FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

UPDATE Sesizare la CNA împotriva CSA Steaua: „E o denumire falsă!” » Reacția AS47: „Poate vor înțelege și oficialii clubului”

Războiul dintre FCSB și CSA Steaua continuă nu doar în instanță, ci și la televiziuni. Recent, Consiliul Național al Audiovizualului a fost sesizat, cerându-se interzicerea folosirii sintagmei „București” lângă denumirea CSA Steaua.
Războiul dintre FCSB și CSA Steaua continuă nu doar în instanță, ci și la televiziuni. Recent, Consiliul Național al Audiovizualului a fost sesizat, cerându-se interzicerea folosirii sintagmei „București” lângă denumirea CSA Steaua.

Articol de - Publicat marti, 09 aprilie 2024 19:09 / Actualizat marti, 09 aprilie 2024 19:09

Războiul dintre FCSB și CSA Steaua continuă nu doar în instanță, ci și la televiziuni. Recent, Consiliul Național al Audiovizualului a fost sesizat, cerându-se interzicerea folosirii sintagmei „București” lângă denumirea CSA Steaua.

După ce CNA a interzis ca la TV să se folosească denumirea „Steaua” când se face referire la echipa lui Gigi Becali, acum pe masa membrilor se află o sesizare privind Clubul Sportiv al Armatei.

Randamentul lui Becali: un titlu în 9 ani
FCSB
Randamentul lui Becali: un titlu în 9 ani

Sesizare la CNA împotriva CSA Steaua

Concret, se cere interzicerea folosirii sintagmei „CSA Steaua București”, ci folosirea doar a denumirii „CSA Steaua”, potrivit digisport.ro.

Pentru această săptămână, CNA nu are programată nicio ședință publică. Urmează ca următoarea întrunire a membrilor conducerii să fie anunțată și rămâne de văzut dacă se va lua în calcul sesizarea.

În atenția CNA

Având în vedere informarea corectă a publicului, fac următoarea sesizare, în încercarea de a pune lucrurile în ordinea lor firească.

Este vorba de dreptul de folosință al numelui de ”Steaua”, pe care la ora actuală îl au doar echipele sportive din cadrul Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua”.

Având în vedere că există hotărâri judecătorești în acest sens, vă aduc la cunoștință confuzia care planează de mult timp și care este perpetuată, cu bună știință, chiar de către conducătorii clubului militar.

Astfel, denumirea oficială a clubului , înregistrat la Unitatea Militară 02301, este 'Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua”', așa cum rezultă din toate actele de constituire ale clubului. Cu toate acestea, în cele mai multe prezentări, echipa de fotbal se prezintă drept ”Steaua București”.

De precizat că denumirea de Steaua București a existat doar în perioada 1998-2017, atunci când secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei a cedat ”continuitatea sportivă și tradițiile glorioase ale acestei secții” transferându-le către Asociația Fotbal Club Steaua București, iar echipa a purtat denumirea de Fotbal Club Steaua București.

Ulterior, deciziile judecătorești au decis ca acea echipă să nu mai folosească această denumire, echipa evoluând acum sub denumirea de FCSB.

Vă solicit să luați măsuri ca la precizarea echipei de fotbal a unității militare amintite, să se folosească doar derivate ale denumirii oficiale 'Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua”', și anume: 'CSA ”Steaua”', 'CSA' ori '”Steaua”', cu sintagma Steaua în ghilimele, fără a se specifica localitatea București!

Această sesizare o fac pentru că acest club este subvenționat de Ministerul Apărării Naționale și reprezintă Armata Română, nicidecum o localitate a țării! Prin urmare, acest club nu este doar al Bucureștiului, ci al întregii Românii. De altfel, tocmai de aceea, încă de la înființare și până azi, Ministerul Apărării Naționale, proprietarul clubului, nu a folosit vreodată numele de București la denumirea oficială a acestuia.

Vă precizez că, în permanență, cei de la clubul Armatei perpetuează continuu această falsă denumire, pornind de la denumirea site-ului oficial (https://www.csasteaua.ro) până la elaborarea actelor oficiale.

În acest sens vă atașez câteva dintre documentele emise în ultima perioadă, unul dintre ele, reprodus pe pagina oficială de Facebook (și ea una cu o denumire ce nu are legătură cu realitatea), o adresă către Federația Română de Fotbal prin care clubul ridică pretenția expresă ca echipa de fotbal să se numească 'STEAUA BUCUREȘTI', practic o denumire înșelătoare, fără a se menționa ghilimelele, dar cu adăugirea eronată a localității București!

Prin urmare, vă solicit să analizați cererea mea de interzicere a folosirii numelui localității București, atunci când sunt menționați în media sportivii Clubului Sportiv al Armatei 'Steaua'!

În speranța că veți lua în considerare această solicitare, așa cum ați decis și în privința interzicerii numelui de STEAUA pentru echipa de fotbal FCSB (fosta Fotbal Club Steaua București), vă mulțumesc anticipat!.

- sesizarea trimisă la CNA de suporterii celor de la FCSB

Dreptul la replică al suporterilor steliști, prin intermediul AS47

AS47, organizația non-profit care susține CSA Steaua, a trimis un drept la replică:

Presa de sport a preluat o nouă știre aparent fără relevanță: Subsemnatul GGF, autorul cererii citate de Digisport, declară că nu mai dorește ca echipa să se numească București, deoarece clubul este subvenționat de MAPN, nu de o localitate specifică din țară. Poate că domnul nu este conștient, dar ar fi trebuit să se știe că adăugarea numelui unei localități în denumirea echipei are rolul de a indica locația în care aceasta își desfășoară activitatea, își are sediul și stadionul.

