FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ DIN TURCIA

CORESPONDENȚĂ DIN TURCIA Venirea lui Dică sperie primii adversari din 2023: „Înseamnă că nu e scufundată corabia”

Nicolae Constantin (49 de ani), antrenorul Petrolului, crede că venirea lui Nicolae Dică (42 de ani) la CS Mioveni îi îngreunează misiunea în prima etapă din anul 2023.
Nicolae Constantin (49 de ani), antrenorul Petrolului, crede că venirea lui Nicolae Dică (42 de ani) la CS Mioveni îi îngreunează misiunea în prima etapă din anul 2023.

Articol de - Publicat vineri, 13 ianuarie 2023 18:25 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2023 18:26

Nicolae Constantin (49 de ani), antrenorul Petrolului, crede că venirea lui Nicolae Dică (42 de ani) la CS Mioveni îi îngreunează misiunea în prima etapă din anul 2023. 

Petrolul debutează în anul 2023 pe terenul lui CS Mioveni, sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 17:00. Instalarea lui Nicolae Dică pe banca grupării argeșene îi dă emoții lui Nicolae Constantin.

VIDEO. Nicolae Constantin: „E un plus pentru ei că Dică vine antrenor la Mioveni”

„E clar că vine cu un plus. Asta nu e bine pentru noi. Așa i-am prins și în turul campionatului, pe schimbare de antrenor, când a venit Flavius Stoican. Am fost aproape să pierdem... 

Vom fi în gardă. Și eu, și jucătorii. E un plus pentru ei că Dică vine antrenor la Mioveni. Atât timp cât are curajul să preia o echipă în situația Mivoeniului, înseamnă că acea corabie nu e scufundată. Mai ales că urmează înjumătățirea punctelor”, a spus Nicolae Constantin. 

Rezumatul carierei de antrenor a lui Nicolae Dică

Dică și-a început cariera de antrenor devreme, la doar 35 de ani, când a preluat-o pe SCM Pitești, „mutantul” din care avea să rezulte ulterior FC Argeș. „Nick” a promovat clubul primăriei Pitești din „C” în „B”, pentru ca în 2017 să fie instalat de Becali la FCSB.

Primul său mandat la cârma roș-albaștrilor a durat un an și jumătate și a avut multe lumini și umbre. Pe de-o parte, Dică a calificat echipa în „primăvara” Europa League și a fost aproape de titlu. 

Pe de altă parte, a ratat principalele obiective stabilite de patron, iar jocul echipei a suferit deseori, FCSB înregistrând, printre altele, o umilință greu de digerat: acel usturător 1-5 cu Sporting Lisabona în preliminariile UCL.

Venirea lui Dică sperie primii adversari din 2023: „Înseamnă că nu e scufundată corabia”

În 2019, a mai bifat un „descălecat” în Trivalea natală, la FC Argeș, în liga secundă, de unde a fost demis în plin sezon din cauza rezultatelor modeste. A urmat apoi o ieșire de doi ani din peisajul echipelor de club, perioadă în care a fost „secundul” lui Mirel Rădoi la prima reprezentativă.

Plecat odată cu Mirel din sânul „tricolorilor”, Mirel a revenit în prim plan vara aceasta, când Becali l-a „reactivat” la FCSB. A rezistat doar trei luni, interval în care a calificat echipa în grupele Conference League. Totuși, nu a reușit să-i redreseze pe roș-albaștri în campionat, principalul motiv care a dus la despărțirea amiabilă.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

VIDEO + FOTO Rapid, eșec în ultimul amical al iernii. Mutu a vrut să anuleze meciul

OFICIAL Triplu campion în Superliga, dorit de Becali acum un an, și-a găsit echipă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
marius1979
marius1979  •  13 Ianuarie 2023, 19:26

B-ul baietii. B-ul. FCSB de abia lega 3-4 pase cu tactica Dicanului. Fac pariu ca aici face invers si Ii pune pe Mioveni sa joace pe viteza si pressing. Si el defapt are echipa de autobaza.

brentford
brentford  •  13 Ianuarie 2023, 19:03

S-a speriat Nae cum s-a speriat si antrenorul de la Silkeborg.

maradona79
maradona79  •  13 Ianuarie 2023, 18:57

Dica, salvatore della patria.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează