FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - RAPID

VIDEO „Nu sunt imbatabili, așa putem să-i batem!” » Analiza lui Cârțu înainte de Universitatea Craiova - Rapid: „Superficiali, și-au bătut joc!”

Sorin Cârțu
Sorin Cârțu

Articol de , , - Publicat luni, 04 martie 2024 19:19 / Actualizat luni, 04 martie 2024 19:32

Sorin Cârțu (68 de ani), fostul președinte al Universității Craiova, a prefațat pentru GSP.ro partida dintre olteni și Rapid, programată în această seară, ora 20:00.

Un meci tare, CS Universitatea Craiova - Rapid, închide etapa 29 din sezonul regulat al Superligii. Oltenii primesc vizita echipei de pe locul 2, care are titlul ca obiectiv declarat în acest sezon.

Sorin Cârțu, fost jucător emblematic al Universității, până de curând președinte al clubului, a prefațat partida în dialog cu GSP.ro.

Universitatea Craiova - Rapid 1-1 » Mitriță și arbitrii îl ajutară pe nea Gigi! Rapid s-a împiedicat în Bănie, FCSB jubilează. Clasamentul ACUM
CSU CRAIOVA - RAPID 1-1
Universitatea Craiova - Rapid 1-1 » Mitriță și arbitrii îl ajutară pe nea Gigi! Rapid s-a împiedicat în Bănie, FCSB jubilează. Clasamentul ACUM

VIDEO. Sorin Cârțu prefațează Universitatea Craiova - Rapid: „Bucureștenii au presiune mai mare”

„Indiferent în ce situații sunt sau au fost echipele, meciurile dintre ele au fost tot timpul spectaculoase, încărcate cu un antagonism puternic. Sunt echipe de tradiție, care de-a lungul timpului s-au întâlnit de multe ori”, a spus Cârțu inițial.

El vede „focul” la Rapid: „Este presiune mai mare la ei, în ultimul timp și-au anunțat intenția de a câștiga campionatul. Sunt acolo, destul de aproape de FCSB. Să vedem, campionatul este lung. Modul în care se desfășoară play-off-ul îți realocă șanse”.

Unde consideră Cârțu că a suferit CSU în acest sezon? „Universitatea a dat cu piciorul la multe puncte. Din punctul meu de vedere, ar fi aiurea să anunțe gânduri de câștigare a campionatului, sau să mai creadă cineva asta, având în vedere punctele de care și-a bătut joc, cel puțin 10-12 pe parcursul campionatului. Puncte risipite cu o nonșalanță supărătoare.

Obiectivul este să prindă cupe europene, nu știu dacă de pe locul 2 sau 3. Mai există și șansa Cupei României. Dacă ar câștiga Cupa, ar fi un sezon salvat. O echipă precum Universitatea Craiova are nevoie de un trofeu.

Ar fi o reparație sentimentală pentru ce s-a întâmplat anul ăsta. Dar e greu, iar de campionat nu se pune problema. Nu poți fi campion, când ai avut momente în care nu ai avut nici măcar o medie de două puncte pe meci”.

Sorin Cârțu, despre jucătorii Craiovei: „Au tratat superficial adversarii” + „Rapid nu e imbatabilă”

Cârțu crede că jucătorii Universității au rămas datori în acest sezon: „Mi-au lăsat o impresie de superficialitate, că tratează superficial adversarul și partida respectivă. În partidele în care s-au pierdut puncte, echipa a avut momente bune, a dominat, a condus. O echipă serioasă, în momentul în care conduce, e greu să mai piardă.

Sunt așteptări de la Mitriță, Markovic, Crețu, în ei își pun suporterii speranțele. Îi așteptăm cu evoluții bune. Mai poate fi și Houri, iese în evidență în jocurile cu situații combinative. Contează și apărarea, trebuie să îți iei măsuri de mare siguranță cu Rapid. Trebuie ca defensiva să fie sigură, să dea încredere jucătorilor, și poți obține un rezultat foarte bun.

Eu cred că putem bate Rapidul. Dacă jucătorii prind o zi bună și au constanță tot meciul, putem învinge Rapidul, nu este o echipă așa imbatabilă”.

Am înțeles că Koljic nu pleacă. Era vorba despre Astana, dar și-au găsit atacant. Nu mai este de actualitate transferul. Îl așteptăm, a dat goluri în ultimul timp, să dea Dumnezeu să mai dea.


Acum s-au mai liniștit lucrurile în privința lui Petev, sunt două victorii la rând și nu poate vorbi nimeni despre schimbarea antrenorului. Una așa cum a fost, cu Voluntariul, dar cealaltă (n.r. - cu Petrolul) consistentă, echipa a arătat îmbunătățire în joc. Echipa s-a bucurat și de prestațiile lui Mitriță, Baiaram și Markovic, au fost în vârf de formă, al exprimării.

- Sorin Cârțu

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Tot din Superligă:

Dică, după eșecul rușinos cu Sepsi: „Am vorbit cu cei din conducere”
Sepsi - Voluntari
Dică, după eșecul rușinos cu Sepsi: „Am vorbit cu cei din conducere”
Ciao, Nico10! Nu e glumă: italianul Napoli începe al zecelea mandat de antrenor la FCU Craiova!
FCU CRAIOVA
Ciao, Nico10! Nu e glumă: italianul Napoli începe al zecelea mandat de antrenor la FCU Craiova!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează