FOTBAL  »  LIGA 2  »  SITUAȚIE

EXCLUSIV Ce s-a întâmplat la clubul din România amenințat cu depunctarea » Jucătorii, traumatizați: „Ne trezeam dimineața să verificăm dacă mai avem toate punctele”

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2024 20:30 / Actualizat miercuri, 21 februarie 2024 23:18

CS Mioveni, formația din Liga 2 amenințată până de curând cu depunctarea, și-a achitat restanțele către foștii jucători, astfel că cele 26 de puncte ale galben-verzilor au rămas intacte. Considerată o specialistă a promovărilor, echipa argeșeană și-a anunțat obiectivul pentru actuala stagiune.

Mioveniul antrenat de Constantin Schumacher se află pe locul 4, o poziție miraculoasă ținând cont de problemele financiare majore cu care s-a confruntat fosta prim-divizionară. Totuși, scenariul unei noi promovări pare să fie respins, deocamdată, de șefii grupării. 

„Legiunea” dinamovistă din Liga 2 își anunță planurile mărețe: „Poate sezonul acesta o să reușim”
OBIECTIV
„Legiunea” dinamovistă din Liga 2 își anunță planurile mărețe: „Poate sezonul acesta o să reușim”

CS Mioveni a scăpat de sancțiuni și vrea play-off-ul

Dumitru Olteanu, președintele Consiliului Director, a discutat cu Gazeta Sporturilor despre ce urmează la Mioveni: 

„Conjunctura care ne-a adus pe acest loc onorabil ne obligă să luptăm pentru play-off. Dacă la începutul campionatului doream să ne clasăm undeva pe la jumătatea clasamentului, acum, fiind aproape (n.r. de clasarea în Top 6), trebuie respectată munca jucătorilor, așa că o să luptăm să rămânem aici. 

Trebuie să fim realiști. Retrogradarea din Liga 1 și situația financiară ce a urmat acelei retrogradări nu ne permiteau să sperăm la locul pe care suntem acum”, a declarat Dumitru Olteanu, pentru GSP.ro. 

„Litigiile s-au stins, s-au făcut plățile”

Oficialul argeșenilor a vorbit despre situația delicată din această iarnă: 

„Când nimeni nu se aștepta, noi am reușit să promovăm, am câștigat și un «baraj» cu o echipă de Liga 1 în trecut, dar acum totul depinde de ce va fi în lunile următoare, dacă vom reuși să intrăm în play-off, dacă vom reuși să atragem resurse financiare pentru a ne bate la promovare.

Situația financiară e OK, s-a stabilizat, băieții sunt liniștiți, am plătit și litigiile pe care le aveam. Sper ca, în perioada următoare, probabil martie-aprilie, să ajungem cu datoriile la zi.

Litigiile s-au stins, s-au făcut plățile către jucătorii respectivi. Și băieții sunt liniștiți, unii dintre ei îmi spuneau: «Ne culcam seara și ne trezeam dimineața să verificăm dacă mai avem toate punctele în clasament». Dar sunt liniștiți acum, trebuie să-și vadă doar de meciuri”, a mai spus Olteanu. 

CS Mioveni a fost amenințată cu o depunctare uriașă

CS Mioveni a fost amenințată cu o depunctare masivă, de minimum 10 puncte, pentru datorii la cinci dintre foștii jucători, Liviu Antal, Alexandru Buziuc, Guilerme Garutti, Alexandru Greab și Bogdan Rusu.

Cazul a fost suspendat în decembrie, fiindcă formația din Mioveni făcuse apel la decizia Tribunalului Argeș, care îi refuzase planul de reorganizare în comodatul preventiv, prin care urmărea amânarea restanțelor. Pe 19 ianuarie însă, respectivul demers a fost și el respins de instanța civilă, astfel că pericolul depunctărilor pentru datoriile către cei cinci revenise în actualitate. 

Ce sume datora CS Mioveni celor 5 jucători care au depus memorii anul trecut:

  • Liviu Antal - 165.000 lei
  • Alexandru Buziuc - 115.000 lei
  • Guilerme Garutti - 112.000 lei
  • Alexandru Greab - 60.000 lei
  • Bogdan Rusu - 113.750 lei

CS Mioveni risca astfel să rămână fără o zestre importantă de puncte. Deocamdată, după 15 etape, cu doar 4 rămase de disputat din sezonul regulat, echipa argeșeană se află pe locul 4 în Liga 2, având 26 de puncte. 

Gazeta a mai scris despre problemele financiare de la Mioveni și în luna noiembrie. 

VIDEO Atmosfera din vestiarul Mioveniului, după una dintre victoriile reușite în acest sezon

Citește și alte știri din Liga 2:

EXCLUSIV „Legiunea” dinamovistă din Liga 2 își anunță planurile mărețe: „Poate sezonul acesta o să reușim”

Antrenorul principalei favorite la promovarea în Superligă șochează: „Atât e salariul maxim! Știu că pare absurd”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează