FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - RAPID 0-5

VIDEO Rapid păstrează farmecul Ligii » CFR a fost umilită în derby-ul feroviar, scor 0-5

Herea (în alb) a dat semnalul dezastrului clujean
Herea (în alb) a dat semnalul dezastrului clujean

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 aprilie 2012 10:03

Herea, Grigorie, Duarte, Alexa şi Deac au punctat într-un meci în care giuleştenii au fost superiori la toate capitolele.

La cum joacă urmăritoarele clujenilor, CFR ar ieşi campioană şi dacă nu s-ar mai prezenta la meciuri. Rapidul are oricum vocaţia irosirii. Giuleştenii au pierdut tot ce adunaseră într-un sezon întreg, în "dubla" cu Concordia (0-1) şi Ceahlăul (1-2). Totuşi, trupa lui Răzvan Lucescu a avut iniţiativa aseară.

Aici ai mai multe imagini de la meci!

În prima repriză, liderul a mai pîlpîit

Pe atac, CFR nu există. Pasa lungă pentru sprintul lui Sougou sau angajarea la bătaie a grecului Kapetanos sînt singurele trasee marcate din strategia lui Jorge Costa. Cînd mai pui şi insistenţa cu care Nuno Diogo îl caută pe Beto, ai senzaţia că portarul are numărul 10 pe tricou! Gabi Mureşan pare singurul impiegat de mişcare. Mijlocaşul a fost aproape de un supergol, dar şutul său de la 30 de metri a trecut la o palmă de stîlpul din dreapta lui Dani Coman (18).

VIDEO » VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!

Rapid a replicat instant. Herea s-a demarcat excelent la centrarea lui Bozovici, iar plonjonul său a reaprins campionatul (19). 0-1, iar Rapidul îşi redescoperea spiritul de echipă în îmbrăţişarea din jurul lui Vladimir. Peralta a continuat să joace mai aproape de propriul careu decît de cel al lui Coman, iar corespondenţa n-a mai ajuns la Ronny, Sougou şi Kapetanos. În absenţa semnelor vitale din tabăra clujenilor, publicul l-a luat la întrebări pe Jorge Costa, fluierat copios înainte de pauză.

Perlele lui Grigorie
Il Fantasista De Zerbi se juca cu copiii de mingi. Rui Pedro a fost cel care i-a luat locul lui Kapetanos, la pauză. Mureşan a încercat şi de la 35 de metri, dar de la asemenea distanţă nu e nevoie de zid. Oros a oprit mingea la marginea careului (52). Deac a continuat să se distreze cu foştii săi coechipieri. Beto a scos incredibil în faţa lui Herea (66).

Grigorie n-a mai ratat (72). Mijlocaşul i-a înşirat pe toţi fundaşii CFR-ului şi a închis o bijuterie de gol cu un şut plasat. A marcat imediat şi Rui Duarte (74), iar lumea a început să plece de la stadion.

Alexa a dat şi el o palmă, pentru un neverosimil 0-4, în vreme ce fostul idol Deac a pus bomboana pe coliva ardelenilor. Costa invocă în sprijinul său clasamentul, dar poate avea soarta unui alt antrenor portughez care a lucrat la CFR, Antonio Conceicao. Şi el demis de pe locul 1.

"Sîntem pe primul loc, la 5 puncte de a doua clasată, de ce mi-aş da demisia?!" (Jorge Costa, antrenor CFR)

"Nu se pune problema unei schimbări de antrenor în acest moment" (Arpad Paszkany, finanţator CFR)

"Parcă a jucat Barcelona cu o echipă de B! Începe să mă sperie Rapidul. Totuşi, ei se îneacă din cînd în cînd la mal. Tot CFR cred că rămîne favorită la titlu dacă ne uităm la clasament" (Gigi Becali, finanţator Steaua)

"De asta este frumos Rapidul, pierde cu Chiajna şi bate categoric la Cluj. Şi dezavantajaţi de arbitraj tot am cîştigat. Asta este adevărata faţă a Rapidului. Vrem Cupa, campionatul e departe. Nu mai merg la meciuri pentru că sîntem hăituiţi de DNA" (George Copos, finanţator Rapid)

"CFR mi-a dat totul, dar mă bucur că am cîştigat acest meci foarte important. Ne-a ieşit tot, toate schemele de joc, toate traseele. Aş fi fost nebun dacă spuneam că vom bate cu 5-0. Avem un campionat nebun" (Ciprian Deac, mijlocaş Rapid)

"Sînt mulţumit de maniera în care am jucat, nu contează că am marcat 5 goluri, ci că am luat 3 puncte. Îmi menţin părerea, am avut cel mai reuşit sezon din ultimii 7 ani. Păcat de ghinioanele din trecut. E un campionat ciudat, oricine poate bate pe oricine" (Răzvan Lucescu, antrenor Rapid)

ALTE ŞTIRI DESPRE MECI:

Gol anulat eronat lui Herea!