În cazul de față, București pentru Steaua, aspect care nu a fost respectat cu aceeași strictete de către FRF atunci când un alt club și-a mutat sediul social în afara Bucureștiului și ar fi trebuit să își schimbe denumirea în Berceni sau Mogoșoaia. Este vorba despre FC Fcsb, care pare să fi încălcat aliniamentul 2 din articolul 2 al regulamentului FRF: "În denumirea clubului nu poate fi inclusă denumirea unei alte localități decât aceea în care clubul își are sediul social”.

Mai mult decât atât, cu această ocazie, poate oficialii clubului Steaua București vor înțelege că pot fi numiți pur și simplu "SteauaBucurești", conform aliniamentului 7 din articolul 2: "Cluburile pot solicita, respectând procedura prevăzută la articolul 4 din prezentul regulament, participarea în competițiile organizate de FRF/LPF sub denumirea unei mărci înregistrate, asupra căreia clubul respectiv deține dreptul de folosință. Este interzisă utilizarea unei mărci în scopuri publicitare pentru un sponsor sau partener comercial al clubului respectiv. De asemenea, este interzisă utilizarea unei mărci care conține denumirea unei alte localități decât cea în care clubul își are sediul social. De ani de zile repetăm același lucru!"

Să revenim, această știre a fost trimisă redacțiilor de același individ care a fabricat celebra scrisoare falsă de la UEFA. Publicarea unei astfel de știri, care nu aduce nimic nou decât confuzie, ar trebui să ne ofere și nouă dreptul la replică. Conform tuturor instanțelor juridice, marca "Steaua" aparține Clubului Sportiv al Armatei, iar această denumire nu poate fi folosită de nimeni fără acordul lor. Conform deciziei Curții de Apel, decizie care continuă să fie ignorată de presă pentru a proteja un club cu antecedente penale: Clubul Sportiv al Armatei Steaua: 20 de campionate ale României, 19 cupe, 2 Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei. AFC Steaua: 1 campionat al României, o Cupă a României și 2 Supercupe ale României. FALS: Echipa cu care un grup de condamnați a înșelat întreaga comunitate de microbiști: 5 campionate, 2 Cupe ale României și 2 Supercupe ale României. 

F.C. Fcsb, echipa din 2017, deține o Cupă a României în sezonul 2019-2020 și, bineînțeles, prestigioasa Cupa Corendon din 2021. Deoarece Clubul Sportiv al Armatei deține marca "Steaua București", aceștia pot face o cerere la FRF pentru a fi înregistrați doar cu această marcă, astfel încât să nu mai existe interpretări. De asemenea, conform celor de la CNA, ar fi indicat ca jurnaliștii să folosească denumirea cluburilor cu care aceștia sunt înregistrați la FRF, drept urmare ar trebui scris "SC Fotbal Club Fcsb SA" dacă pentru Steaua se folosește întotdeauna întregul titlu, respectiv CSA Steaua. Vom face o cerere specială la CNA pentru a nu exista și o recomandare pentru comentatori, așa cum s-a întâmplat în cazul Stelei.
- Comunicat AS47

Citește și:

Dan Petrescu revine în Superligă! Decizia a fost luată și poate sta pe bancă etapa următoare
REVENIRE
Dan Petrescu revine în Superligă! Decizia a fost luată și poate sta pe bancă etapa următoare
Laszlo Balint a fost prezentat oficial la clubul din Superligă: „Înțelegerea se întinde până la finalul sezonului 2024/2025”
NUMIRE
Laszlo Balint a fost prezentat oficial la clubul din Superligă: „Înțelegerea se întinde până la finalul sezonului 2024/2025”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (74)
iri_
iri_  •  15 Aprilie 2024, 21:52
Postat de Randoomlegend pe 12 Aprilie 2024, 12:00

cand nu ai argumente doar sa jignesti sti. de aia eu am dreptate si tu minti. qed.

Eu vorbeam cu Meister27, tu de unde ai aparut ? Sau ai incurcat borcanele, pardon, conturile? In ultimul mesaj ii spusesem ca minte si ca am incheiat discutia, el a continuat iar cu prosteala "Steaua este cea din liga 1. punct. restul este cancan", noroc ca el are argumente "punctul" sau "cancanul", chiar n-am jignit, i-am zis doar din nou ca minte...

Claubabau
Claubabau  •  14 Aprilie 2024, 17:08
Postat de Randoomlegend pe 12 Aprilie 2024, 12:00

cand nu ai argumente doar sa jignesti sti. de aia eu am dreptate si tu minti. qed.

Nu te-a jignit. Ți-a spus într-un singur cuvânt ca minți, la fel cum fac toți fcbsistii când spun ca FC Fcsb SA este Steaua. Denumirea fcbsului este evidențiată clar de acte, dar fcsbistii se mint atât pe ei cat și pe ceilalți ca au alt nume decât cel din acte.

Randoomlegend
Randoomlegend  •  12 Aprilie 2024, 12:00
Postat de iri_ pe 11 Aprilie 2024, 05:41

Mincinosule

cand nu ai argumente doar sa jignesti sti. de aia eu am dreptate si tu minti. qed.

Vezi toate comentariile (74)
Comentează