FOTBAL  »  LIGA 2  »  PLAY-OFF

Luptă încinsă pentru play-off » Ce calcule își face Dinamo: cum arată programul și clasamentul din Liga 2

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2023 19:03 / Actualizat luni, 27 februarie 2023 19:21

La primul meci oficial din 2023, Dinamo a făcut scor cu Unirea Constanța, 6-0, în etapa 17-a din Liga 2 și continuă cursa pentru un loc în play-off, fiind acum pe locul 7.

Pentru a se stabili clasamentul final și echipele calificate în play-off-ul Ligii 2, primul criteriu de departajare îl reprezintă meciurile directe. 

CSA Steaua, Poli Iași și Oțelul Galați sunt ca și calificate în play-off, iar alte 7 echipe se vor lupta în ultimele două etape pentru ultimele 3 locuri: Unirea Slobozia, Unirea Dej, Dinamo, Gloria Buzău, Csikszereda, Concordia Chiajna și FC Brașov.

Penalty repetat la meciul lui Dinamo cu Unirea Constanța, după o fază confuză » Jucătorul lui Burcă și-a aruncat vorbe grele cu portarul advers
DINAMO - UNIREA CONSTANȚA
Penalty repetat la meciul lui Dinamo cu Unirea Constanța, după o fază confuză » Jucătorul lui Burcă și-a aruncat vorbe grele cu portarul advers

Cum arată acum clasamentul din Liga 2

În acest moment, Unirea Slobozia se află pe 4 (30 de puncte), iar Unirea Dej este pe 5, cu același număr de puncte. Gloria Buzău ocupă ultimul loc care duce în play-off, în timp ce Dinamo este pe 7. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte, 27, diferența fiind făcută la meciurile directe.

Cum arată programul din Liga 2

Unirea Slobozia

  • Gloria Buzău (a)
  • FC Brașov (d)

Unirea Dej

  • Metaloglobus (a)
  • CSM Slatina (d)

Gloria Buzău

  • Unirea Slobozia (a)
  • Minaur Baia Mare (d)

Dinamo

  • CSC Șelimbăr (d)
  • Poli Timișioara (a)

Csikszereda

  • Oțelul (d)
  • Viitorul Tg. Jiu (a)

Concordia Chiajna

  • Ripensia (a)
  • Metaloglobus (d)

FC Brașov

  • Unirea Constanța (a)
  • Unirea Slobozia (d)

Ce calcule își face Dinamo pentru play-off

Dacă Dinamo va câștiga ambele partide va ajunge la 33 de puncte, iar în cazul unei egalități de puncte, departajarea se va face în funcție de meciurile directe.

Elevii lui Ovidiu Burcă au pierdut duelurile cu Gloria Buzău și Unirea Dej, au remizat cu Csikszereda și au învins Unirea Slobozia, FC Brașov și Concordia Chiajna.

  • Dinamo - Unirea Slobozia 1-0
  • Dinamo - FC Brașov 2-0
  • Dinamo - Csikszereda 0-0
  • Dinamo - Gloria Buzău 1-2
  • Dinamo - Concordia 1-0
  • Dinamo - Unirea Dej 2-3

VIDEO. Atmosferă spectaculoasă la Dinamo - Unirea Constanța

Citește și:

Dumitru Dragomir face dezvăluiri despre noua șefie de la Dinamo: „Rețineți ce vă spun! Îl cunosc, e spirt!”

Fanii lui Dinamo, spectacol pe „Arcul de Triumf” » Atmosferă spectaculoasă la meciul cu Unirea Constanța

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
Catalynn..__
Catalynn..__  •  28 Februarie 2023, 22:31
Postat de laur33 pe 28 Februarie 2023, 09:30

Te contrazic. Sansele nu sunt foarte mari ci din contra, foarte mici. Chestia cu cluburile de drept public a venit in primul rand de la FIFA, nu de la FRF. FRF doar s-a aliniat cu ce a spus FIFA. Foarte rar da TAS verdicte impotriva regulamentului FIFA. Like never. Si daca ar fi cum zici tu si virgula aia v-ar da dreptul sa jucati in Liga 1, TAS nu o sa va dea dreptate pentru ca ar deschide o cutie a Pandorei. Plus ca nici ocuparea unui loc de promovare directa nu e deloc sigura. Daca ar incepe maine play-off-ul diferenta dintre locul 1 si locul 6 ar fi de 3 puncte dupa injumatatire.

