FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO EXCLUSIV Helmut Duckadam, la un pas să fie primar în Otopeni: „Pentru politică trebuie să ai stomac! Eu n-am dat făină și găleți”

Articol de - Publicat marti, 21 iulie 2020 21:00

Helmut Duckadam, 61 de ani, „Eroul de la Sevilla”, portarul român care a intrat în Cartea Recordurilor, a acceptat invitația de a participa la „Prietenii lui Ovidiu”, emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia. Acesta povestește cum a intrat în politică.

- După Revoluție te-a prins microbul politicii. 
- Am fost vicepreședinte la partidul Noua Generație, dar m-am retras în 2007. Am fost patru ani și mi-a plăcut, dar e foarte greu. Pentru politică trebuie să ai stomac! Într-o zi m-a sunat domnul Becali dacă vreau să vin în partid. Am venit, dar am pus o condiție. La Arad eu să fac listele pentru Senat, Camera Deputaților. 

- Și?
- Mi-a dat mână liberă, dar e foarte greu când ai un partid mic. Trebuie să ai în sânge chestia asta de politician. Lumea ne zicea: "Dar ce ne dai?!". Cum să te mint că-ți dau ceva când eu n-aveam nimic. N-am dat niciodată ulei și făină sau găleți, doar postere cu Steaua. Ha, ha, ha. Am mai avut o propunere acum 4 ani de a candida la Primăria Otopeni, dar n-am mai vrut.

- Donald Tusk a avut numai cuvinte de laudă pentru tine.
- Eram în fața televizorului cu soția și cea mică și ne uitam pentru că era un eveniment foarte important. Am rămas șocat când l-am auzit. Apoi a început toată mass-media să mă sune! Eu am un brand de echipament și am zis să-i dau un cadou, o pereche de mănuși și o sticlă de pălincă făcută de mine. Și prin intermediul unui ziarist am vrut să-i trimit. A luat legătura cu secretara domnului Tusk, la care i s-a transmis: "Îmi face mare plăcere să primesc, dar vreau personal. Ne vedem la Summitul de la Sibiu. O să vim cu o zi mai repede și dacă domnul Duckadam ne vom vedea".

- Și v-ați întâlnit.
- Am ajuns la Sibiu, da. Domnul Tusk e un tip fantastic! Mi-a dat la rândul său o pălincă din Gdańsk. Faptul că m-a primit și am stat 40 de minute de vorbă a însemnat ceva. A doua zi, la conferința de presă cu domnul Iohannis și cu domnul Juncker, a venit cu mănușile și mi-a mulțumit. A fost un gest emoționant.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU HELMUT DUCKADAM

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Ce șansă pentru Craiova: se văd grupele Europa League! Posibile adversare + o șansă mare pentru play-off

GALERIE FOTO Nepoata lui Robert Turcescu a cucerit vedeta lui Becali de la FCSB! S-au băgat și în afaceri

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează