FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - STURM GRAZ 1-1

VIDEO+FOTO La munca de jos » Vedetele Adrian Mutu şi Ianis Zicu au debutat cu Sturm Graz, 1-1, în tricoul Petrolului

Articol de , - Publicat vineri, 24 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 23 ianuarie 2014 22:51

Adrian Mutu şi-a făcut simţită prezenţa în joc, fiind unul dintre motoarele Petrolului la amicalul cu Sturm Graz (1-1), în timp ce Ianis Zicu a creat două situaţii mari de a puncta pentru Hamza şi Priso

Adrian Mutu şi-a făcut simţită prezenţa în joc, fiind unul dintre motoarele Petrolului la amicalul cu Sturm Graz (1-1), în timp ce Ianis Zicu a creat două situaţii mari de a puncta pentru Hamza şi Priso

A sosit şi ora debutului lui Adrian Mutu în tricoul Petrolului! Probabil, cel mai aşteptat moment al iernii de pînă acum, iar noul decar al "găzarilor" şi-a onorat intrarea în scenă. A fost unul dintre motoarele echipei în prima repriză a remizei, 1-1, cu Sturm Graz, în amicalul de debut al ploieştenilor în 2014.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Artist şi altruist
Clasic: "Briliantul" şi-a asumat responsabilităţi în joc, a intrat în combinaţii cu colegii, a pendulat în ambele benzi, a arătat că şi-a păstrat glezna fină şi s-a certat pe sine atunci cînd pasa către un coechipier nu era la parametrii doriţi de el. În minutul 19, a executat aproape perfect o lovitură liberă de la 24 de metri, însă mingea s-a dus milimetric pe lîngă vinclu. Mutu a avut libertate deplină pe teren, mai ales că n-a fost ţinut atît de strîns de adversari, ceea ce se va schimba în primăvară, în România. Adrian a jucat doar prima repriză, mergînd apoi la recuperare la hotel.

Defensiv şi două pase de clasă
I-a lăsat locul unui alt artist al balonului, Ianis Zicu. Fotbalistul de 30 de ani n-a fost atît de prezent în joc precum Mutu, însă i-a impresionat pe colegi şi pe Contra prin faptul că a venit de multe ori să facă faza defensivă şi-a muncit pentru alţii.
Machedonul a pasat rafinat şi şi-a pus amprenta la cele două ocazii mari ale Petrolului din repriza secundă: l-a servit pe Hamza (77), dar Younes a tras slab, apoi i-a pasat ideal lui Priso (85), care a ratat marea ocazie a prahovenilor din partea a doua.

Prima impresie
La primul meci de verificare din 2014, "lupii" au arătat momente pozitive de la mijloc în sus, în special în repriza de debut, nu s-au cantonat în apărare, preferînd un fotbal aerisit, însă au avut o singură greşeală, o neînţelegere colectivă în defensivă, iar austriecii au speculat, scoţînd un penalty, transformat de Beichler.

Hoban şi Mustivar au jucat, pe rînd, ca fundaşi centrali, posturi oarecum noi, însă la primul s-a văzut că nu este job-ul ideal, momentan, pentru el în defensivă. Manasse (32) a înscris golul de debut al ploieştenilor în acest an, lovitură de cap curată, după un corner executat de Boudjemaa.


"Mi-au plăcut şi Mutu, şi Zicu, sînt achiziţii bune pentru Petrolul. Au experienţă, ne vor ajuta să luăm eventul. Amîndoi fac ce doresc cu mingea"
Guilherme, fundaş Petrolul

"Sînt mulţumit de toată echipa, nu vorbesc separat de Mutu şi de Zicu. Mi-a plăcut mult atitudinea din joc a formaţiei. Păcat că am făcut un gol cadou adversarului"
Cosmin Contra, antrenor Petrolul

Petrolul - Sturm Graz 1-1 (1-1)
Au marcat: Manasse (32) / Beichler (42-pen)
Petrolul - prima repriză: Bornescu - Achim, Hoban, Manasse, Guilherme - Boudjemaa, De Lucas, Mustivar, Morar - Mutu, Camara
Petrolul - repriza secundă: Pecanha - Achim (Alcenat 57), Geraldo Alves, Manasse (Mustivar 66), Beţa - Romario - Priso, Teixeira, Zicu, Guilherme (De Lucas 66) - Hamza.

Tratează pentru Gerson
Ploieştenilor le-a sosit ieri în cantonament un fundaş central brazilian, Gerson, 22 de ani, aşa cum a anunţat gsp.ro în exclusivitate. Apărătorul a fost observat încă de cînd juca pentru Austria Viena, iar astăzi, dacă se rezolvă actele sale, ar putea semna cu ploieştenii. Aseară, doar a asistat la meci, n-a jucat din cauză că nu e definitivată situaţia sa. "Am zis că vom aduce jucători pe posturile de pe care pleacă, Gerson poate fi la fel de bun ca Benga. Iese bine cu mingea din apărare, l-am urmărit de mult", a spus Contra.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
alepetrolul
alepetrolul  •  24 Ianuarie 2014, 16:06
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Ce atatea comentarii pt un prim amical in sezonul de pregatire???!!! De regula Petrolistii merg pe stadion sa-si sustina pe viu echipa nu ca "stelistii" care stau sa injure pe altii pe net, de, la stadion tre sa plateasca bilet, e frig, etc...

bivumu
bivumu  •  24 Ianuarie 2014, 11:45

Mutu eu un jaf de fotbalist , Zicu e un gras cu gandu' la sarmale ! ... Si strugurii sunt acri ! ..Beah... ;))))))

torinezul
torinezul  •  24 Ianuarie 2014, 11:22

Barsano ,unii mai si muncesc .Tu cand muncesti ????

Vezi toate comentariile (4)
Comentează