FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - CFR 1-2

VIDEO + FOTO Dramatism în Sepsi - CFR! » Campioana câștigă în 10 oameni la Sfântu Gheorghe, cu un penalty transformat în prelungiri, și redevine liderul Ligii 1

FOTO: Bogdan Bălaș +19   FOTO
FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat duminica, 28 octombrie 2018 20:12

CFR Cluj a câștigat dramatic partida cu Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 2-1, grație unei lovituri de departajare transformate în prelungiri de Ciprian Deac.

Cele 7 grade și ceața nu i-au ținut în case pe covăsneni. 3.500 de suporteri au făcut din partida Sepsi - CFR un nou meci sold-out în Liga 1, performanță cu care doar Craiova mai e obișnuită. Iar primele 45 de minute au fost, poate, cele mai bune din această etapă.

O partidă cu un ritm excelent, cu vreo 20 de intrări la limita regulamentului acceptate de arbitrul Andrei Chivulete și ocazii imense ratate de cele două echipe! Ingredientele perfecte pentru un meci de L1 după show-ul din El Clasico.

Campioana a deschis scorul repede, Omrani și-a amintit cum e să marchezi (14) și a pus latul din apropiere după mingea retrimisă greșit de Drăghici. Mult mai puternici fizic și profitând de fazele fixe, clujenii au fost la un pas să majoreze scorul, dar Țucudean a ratat incredibil (24) după pasa desenată de Djokovici.

Tandia, atacantul de 25 de ani al lui Sepsi, e o adevărată comoară pentru Neagoe și doar Arlauskis a stat în calea unei "explozii" de bucurie a suporterilor. Fără lituanian în poarta campioanei nu se supăra nimeni dacă Sepsi conducea pe tabelă. Magicianul Tandia a ratat două ocazii imense: prima când a șutat milimetric pe lângă poartă (21), iar cea de-a doua după un șut spectaculos sub bară, care l-a întins serios pe Arlauskis (45+1).

Partea secundă începe cu fanii gazdelor în picioare, cântând din toţi plămânii piesa "Nelkuled", interpretată de Ismeros Arcok. E un fel de imn neoficial al echipei din Covasna. Suporterii vor să le transmită jucătorilor dorința de luptă. Tandia simte mesajul și e gata să perforeze poarta campioanei cu un "cap" zdravăn din unghi, dar Manea e pe poziții (56). Chivulete nu mai trece cu vederea jocul dur și, după 65 de minute, scoate "roșu" direct pentru Males, fault violent asupra celui mai periculos adversar, Tandia.

Finalul e electrizant! Neagoe îl trimite în luptă pe tânărul Florin Ștefan, care are nevoie de doar 7 minute să se joace ca-n curtea școlii cu apărarea campioanei și să-l facă pe Giedrius să scoată mingea din poartă. 1-1! Simonovski (86) putea să facă 2-1, dar fotbalul te pedepsește când ești vulnerabil și tremuri la orice fază fixă. Vașvari îl ia în brațe și-l pune la pământ pe Mureșan, Deac bate fără emoții de la punctul cu var. Steliștii sunt, probabil, un car de nervi, dar campioana e din nou lider, la 2 puncte de FCSB! 

REZULTATE ETAPA A 13-A

Vineri:
Poli Iași - AFC Hermannstadt 0-2 (Detalii, AICI)
Astra Giurgiu - CS U Craiova 0-3 (Detalii, AICI)
Sâmbătă:
FC Botoșani - Viitorul 1-2 (Detalii, AICI)
FCSB - FC Voluntari 2-1 (Detalii, AICI)
Duminică:
Dunărea Călărași - Gaz Metan Mediaș 0-0 (Detalii, AICI)
21:00 Sepsi Sfântu Gheorghe - CFR Cluj 1-2
Luni:
21:00 Concordia Chiajna - Dinamo

CLASAMENT LIGA 1 

clasament

FINAL SEPSI - CFR 1-2 (Fl. Ștefan 81 / Omrani 14, Deac 90+1)
*Males eliminat în minutul 65

Echipele de start:

Sepsi: Niczuly - Gabriel, Viera, Jovanovici, Sato - Karnitski, Velev - Mensah, Vașvari, Drăghici - Tandia
Rezerve: Fejer, Ad. Rus, Ursu, Prosser, Hamed, Simonovski, Fl. Ștefan

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Mureșan, Vinicius, Camora - Bordeianu, Males, Djokovici - Omrani, Țucudean, Deac
Rezerve: Jesus, Păun, Lang, Baptista, Tambe, Petrilă, A. Radu

Arbitru: Andrei Chivulete, Asistenți: Valentin Avram şi Ciprian Danşa.

***.

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (294)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  29 Octombrie 2018, 12:23
Postat de roja_azul76 pe 29 Octombrie 2018, 00:25

Pai daca vrea sa antreneze el!!! :))) Acum, serios vorbind, ce antrenor cu cv ar prelua locul marionetei Dica??

chiar nu stiu ce sa zic...

10209749913134969
Coco Trusca  •  29 Octombrie 2018, 11:31
Postat de geogeo pe 29 Octombrie 2018, 10:51

Afirmatia corecta este "CFR se mentine pe primul loc si dupa aceasta etapa cu ajutorul decisiv al arbitrilor".

Ai vazut meciul? Sau altcumva formulat: "Ai habar de acest sport?" Dupa o eliminare si mai multe cartonase galbene inca mai poti spune ca arbitrul a fost partinitor? Mai bine ai spune ca ai vazut un film foarte bine regizat. Ai fi mai putin penibil.

10209749913134969
Coco Trusca  •  29 Octombrie 2018, 11:26
Postat de Kiss Péter pe 29 Octombrie 2018, 10:28

Arbitrii influenteaza rezultatele in fotbal.Din aceasta cauza,nu avem rezultate pe campul international.Ar trebui sa faca greva cei care sint furati cam de fiecare data de arbitraje comandate,platite negru, ca cel al lui Coltescu sau Chivulete.Ar trebui refuzata plata arbitrilor care influenteaza rezultatele de pe teren,sau sa fie scoasa echipa de pe teren...este indiferent ca pierzi la masa verde sau te fura arbitrul !!Meciul de aseara ar fi trebuit sa se termine cu scorul de 1-1.

Sper ca ai fost sarcastic cu aceasta afirmatie, altfelpare altcumva...

Vezi toate comentariile (294)
Comentează