În minutul 65, Rapidul a fost aproape să încheie mai devreme socotelile în Gruia în urma unei faze controversate. În urma unei lovituri libere lateral dreapta, Oros a recentrat cu capul în faţa porţii, de unde Herea a reluat spre poartă. Beto a respins, însă nici reluările DigiSport n-au lămurit clar dacă mingea a depăşit, în aer, linia porţii. Colţescu a lăsat jocul să continue la îndemnul asistentului de pe acea parte, Octavian Şovre.

Încă un penalty neacordat
Rapidiştii au avut un nou 11 metri neacordat după cel de etapa trecută, cu Dinamo. Sebastian Colţescu nu a văzut henţul clar al lui Panin (foto) la centrarea lui Teixeira din minutul 26 al întîlnirii de aseară. Reluările TV au confirmat că fundaşul clujenilor a avut braţul mult depărtat de corp şi trebuia să fie acordată lovitură de pedeapsă. Constantin Zotta a cerut arbitri străini înaintea partidei şi chiar a declarat că se teme de un nou arbitraj pro-CFR.

Şedinţa lui Paszkany

Finanţatorul CFR-ului a fost la vestiare înainte de meci pentru a-şi încuraja jucătorii. Ştiind deja rezultatul de la Dinamo - Petrolul (1-3), Arpad Paszkany le-a transmis elevilor lui Jorge Costa să facă tot posibilul să cîştige pentru a se desprinde decisiv în lupta pentru titlu.

Glume pe seama vasluienilor
Înfrîngerea vasluienilor la Sibiu (0-3) a fost motiv de glumă pentru preşedintele feroviarilor, Iuliu Mureşan. "Am auzit că celor de la Vaslui li s-a stricat autocarul şi n-au mai ajuns la meciul de la Sibiu", a spus Mureşan, aluzie la eşecul moldovenilor la scor de neprezentare.

Mureşan la microfon
Iuliu Mureşan a fost protagonistul unui moment jenant înainte cu cîteva minute de startul partidei. În timp ce crainicul stadionului aducea un omagiu unui fost suporter feroviar, preşedintele CFR-ului i-a luat microfonul pentru a transmite un mesaj tribunei: "Să ne susţinem echipa, astăzi putem deveni campioni!" au fost cuvintele rostite de Mureşan.

Markovici, prezent în Gruia
Accidentat vineri la ultima fază a meciului FCM Tg. Mureş - Gaz Metan (1-0), fundaşul medieşenilor, Zarko Markovici, a fost în tribune aseară la derby-ul feroviar din Liga 1, alături de coechipierul său Cristi Bud. Jucătorul sîrb a încasat un cot de la Sorin Ghionea şi s-a ales cu capul spart. Pentru că i s-a făcut rău şi spre a fi cusut, Markovici a stat la spitalul din Tg. Mureş pînă ieri noapte, la ora 1:00.

Lider fluierat
Jucătorii antrenaţi de Jorge Costa nu au scăpat nici aseară de fluierăturile spectatorilor prezenţi în tribună. La fel ca la toate partidele de pe teren propriu din acest retur, feroviarii clujeni au fost taxaţi pentru pasele înapoi, date în momentul în care erau conduşi pe tabelă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (245)
uclujnapoca
uclujnapoca  •  09 Aprilie 2012, 18:04

FELICITARI PENTRU PRIMUL MECI JUCAT FARA BLAT IN GRUIA :)... TOTUSI ATI INCERCAT CU ARBITRUL DE 2 ORI DAR N-A MERS :) BRAVO!!!!!!!!!

rapid_pitbull
rapid_pitbull  •  08 Aprilie 2012, 23:15

aici si-au luat revansa de atunci cand cfr a dat pe Giulesti 4....

davero.ira
davero.ira  •  08 Aprilie 2012, 21:01
Postat de alpin pe 08 Aprilie 2012, 20:56

Stai calm! Nu am decat un cont!!! Am scris de dimineata ca, fiind ziua de Paste, astazi nu intru in clinciuri cu nimeni!!! Pace voua!!! Pe bune, nu am decat acest nick. Cand vezi injuraturi... nu sunt eu.

ma bucur ca mai traiesti ceea ce nu pot zice despre valahul ,el te-ar vrea teapan!:))

Vezi toate comentariile (245)
Comentează