cum se prezintă clasamentul realizat exclusiv pe baza meciurilor disputate între echipele care acum se află pe primele 6 locuri, poziţii de play-off. Craiova e lider, cu nu mai puţin de 10 puncte, aproape dublu faţă de cât a strâns CFR. Şi Viitorul are multe, 9, în timp ce FCSB are două victorii şi o remiză, dar trupa lui Dică e singura care a disputat toate cele 5 meciuri în deplasare! Nicio echipă dintre primele 6 nu e invincibilă în partidele dintre ele. 

1. Craiova 10p
2. Viitorul 9
3. FCSB 7
4. CFR 6
5. Astra 6
6. Gaz Metan 4

COTELE LA PARIURI

CFR e lider, FCSB e favorită

În ciuda faptului că, în momentul de faţă, pe primul loc e CFR, agenţiile de pariuri nu creditează trupa din Gruia cu prima şansă la câştigarea campionatului. FCSB e favorită, cu o cotă de 2,2. 

ECHIPA COTA LA TITLU
FCSB 2,20
CFR  2,50
Craiova  8,00
Viitorul 20,00

LUPTA LA RETROGRADARE

Dinamo e în mare pericol

Rednic a anunţat, în momentul în care a fost instalat în Ştefan cel Mare, că "Dinamo va juca în play-off". Distanţa până la locul 6 nu e foarte mare, 7 puncte, dar pentru Nistor şi compania urmează un program cu adevărat infernal până la final de 2018. Dinamo va întâlni toate echipele care acum sunt pe poziţii de play-off plus două deplasări, la Voluntari şi Hermannstadt. 

  • Voluntari (d) - greu
  • FCSB (a) - foarte greu
  • Gaz Metan (a) - greu
  • Viitorul (d) - foarte greu
  • CFR (a) - foarte greu
  • Hermannstadt (d) - uşor
  • Craiova (a) - foarte greu
  • Astra (d) - foarte greu

10 punctea făcut Dinamo în primele 8 etape de campionat, cu echipe pe care le va întâlni în ultimele 8 runde până la finalul anului

0 victoriiare Dinamo în actualul campionat în cele 7 deplasări: 5 înfrângeri şi două remize, golaveraj 6-15; e cea mai slabă echipă din Liga 1 în clasamentul jocurilor de pe teren străin

"Cine şi ce va decide câştigătoarea titlului? La cum se joacă în Liga 1, doar întâmplarea va face diferenţa"
Cornel Dinu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1308183692641866
Diana Dim  •  31 Octombrie 2018, 12:50

Craitoiule, dorinta ta acerba de a face FCSB campioana te duce la numeroase speculatii ieftine pe care, din pacate, hartia le suporta. In ajutorul tau vin cu o propunere: daca in una din cele 8 etape ramase FCSB trece pe primul loc, chiar si provizoriu, cere repede intreruperea campionatului si continuarea lui de la anul. Daca nu faci asta sansele FCSB la titlu sunt mai mici! Succes!

sibman
sibman  •  31 Octombrie 2018, 10:24

Dupa ce criterii meciurile din deplasare ale lui Dinamo cu Voluntari/Sibiu sunt considerate a fi ,,greu/usor". Momentan Voluntari este sub Sibiu. Sau luati in considerare faptul ca vin jucatorii lui Rednic si se adapteaza? Sau poate nu.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează