FOTBAL  »  LIGA 2  »  CS MIOVENI

EXCLUSIV Marius Stoica, antrenorul Mioveniului, visează frumos: „Trăim clipa, dar vreau să rămânem neînvinși”

Articol de - Publicat joi, 24 octombrie 2019 17:00

INTERVIU Antrenorul liderului ligii secunde, Marius Stoica, evită să și pronunțe cuvântul „promovare”, dar Mioveniul are trasate obiective uriașe din partea lui.

CS Mioveni conduce clasamentul celei mai tari ligi secunde de după Revoluție. Argeșenii sunt pe locul 1 în fața contracandidatelor la promovare Turris, UTA, Petrolul Ploiești, Rapid, FC Argeș, Concordia Chiajna și U Cluj, ardelenii fiind chiar pe loc de retrogradare. 

Marius Stoica, 50 de ani, nu este un nume cu mare rezonanță în fotbalul românesc, însă a mai antrenat Mioveniul în alte două rânduri, iar chimia dintre el și lot este până acum perfectă. Drept dovadă că argeșenii sunt singurii neînvinși din eșalonul secund! 

La Mioveni sunt acum jucători care au mai evoluat în Liga 1, precum Măzărache, Hergheligiu, Coșereanu, Raul Costin, Anghelina - specialist în lovituri libere mai nou, Burnea, Beța și Vali Balint. 

Plus Davide Massaro, un vârf italian de 21 de ani, cu 4 goluri în 7 meciuri, care a cochetat cu ligile inferioare din țara sa. 

- Domnule Stoica, poate Mioveniul să promoveze? 
- Deocamdată, ne bucurăm de situația bună în care suntem, trăim clipa! Orice partidă o tratăm la victorie, probabil că de aceea nu am pierdut niciuna. Plus că am învins și în Cupa României. Acum, dacă tot îmi luați interviu, nu pot decât să-mi felicit jucătorii că sunt pe locul 1 în divizia secundă, după o serie de meciuri, nu foarte puține la număr.  

- Pe o scală de la 1 la 10, ce șanse are echipa să revină în Liga 1? 
- E prematur acum, nu ne luăm angajamente duși de val. La începutul campionatului, 12 echipe și-au declarat intențiile de a promova, unele formații de tradiție, e o luptă foarte grea, de-abia suntem în luna octombrie. Uite, de exemplu, U Cluj este la retrogradare, cu toate că are suporteri fantastici, un club extraordinar, care mie mi-a plăcut mereu, iar cu o serie de victorii poate ajunge din nou să se lupte la promovare. Eu sper și cred că U Cluj își va reveni. 

- Cu ce v-ar ajuta acest detaliu? 
- S-ar intensifica lupta și, automat, va crește nivelul fotbalului. Am fi cu toții câștigați să crească valoarea.  

„La iarnă, vom face o evaluare concretă” 

- V-ați propus personal promovarea, jucătorii ce spun? 
- E devreme. Ne bucurăm de moment, de jocul pe care-l facem, vrem să fie și mai bun, apoi vom vedea la ce nivel vom ajunge. Suntem pe un drum bun, într-o formă sportivă care ne mulțumește, am știut ce jucători avem și ce aducem ca să crească nivelul. Ne-am dorit să ajungem pe locul 1, de acum înainte depinde doar de noi.  

- Care ar fi atuul Mioveniului în competiția pentru Liga 1? 
- Mentalitatea de a ne gândi permanent la victorie și că jucăm de la egal la egal cu orice echipă. Cred că suntem cu toții o familie la Mioveni. 

- Și-l aveți pe Anghelina, care chiar dacă acum 5 ani n-a reușit să se impună la Dinamo, a ajuns să dea goluri numai din lovituri libere. 
- Da, îi iese. Nu doar el iese în evidență, sunt mai mulți jucători de calitate care se impun. Eu mi-am propus să mergem pe drumul acesta, al etapelor în care să nu pierdem, acum să vedem unde vom ajunge. Vreau să văd unde vom fi la finalul turului, în iarnă, apoi vedem ce putem obține. 

„Nu-mi propun puțin niciodată" 

- Vă feriți și să pronunțați cuvântul „promovare". 
- Vedem la iarnă, atunci vom face o evaluare concretă. 

- Și Cupa României este un obiectiv? Jucați acasă cu Hermannstadt în "optimi". 
- Da, este un obiectiv, până acum am jucat bine. Este important și pentru comunitatea din Mioveni să vadă că jucăm un fotbal frumos și că ne putem lupta și cu echipe din Liga 1.  

- Care este cel mai mare vis al dumneavoastră ca antrenor? 
- Nu-mi propun niciodată puțin, deși nu cred în visuri, ci în obiective. Am antrenat Mioveniul și-n 2013, și-n 2016, cunosc strategia clubului, întotdeauna îmi propun mai mult, în fiecare zi, după fiecare etapă. 

„Nu ne mulțumim cu puțin, ne respectăm ca echipă, gândim doar la victorie, chiar dacă am luat doar un punct în ultima etapă, la Cluj”  
Marius Stoica, antrenor CS Mioveni 

3 echipeapar în palmaresul lui Stoica pe lângă CS Mioveni, pe care a mai antrenat-o în alte două rânduri, martie - iulie 2014 și octombrie 2015 - aprilie 2016, restul formațiilor fiind Sportul Vișina Nouă, FC Caracal și FCM Alexandria 2000 este anul fondării clubului din Mioveni, în ediția precedentă încheind pe locul 7 în liga secundă

2 sezoanea jucat Mioveniul în prima divizie, 2007/2008 și 2011/2012. În Cupa României, a reușit să o elimine pe Dinamo în două rânduri și o dată pe FCSB 2008 este anul în care a ajuns până în semifinalele Cupei României, când a fost eliminată de CFR Cluj, câștigătoarea eventului în acel sezon

Vezi și:

EXCLUSIV Lovitură dată de Steaua! Marcel Răducanu vrea să vină la CSA: „Am vorbit cu Talpan. O să vin la București” + Pregătește revoluția în Ghencea

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close