FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

Un neamț de calibru! Cine este noul antrenor al lui Sepsi, Bernd Storck

Bernd Storck
Bernd Storck

Articol de - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2023 20:57 / Actualizat joi, 30 noiembrie 2023 22:30

Aflată doar pe locul 10 în Superligă, cu o ultimă serie negativă de 4 partide fără victorie (două înfrângeri, dintre care una în Cupă, cu Corvinul, din Liga a 2-a, plus două remize), la Sepsi plutea de mult în aer demiterea lui Liviu Ciobotariu.

Despărțirea de acesta a fost anunțată oficial azi, când președintele Laszlo Dioszegi a spus la Digi Sport că la echipă va veni "un antrenor străin, nu a fost niciodată în România, dar sperăm că vom reuși lucruri bune împreună. Este un antrenor din Europa de Vest. E german, da. Este un antrenor foarte valoros, are un CV foarte bun. Știe să lucreze cu băieții, cred că va avea o mână de fier și sper că vom reuși să redresăm corabia".

Antrenor nou în Superligă! A întârziat la conferința de prezentare: „Am aterizat la timp, dar traficul...”
ANTRENOR
Antrenor nou în Superligă! A întârziat la conferința de prezentare: „Am aterizat la timp, dar traficul...”

A debutat ca selecționer al Ungariei împotriva României lui Anghel Iordănescu

Publicația maghiară Sportal.hu scrie că alesul este Bernd Storck (60 ani), un neamț care a antrenat ultima dată formația belgiană KV Kortrijk, în sezonul precedent. Prezentarea sa oficială la Sepsi va acea loc mâine, la ora 17:00.

În CV-ul lui Storck  apar formații ca Eupen, Genk, Dunajska Streda, Cercle Bruges, Mouscron, dar și echipele naționale ale Kazahstanului (2008-2010) și ale Ungariei (2015-2017).

La naționala Ungariei l-a înlocuit pe banca tehnică pe Pal Dardai și a debutat chiar împotriva României antrenate de Anghel Iordănescu. A fost atunci 0-0 la Budapesta, în preliminariile Euro 2016. În tur, 1-1 la București, pe 14 octombrie 2014, ambele echipe aveau alți antrenori, Pal Dardai, respectiv Victor Pițurcă.

„Tricolorii" au terminat grupa F pe locul doi, la un punct în urma Irlandei de Nord, calificându-se la acel turneu final. Ungaria lui Storck a terminat doar pe locul 3, la 4 puncte de România, dar a ajuns la turneul final prin play-off.

În următoarele preliminarii, cele pentru Mondialul 2018, ungurii au ratat calificarea, încheind grupa la 14 puncte în urma primelor două clasate, Portugalia și Elveția. A avut 25 de meciuri la cârma naționalei Ungariei (8 victorii, 7 remize și 10 înfrângeri) și 14 la cea a Kazahstanului (3 victorii, 11 eșecuri).

Al 6-lea antrenor străin în Liga 1, al doilea fost selecționer

Odată cu instalarea lui Bernd Storck la Sepsi, Liga 1 va avea 6 antrenori străini.

 Neamțul se alătură cipriotului Elias Charalambous (FCSB), italienilor Cristiano Bergodi (Rapid), Andrea Mandorlini (CFR Cluj), Giovanni Costantino (FCU Craiova) și bulgarului Ivaylo Petev (Universitatea Craiova). Ultimul este și el un fost selecționer, conducând naționalele Bosniei (ianuarie 2021-decembrie 2022) și Bulgariei (decembrie 2014-septembrie 2016).

Fost coleg la Borussia Dortmund cu Marcel Răducanu

Ca jucător, Bernd Storck a jucat fundaș dreapta, dar și mijlocaș la închidere sau fundaș stânga. A evoluat în Bundesliga în 197 de partide, la Vfl Bochum (1981-1983) și la Borussia Dortmund (1983-1989), adunând 174 de meciuri și 9 goluri. La galben-negri l-a avut coleg timp de 5 sezoane pe fostul nostru internațional Marcel Răducanu. A bifat și trei prezențe la naționala U21 a Germaniei.

Florin Bratu s-a întâlnit cu șefii lui Dinamo » Cine mai e așteptat la negocieri + când se face marele anunț
DINAMO
Florin Bratu s-a întâlnit cu șefii lui Dinamo » Cine mai e așteptat la negocieri + când se face marele anunț
Au găsit antrenor! Un tehnician neamț vine în SuperLigă: prezentarea joi, ora 17:00
ANTRENOR
Au găsit antrenor! Un tehnician neamț vine în SuperLigă: prezentarea joi, ora 17:00

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
lucian_85
lucian_85  •  30 Noiembrie 2023, 16:16

Ceva nu se leagă. Un neamț de calibru ni se spune. Ok. Nu contrazic. Dar întreb doar. Nemții de calibru nu antrenează și prin Bundesliga? Vad echipe din Belgia, Slovacia, naționale. In Slovacia a antrenat pe omologii de la Sepsi (adică ungurii Slovaciei). Interesant. Trage in zona ungurească.

karlie
karlie  •  30 Noiembrie 2023, 15:39

Asta a luat bataie cu 1-0 de la Andorra cand era selectionerul Ungariei.

Bumbisor
Bumbisor  •  30 Noiembrie 2023, 11:15

astia sunt doar legende. legende menite sa aiba control asupra antrenorului si alte institutii decat clubul. Pai daca e asa, atunci Craiova de ce a ales ce a ales? Un antrenor bun e bun peste tot, ca el trebuie sa faca strategie, nu politica.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează