FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Trofeele nu ajung » 3 recorduri pe care Costel Gâlcă speră să le doboare în 2015 pentru a rămîne la Steaua

Articol de , - Publicat vineri, 02 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 02 ianuarie 2015 19:00

Gâlcă ar avea ocazia să îl depăşească la un prim capitol pe Laurenţiu Reghecampf. În primul sezon pe bancă, predecesorul său a încheiat campionatul cu 16 puncte avans faţă de locul secund ocupat de Pandurii. Reghe doborîse recordul după 26 de ani!

Eliminată din Europa, Steaua rămîne în cursă pentru trei trofee interne. Are nouă puncte avans în Liga 1 şi este calificată deja în semifinalele Cupei României şi Cupei Ligii. Dar e oare suficientă tripla pentru ca ”roş-albaştrii” să continue cu Costel Gâlcă pe bancă?
Ratarea Ligii Campionilor şi a primăverii Europa League a lăsat urme adînci în orgoliul steliştilor, dar şi în buget. Gigi Becali nu a fost deloc încîntat, iar investiţiile au fost reduse aproape de zero în această iarnă, concentrîndu-se mai mult pentru pregătirea viitorului sezon şi renegocierea contractelor scadente în vară.

Neavînd concurenţă serioasă în România, rivalele fiind afectate de probleme financiare, pentru Steaua titlul este un must, aşa că obţinerea lui nu îi garantează deloc lui Gâlcă rămînerea pe bancă şi în sezonul viitor. O poate face însă maniera în care se va cîştiga campionatul. La 42 de ani, Gâlcă se află la prima experienţă serioasă ca antrenor. Astfel, sincopele europene ar putea fi iertate de Gigi Becali, însă numai în cazul în care Steaua va avea un retur fără paşi greşiţi.

3 recorduri de doborît pentru Steaua lui Costel Gâlcă în retur:

  • Cea mai mare diferenţă de puncte faţă de locul 2
  • Cele mai multe puncte într-un sezon

La acest capitol, Gâlcă ar putea face ceea ce Reghe n-a putut în două încercări. Să depăşească cele 89 de puncte obţinute de Rapid cu Mircea Lucescu pe bancă în 1999. La finalul turului, Steaua are 43 şi, ar avea nevoie de încă 47 în partea a doua. Asta înseamnă că îşi permite doar două egaluri în cele 17 partide rămase.

  • Cea mai mare diferenţă faţă de Dinamo

Steaua aleargă în ultimele sezoane după un record în confruntările directe cu Dinamo, deţinut în acest moment de marea rivală. Cea mai mare diferenţă înregistrată între cele două echipa la finalul unui campionat a fost de 27 de puncte, înregistrată în 2000, cînd Dinamo a cîştigat titlul cu 84 de puncte, în timp ce Steaua a strîns numai 57. Cea mai mare diferenţă în favoarea Stelei? 26 de puncte în 1998. La finalul acestui tur, ”roş-albaştrii” au deja 17 puncte avans!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (187)
djeurofighter
djeurofighter  •  03 Ianuarie 2015, 01:28
Postat de tazdevil pe 03 Ianuarie 2015, 01:21

:))))))))))))))))))))))))))) Taci,k nu l-am mai vazut demult.....cine stie,o fi prins audienta la gignho!!!!!!!!!:D

Ala este contul cuiva din cei mai vechi de aici si este facut la caterinca. Mai ales ca de pe alt cont, promova Oltenia Craiova, sau Craiova Olentia, nu mai retin! :)

tazdevil
tazdevil  •  03 Ianuarie 2015, 01:21
Postat de djeurofighter pe 03 Ianuarie 2015, 01:19

Poate iar apare ala cu Rossonero si ne spune ce si cum. :))

:))))))))))))))))))))))))))) Taci,k nu l-am mai vazut demult.....cine stie,o fi prins audienta la gignho!!!!!!!!!:D

djeurofighter
djeurofighter  •  03 Ianuarie 2015, 01:19
Postat de tazdevil pe 03 Ianuarie 2015, 01:14

Mah,de ar fi numai emblema,aia nu e problema,Dinamo si-a schimbat-o de "nspe"mii de ori.....insa iti spun eu,toi astia de dau sigur pe aici ce si cum.....NIMENI nu stie nimic,pentru ca habar n-au nici aia care au decis ce au decis....... Unii zic hais,altii cea!!!!! Pana nu se spune clar,negru pe alb,ce a castigat Armata si ce a pierdut FC Steaua,vorbim degeaba......

Poate iar apare ala cu Rossonero si ne spune ce si cum. :))

Vezi toate comentariile (187)
Comentează