FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

Noul transfer l-a făcut pe patronul din Superliga să exclame: „Dacă e la fel de bun, mă îmbăt!”

Junior Tallo, la minge / Sursă foto: Imago Images
Junior Tallo, la minge / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 25 februarie 2023 13:41 / Actualizat sambata, 25 februarie 2023 14:26

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, speră că a dat lovitura cu atacantul ivorian Junior Tallo (30 de ani), transferat de moldoveni zilele trecute.

Trecut pe la AS Roma, Inter sau Lille, Junior Tallo e unul dintre cele mai interesante transferuri reușite de moldoveni în ultima perioadă, cel puțin pe hârtie. Botoșaniul a mai aplicat aceeași rețetă și în trecut, când l-a adus în Moldova pe Hervin Ongenda, fost la PSG, iar Iftime visează că atacantul din Coasta de Fildeș îi va aduce aceleași satisfacții precum francezul ajuns între timp la Rapid. 

Valeriu Iftime: „Dacă e la fel de bun ca Ongenda, o să mă îmbăt de fericire!”

„Este un fotbalist cu un CV excelent. În tinerețe, Roma sau Lille au plătit bani pentru el. La Roma a fost coleg cu Totti și Lobonț, la Inter a învățat românește de la Alibec. 

L-a întâlnit pe Mutu la Ajaccio și e bun prieten cu Ongenda. Au jucat împreună la Bastia. Dacă e la fel de bun ca Ongenda, o să mă îmbăt de fericire. Ongenda e un geniu de care am avut parte și noi, aici, la Botoșani, în această Siberie fotbalistică unde jucătorii vin să muncească pe salarii mici, de 5-6.000 de euro”, a spus Iftime, conform Playsport

În cazul lui Junior, care a împlinit deja 30 de ani, îmi doresc să înțeleagă faptul că Botoșaniul nu e locul unde să-și mănânce pensia. Sper să ne ajute și să marcheze goluri, apoi să fie căutat de echipe bune din Vest, din Franța sau din Belgia. E modelul nostru de business pe care l-am construit în anii de Liga 1

- Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani

FC Botoșani l-a transferat pe Junior Tallo, fost coleg cu Mutu la Ajaccio

Junior Tallo, un internațional ivorian în vârstă de 30 de ani, a semnat săptămâna aceasta cu FC Botoșani, mutare anunțată în exclusivitate de Gazeta Sporturilor

Considerat la început un talent promițător, Tallo a fost coleg cu Adrian Mutu la Ajaccio și cu Denis Alibec la Inter Primavera. Primul îi va fi adversar din postura de antrenor, în timp ce pe Alibec îl va înfrunta în meciul direct cu Farul. 

De-a lungul carierei, vârful ivorian a mai evoluat pentru AS Roma (3 meciuri pentru romani în Serie A), Bari, Bastia, Lille (23 de apariții în Ligue 1), Amiens, Vitoria Guimaraes, Chambly și Samsunspor.

300.000 de euroe cota de piață a lui Junior Tallo, conform Transfermarkt. Când a ajuns la Botoșani, Ongenda valora 350.000 de euro

Noul transfer l-a făcut pe patronul din Superliga să exclame: „Dacă e la fel de bun, mă îmbăt!”
Junior Tallo a fost coleg cu Adrian Mutu la Ajaccio / Sursă foto: Imago Images

Atacant de careu cu un fizic impozant, înalt de 1,85 m., Junior Tallo vine să aducă un suflu nou în ofensiva Botoșaniului. Va lupta pentru un loc de titular cu Mihai Roman II și cu un alt atacant african, Sekou Camara, originar din Guinea.

VIDEO Moment savuros cu Valeriu Iftime la GSP Live: „Ar trebui să fiu foarte beat ca să dau atâția bani pentru un fotbalist”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Societatea care a cumpărat Dinamo funcționează după mecanismul lui Cortacero! Rolul PCH în tranzacție și planul anunțat: „În 4 ani să devină cel mai performant club din România”

Cum de ei pot, iar noi, nu? Comparație îngrijorătoare: Sheriff Tiraspol e dovada că NU lipsa banilor constituie problema principală din fotbalul românesc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  25 Februarie 2023, 15:13

La Roma a jucat doar 3 meciuri si l’au imprumutat tot de atatea ori. Greu de crezut ca macar Lobont isi aminteste de el

pain89
pain89  •  25 Februarie 2023, 14:58

oricat de bun ar fi sunt slabe sanse sa ia vreun ban pe el

alexalex
alexalex  •  25 Februarie 2023, 14:55

Ongenda geniu la gătit la ce, că la fotbal când tu nu faci față nici în serie B și baltești prin liga1 nici fotbalist mediocru nu te poți numi, că la noi dai 10 goluri în 130 de meciuri cât are el dar furi ochii la fraieri cu 3 mingicareli ieftine de curtea școlii asta este altceva

Vezi toate comentariile (6)
Comentează