LIGA 1  ·  GSP LIVE

EXCLUSIV Nici Hagi, nici Halagian » Cine a inventat celebra sintagmă „Ai, n-ai mingea, dai la poartă!”: „Multă lume confundă”

Victor Roșca
Victor Roșca

Articol de GSP - Publicat luni, 25 ianuarie 2021 10:03 / Actualizat luni, 25 ianuarie 2021 12:13

Victor Roșca (66 de ani), fost antrenor la echipe precum Oțelul Galați, Petrolul Ploiești și Corvinul Hunedoara, a fost invitat luni dimineață la GSP Live, la emisiunea moderată de Costin Ștucan

Victor Roșca, antrenor cu un stil inconfundabil în fotbalul românesc, este și autorul celebrei sintagme „Ai, n-ai mingea, dai la poartă!”. Astăzi, pe durata emisiunii, tehnicianul de 66 de ani a rememorat pentru cititorii Gazetei Sporturilor originea acelei expresii. 

„Dumneavoastră vă aparține paternitatea vorbei  «Ai, n-ai mingea, dai la poartă!»? Multă lume confundă, spune că Hagi sau Halagian a lansat expresia asta”, a fost întrebarea pe care Victor Roșca a primit-o din partea lui Costin Ștucan. Răspunsul a venit imediat.

Victor Roșca: „Lumea nu ține minte unde am antrenat, ci vorba asta”

„Înainte de meciul Petrolul - Rapid din anul 2000, Mircea Rednic (n.r - antrenor al Rapidului la acea vreme) se interesa, ca orice antrenor, de viitorul adversar. Un ziarist din București a insistat și m-a întrebat de cinci, șase ori cum o să joc împotriva Rapidului.

Atunci am spus asta cu «Ai, n-ai mingea, dai la poartă!» și a plăcut atât de mult încât a rămas în istorie. Lumea nu ține minte ce am antrenat sau eu unde am antrenat, ci ține minte vorba asta”, a povestit Victor Roșca, la GSP Live. 

Victor Roșca a antrenat de-a lungul carierei la UTA, Arieşul Turda, Poli Timişoara, CSM Reşiţa , Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi, CFR Simeria, Corvinul, Olimpia Râmnicu Sărat ori Vispești Blejoi.

Citește și alte știri de actualitate:O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
Libertatea
Comentarii (3)
Alberta Serban  •  25 Ianuarie 2021, 13:48

Regretatul Ionut Popa un alt mucalit al fotbalului romanesc a completat-o si infrumusetat-o : CU PASE JOASE SI PE SUS..ai n-ai mingea tragi la poarta ...

risc_mix  •  25 Ianuarie 2021, 12:18

Terminati ba cu prostiile. Ce Rosca, ce anul 2000 visati? Pai asta povestea Balaci ca-l indemna Titi Teasca sa faca. Deci cu muuuult inainte de 2000.

Muzzi Ciprian  •  25 Ianuarie 2021, 11:33

lasa ca Dzica o are pe a lui cu "iancu, daca talent, a demostrat-o tuturor"! :D

Vezi toate comentariile (3 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:30 Fotbal, Liga 2
U Cluj - CSM Slatina
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
20:30 Fotbal, Liga 1
Dinamo - Viitorul
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Handbal M
Sporting - Dinamo
Digi 2, Telekom 2
21:45 Fotbal, Serie A
Torino - Sassuolo
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, La Liga
Levante - Athletic Bilbao
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet
Liga 1