FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Poveste neștiută cu Valeriu Iftime: „Am fost la DNA și îmi era greu să spun adevărul! N-am fost curajos”

Articol de , - Publicat luni, 11 octombrie 2021 13:14 / Actualizat luni, 11 octombrie 2021 13:29

Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, a acordat un interviu inedit pentru Gazeta Sporturilor.

Patronul  moldovenilor povestește despre greșelile făcute, modul de a-și cheltui banii și experiența avută la DNA în trecut.

VIDEO Poveste incredibilă a lui Valeriu Iftime! Momentul în care a fost chemat la DNA

Când v-a fost cel mai greu să spuneți adevărul? 
- Rareori! N-am fost cercetat de DNA. Am fost chemat o dată la Sibiu. Să mă gândesc cum să mă exprim. Cumva voiau să mă lege de ceva de acolo și îmi era foarte greu să spun adevărul pentru că puteau intra alte persoane. Am fost confuz cu mine și gândurile mele. E o poveste de 7-8 ani.

 M-a preocupat mult teama asta. Sunt lucruri pe care le știm, care fac rău multora, dar e și o zonă de vinovați. Aia trebuie spusă! Iar când am fost pus în situația asta, n-am fost suficient de curajos.

VIDEO Valeriu Iftime: „Am 700 de lei la mine doar pentru că am fost cu nepoata la cofetărie"

- Sunteți un om cheltuitor?
- Nu, mi-ar plăcea să trăiesc cu bani puțini, dar nu prea știu prețurile. M-am păcălit odată și am luat cireșe cu un preț de 10 ori mai mare. Pentru că eu nu prea cumpăr. Erau 5 lei kilogramul și eu am dat 50 de lei. Nu știu cum! Vorbeam în bani noi și am dat. Am spus cuiva și mi-a zis: "Băi, ești dus cu capul? Dar ce, sunt din aur? Ce-ai făcut?". Nici haine nu-mi cumpăr, mi le ia soția.

Mai merg la restaurant cu băieții mei și comandă ei. Nu-s atât de sofisticat. Pot mânca foarte simplu, cum fac când sunt în post, ciorbă de cartofi, niște fasole, varză murată. Din păcate, anturajul nu-mi dă voie. Merg la tot felul de dineuri unde trebuie să fiu foarte atent, altfel o iau razna și mă îngraș. Or mie vârsta nu-mi mai permite! Deci nu știu cât cheltui, dar n-aș vrea să cheltui mult și nici nu-s un om pretențios. 

- Câți bani aveți acum în buzunar?
- Cred că 700 de lei. Am scos ieri de la bancomat! De obicei, am cardul și 100 de lei. Am acum mai mult pentru că mi-a povestit cineva despre o cofetărie și m-am dus cu nepoata mea să i-o arăt. N-aveam niciun ban și m-am dus repede la un bancomat. Nu umblu cu bani! Am fost cândva cu niște prieteni cu echipa națională în Brazilia, toți erau cu bani, cu dolari. Eu și asociații mei aveam cardul. 

Am mâncat toți, când să plătim la masă, am spus că plătesc cu cardul. Și toți îmi dădeau bani mie, dând și bacșiș, îmi dădeau mai mult. Am stat vreo 5 zile împreună. Făcusem vreo mie de euro! Le-am zis să mergem să luăm o masă ca să le pot da banii înapoi. Niciodată n-am purtat bani la mine. 

Cardul mi s-a părut suficient. Mai sunt oameni care vin după mine la stadion și mă roagă să-i ajut cu 100 sau 200 de lei. Asta e iar o cutumă făcută în fotbalul românesc, cum că ăla din fotbal are mulți bani și trebuie să-i ajute pe toți. Mai ajut și eu, dar nu-s vreun mare filantrop. Câteodată îmi pare rău că nu pot ajuta mai mult! Dar totul trebuie să fie cu o limită.

Citește și: 

O altă Românie! 5 schimbări pregătite de Mirel Rădoi pentru meciul cu Armenia » Cum ar putea arăta „11”-le de start

Cristiano Bergodi, prezentat oficial la Sepsi » Primele declarații ale antrenorului italian : „Revin cu plăcere în România să antrenez acest club”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
karagandy
karagandy  •  11 Octombrie 2021, 16:39

"Cumva voiau să mă lege de ceva de acolo și îmi era foarte greu să spun adevărul pentru că puteau intra alte persoane." Moldovene daca citesc aia de la "Sibiu" ce ai zis ....poate te cheama inapoi !! Poate te baga pt tainuire !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează