FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - VIITORUL 4-1

VIDEO Diamante prin noroi » Gălăţenii au cîştigat spectaculos şi sînt aproape salvaţi de la retrogradare, 4-1 cu Viitorul

Marquinhos a deschis scorul în meciul cu Viitorul
Marquinhos a deschis scorul în meciul cu Viitorul

Articol de - Publicat sambata, 17 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 17 mai 2014 01:22

Scoutingul funcţionează şi la un club sărăcit subit: fosta campioană a rupt linia unui sezon plin de ghinion, cu un 4-1 marcat de două acţiuni formidabile, a lui Marquinhos şi a lui Zaharia.

Oţelul poate să şi cîştige, nu numai să joace frumos, Viitorul are probleme cînd adversarul nu mai joacă fără "răutate". Sînt concluziile după un derby al salvării pe care Galaţiul l-a decis graţie calităţii superioare a jucătorilor, abilitate demonstrată de execuţiile cu care echipa lui Adamescu a făcut diferenţa. A lui Adamescu conform datelor de la Registrul Comerţului, a lui Marquinhos şi a lui Zaharia după realitatea de pe teren.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Fostul şef Marius Stan a îmbrăcat tricoul de campion primit în 2012 şi s-a postat mîndru printre suporterii care deja nu mai pricep cine şi cît a moştenit din banii pe care clubul i-a încasat, în cel mai bun sezon din istoria lui, din prezenţa în Champions League şi meciurile-amintiri cu Benfica şi cu Manchester United.

La aproape trei ani de la minune, oamenii stau cu sufletul la gură, cu gîndul că echipa lor poate merge în divizia secundă. Victoria cu Viitorul aproape a salvat-o pe Oţelul şi arată că jucători buni mai apar şi în sărăcie, în condiţii dintre cele mai proaste dintr-un campionat oricum bîntuit de insolvenţe, în care administratorul special şi judecătorul sindic au devenit mai importanţi decît antrenorul.

Marquinhos şi Cooper nu existau pînă să ajungă pe malul Dunării, dar sînt, în mod clar, peste media campionatului nostru. Brazilianul a marcat pentru 1-0 cu o fază ca o reclamă, minge jonglată spectaculos şi o finalizare perfectă.
Printre străinii racolaţi cu promisiuni şi cu faima unui club ce a jucat la un moment dat în Liga Campionilor, s-a remarcat şi un român, Zaharia, cu un gol care i-ar atrage atenţia şi lui Ibrahimovici, o "bombă" direct în plasa laterală, imposibil de parat.

Spectacol închis de golul de onoare, cu Axente pe post de Romario, adică beneficiarul unui "şpiţ", inestetic şi ineficient în contextul partidei. Hagi are nevoie de victorie cu Ceahlăul, în ultima etapă, ca să continue în prima ligă. Şi, în general, are nevoie de timp şi de adversare cuminţi, cum a fost Petrolul acum o săptămînă, pînă cînd îşi va construi "in house" echipa pe care o visează el.

"Matematic, sîntem salvaţi. Ne-am mobilizat cu toţii, eram conştienţi cît de important e meciul, Viitorul era o contracandidată la salvare" (Gabriel Giurgiu, mijlocaş Oţelul)

"Am demonstrat că sîntem capabili să jucăm spectaculos. În pauză au fost cuvinte grele în vestiar. Era 0-0 la pauză şi se amplificase tensiunea, fiindcă eram obligaţi să cîştigăm" (Florin Lovin, mijlocaş Oţelul)

"Jocul s-a rupt după eliminarea lui Mitrea, însă lui Kovacs nu i se poate imputa nimic, a procedat corect!" (Dan Lăzărescu, specialist arbitraj DolceSport)

617312-otelul-viitorul-4-1.jpg

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ertyuiop
ertyuiop  •  17 Mai 2014, 12:08

Viitorul a jucat fotbal adevarat la Galati o repriza, ne-au tinut in jumatatea noastra de teren.....merita sa joace in continuare in prima liga, a fost o campanie furibunda impotriva lor insa echipele cu balturi evidente, ACS si Brasov sunt sub ei.....exista Dumnezeu! E totusi regretabil ca Brasov sa dispara din prima liga!

ortega
ortega  •  17 Mai 2014, 11:05

Domnule Marian Brăilescu , avrți grijă la exprimare ... Pentru "Viitorul are probleme cînd adversarul nu mai joacă fără "răutate" ... s-ar putea să fiți concediat ... Păi Rejelui analfabet s-ar putea să nu-i pice bine la stomac afirmațiile dumneavoastră ... Iar cum verticalitatea în presa românească depinde de toanele unui rege , unui lord , sau a mai-știu-eu-cărui-Împărat al Luminii ... s-ar putea să aveți o să aveți o problemă ...

ertyuiop
ertyuiop  •  17 Mai 2014, 10:47

greu cu aritmetica asta......Otelul e matemamtic salvata! sunt 3 echipe care nu pot castiga mai mult de 3 puncte in ultima etapa ca sa ne ajunga, Viitorul daca ne egaleaza avem meciurile directe iar dintr-o finala a retrogradarii Medias - Brasov indiferent de rezultat cel putin una din echipe e sub noi! Mama ei de aritmetica!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează