FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

”Tata nu a vrut să fac fotbal”, spune atacantul dinamovist al cărui părinte făcea spectacol în prima divizie în urmă cu un deceniu

Articol de - Publicat vineri, 26 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 26 aprilie 2013 18:25

Dinamo se gîndeşte şi la viitor, iar Darius Buia, 19 ani zilele viitoare, este văzut drept un fotbalist care va străluci foarte curînd. Atacantul de la echipa secundă a fost invitat să vorbească despre el în "Dinamo în Ring", supliment editat pentru meciul cu medieşenii, mîine de la ora 14, liveTEXT pe GSP.ro.

"Cu Dănciulescu vorbesc zilnic"

"Îmi doresc să fiu sănătos, să mă ferească Dumnezeu de accidentări şi de alte chestii ce m-ar putea ţine departe de stadion. Pînă acum am fost ferit de accidentări. Vreau să îmi fac treaba cît mai bine pentru echipă, să fiu serios şi sper ca în curînd să ajung la prima formaţie. Cei de la prima echipă ne ajută mereu cu sfaturi. Aici, e o adevărată familie. În primul meu cantonament cu ei, când am fost în Turcia, toţi m-au primit foarte bine. Este o adevărată familie la Dinamo. Înainte să ajung aici, nu ştiam cum este la o echipă de Liga 1 şi nu mă aşteptam să fiu primit chiar aşa bine. Chiar şi cu Dănciulescu, cel care este un fotbalist emblematic pentru Liga 1, vorbesc aproape zilnic şi îmi spune foarte multe chestii care mă ajută", a comentat puştiul.

S-a pregătit cu Roma şi cu Cesena

Darius este fiul lui Romică Buia, campion cu Dinamo, iar microbiştii îşi mai aduc aminte că mijlocaşul era alintat "Figo din Berceni" pentru ceea ce făcea pe gazon. "M-am apucat de acest sport aici, la Dinamo. La 7 ani, cînd juca tata la Dinamo, m-a adus aici la o grupă de juniori. Iniţial, tata nu a vrut să fac fotbal, deoarece îmi spunea că el a avut mari greutăţi şi voia să fac alt sport. Dorinţa lui era să fac tenis de cîmp, dar eu nu am fost de acord pentru că mă jucam mereu cu mingea de fotbal şi aşa l-am forţat să mă lase să fac acest sport. Chiar dacă nu am vrut să fac tenis, familia m-a susţinut când am început să joc fotbal. Eu îl urmăream mereu pe tata când juca. Eram atent la fiecare mişcare a lui, la fiecare pasă, la tot ce făcea pe teren.

Tata a fost primul meu exemplu de fotbalist pentru că eram mereu în preajma lui. Totuşi, trebuie să faci foarte multe sacrificii dacă vrei să faci fotbal de performanţă. Trebuie să renunţi la foarte multe lucruri, pentru că fotbalul înseamnă seriozitate şi foarte multă muncă. Au fost discuţii şi am avut şi multe oferte. Am fost şi în pregătiri în străinătate la Roma, la Cesena, însă nu s-a concretizat nimic. Victor Becali m-a sfătuit să vin aici, la Dinamo, şi am acceptat"

"Nu sunt superstiţios şi asta am învăţat şi de la tata. El mi-a explicat că superstiţiile sunt pentru oamenii slabi din punct de vedere emoţional"
Darius Buia, atacant Dinamo II

A refuzat cetăţenia belgiană
Darius Buia s-a născut în Belgia, în oraşul Antwerpen pe când tatăl său juca la Ekeren. A avut ocazia să obţină dublă cetăţenie, însă a refuzat. "Am avut posibilitatea să obţin cetăţenie belgiană pentru că m-am născut acolo. Am refuzat acest lucru pentru că eu vreau să joc pentru România. Mă simt român!", a mărturisit puştiul.

Nu sunt superstiţios şi asta am învăţat şi de la tata. El mi-a explicat că superstiţiile sunt pentru oamenii slabi din punct de vedere emoţional"
Darius Buia, atacant Dinamo II

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (17)
luciano86
luciano86  •  27 Aprilie 2013, 16:10

multa bafta, Darius Buia!

dynamovist
dynamovist  •  27 Aprilie 2013, 07:13
Postat de tazmaniadinamo pe 27 Aprilie 2013, 00:09

cine sa ii bage,talnar?ala nu are curaj sa ii bage,trebuie sa vina altul,ca asta nu promoveaza pe nimeni desi a fost antrenor la dinamoII si ii stie pe baieti ce pot,asta se roaga sa se faca bine munteanu,sau danciu sa mai joace 5 ani........

corect

aruabuans
aruabuans  •  27 Aprilie 2013, 01:31
Postat de soprer.f.c.d pe 27 Aprilie 2013, 00:42

pacat ca n-a avut si Dodel un tata care sa-l indrume la fel...voi aveti spectatori,ca-s ieftine semintele....

Seminte spui?Ma faci sa rad... Fosta groapa de gunoi, actuala arena* a celor 66 de maidanezi , inca accepta femei cu fuste colorate care vand seminte...So ciocul mic si nu trebuie sa ravnesti la capra vecinului (stiu ca preferi sa mulgi berbecii).

Vezi toate comentariile (17)
Comentează