Nu te condamn, pt tine astea sunt lucruri noi, așa ca nu cunoști detaliile. Noi le-am “pritocit” de când am promovat in L2! De exemplu tu văd ca nu știai nici măcar ca punctele NU se înjumătățesc in L2, motivul fiind ca se joaca doar un meci in regular, nu tur-retur ca in L1. Nu exista nicio prevedere in regulamentul UEFA (și nici FIFA) care sa interzică cluburile de drept public. A fost într-adevăr o recomandare de la UEFA acum 25 de ani, însă doar atât: recomandare! Pt a fi siguri, AS47 (parca!) au trimis un e-mail la UEFA și ei au confirmat ceea ce știam, anume ca dacă Steaua își câștiga pe teren dreptul de a participa in competițiile lor poate evolua acolo fără nicio problema. Și mai e un aspect, unul subiectiv: Ceferin a spus ca UEFA e interesată in primul rând de meritul sportiv și nu de chichițe birocratice. Deci șanse avem, nu știu cât de mari, însă sigur cel puțin 0,01% prin urmare ne vom prezenta. Dacă nu câștigam, asta e, nici la 6/49 nu câștigi dacă nu participi, așa măcar știm ca barem am încercat.

laur33
laur33  •  28 Februarie 2023, 09:33
Postat de Catalynn..__ pe 27 Februarie 2023, 23:31

Anul trecut a fost o bătaie in 3 pe ultimul loc promovabil, anul asta putem avea chiar 4! Sa spunem ca voi castigati ambele meciuri, perfect posibil, Slobozia pierde cu Buzăul (care câștiga si la Baia Mare) dar bate Brașovul in ultima etapa vor fi 3 echipe cu 33 de puncte. Dacă sa zicem Dejul pierd și ei un meci dar căstiga pe celălalt (au cu Metaloglobus apoi la Slatina unde se câștiga foarte greu ) poți avea chiar 4! Și cireașa de pe tort ar fi ca Oțelul sa ia doar un punct in ultimile 2 meciuri (au cu Ciucul acasă și apoi la Dumbravita și știi cum e, in fotbal am văzut multe!) și va bateți in 5! :-))) E prematur sa facem calcule acum, dar cert e ca DDB are șanse rezonabile dacă își va câștiga meciurile, lucru care părea imposibil cu doar câteva etape in urna.

Aici ai dreptate, dar sunt foarte mici sansele sa fie mai multe echipe la egalitate. La Slatina se castiga greu, dar se si pierde greu... Slatina nu prea inscrie. Ar trebui sa se alinieze prea multe astre. Sigur vor fi si meciuri nule printre cele enumerate de tine si orice meci nul scoate o echipa din calcule.

laur33
laur33  •  28 Februarie 2023, 09:30
Postat de Catalynn..__ pe 27 Februarie 2023, 23:10

S-au dus, au făcut întâmpinarea prost, au cerut sa nu se joace barajul ceea ce era o prostie, apoi au retras cererea, cazul nu a fost niciodată judecat pe fond. Așa ca anul asta strategia va fi diferită, condiția fiind sa ocupam un loc promovabil direct. Vom ataca regulamentul de licențiere al FRF care NU este conform legii asa cum scrie ca ar fi, ci modificat prin introducerea unui cuvânt in plus, “trebuie”, care face acel articol discriminatoriu. Legea 69/2000, in caz ca nu știai, are și un regulament de aplicare. Ce sigur nu știi e ca in regulamentul de aplicare al legii sporturilor spune clar ca un club de drept public este profesionist. Știi cum e, la tribunal contează și ultima virgula. Io zic ca avem șanse mari sa câștigam. Nu câștigam!? Nicio problema, măcar știm o treaba, dar pt a câștiga prima condiție e sa ne prezentam. Domnul Cian asta a spus, și dacă sunt 0,01% șanse, mergem! Este in interesul clubului ca echipa sa joace in L1, iar pt asta vor apela la toate mijlocele legale disponibile. Încă odată: câștigam sau nu, mergem pana la capăt!

Te contrazic. Sansele nu sunt foarte mari ci din contra, foarte mici. Chestia cu cluburile de drept public a venit in primul rand de la FIFA, nu de la FRF. FRF doar s-a aliniat cu ce a spus FIFA. Foarte rar da TAS verdicte impotriva regulamentului FIFA. Like never. Si daca ar fi cum zici tu si virgula aia v-ar da dreptul sa jucati in Liga 1, TAS nu o sa va dea dreptate pentru ca ar deschide o cutie a Pandorei. Plus ca nici ocuparea unui loc de promovare directa nu e deloc sigura. Daca ar incepe maine play-off-ul diferenta dintre locul 1 si locul 6 ar fi de 3 puncte dupa injumatatire.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează