FOTBAL  »  LIGA 2  »  JUVENTUS BUCUREȘTI

EXCLUSIV VIDEO Interviu cu Bogdan Chipirliu, atacant cu 26 de goluri în Liga a II-a: "Sunt pe lista a doua echipe din play-off"

Bogdan Chipirliu a punctat de 6 ori în victoria echipei sale de la Clinceni, 7-0 FOTO: Vlad Nedelea +2   FOTO
Bogdan Chipirliu a punctat de 6 ori în victoria echipei sale de la Clinceni, 7-0 FOTO: Vlad Nedelea

Articol de GSP - Publicat joi, 06 aprilie 2017 15:42

Bogdan Chipirliu (24 de ani) se află în cel mai bun moment al carierei. Are deja 45 de goluri pentru Juventus București, formație la care a ajuns iarna trecută.

Cele 6 goluri din meciul cu Academica Clinceni l-au readus pe primul loc în clasamentul golgeterilor, dar și în atenția unor cluburi importante din Liga 1.

Atacantul crescut de Oțelul Galați a vorbit pentru GSP.RO despre experiența la echipa din cartierul bucureștean Colentina.

- Felicitări, Bogdan! E poate cel mai bun sezon al tău, cum te simți și ce înseamnă pentru tine parcursul de până acum?
- Sunt foarte fericit pentru parcursul meu, dar și al echipei. Suntem pe primul loc și cred că am rezolvat în mare măsură promovarea în Liga 1. Cred că voi ajunge să mă bucur și mai mult atunci când promovarea va fi 100% rezolvată.

- Ai 26 de goluri deja, ți-ai fixat un număr pe care ai de gând să-l depășești?
- Am marcat mult în acest an, dar nu m-am gândit niciodată la un număr. În fiecare meci intru pe teren cu gândul la gol și la victorie. Ar fi extraordinar să trec de 40 de goluri, însă nu va fi deloc ușor. Vom vedea.

1 este locul ocupat de Juventus în Liga a 2-a, având 60 de puncte, cu 11 peste FC Brașov, care are și un meci mai mult

- Când ai ajuns la Juventus treceai printr-o perioadă destul de slabă...
- Știam că Daniel Oprița mă dorea de mult timp, cred că de vreo 3 ani mă urmărea. Știam că vin în Liga a 3-a, dar eram convins că vom promova. E adevărat că nu eram într-un moment bun, dar m-am acomodat repede și am reușit să înscriu de 19 ori. Moralul a fost sus și iată că lucrurile au mers bine și în Liga a 2-a.

- Ați promovat la pas în Liga a 2-a, dar vă așteptați să aveți un astfel de parcurs și aici?
- Nu pot spune asta, aș minți. Dar chiar aveam speranțe că putem fi între primele 5. Știam că avem un lot bun, stabilitate la nivelul conducerii și asta contează la un club de Liga a 2-a. Nu sunt multe așa. Dar nu pot spune că vom avea un asemenea avans cu câteva etape înainte de final.

- Ai de gând să continui aici? Bănuiesc că sunt câteva oferte pentru tine...
- Eu mai am două luni de contract și îmi fac treaba până la capăt. Dacă voi fi dorit aici, poate voi rămâne, dar dacă va fi o ofertă foarte bună din punct de vedere financiar, probabil voi alege ce e mai bun pentru mine. Nu pot spune ceva exact. Am înțeles că sunt și două echipe din play-off care mă vor. Nu ascund faptul că mi-aș dori să merg la un club cu pretenții mai mari, mai ales că simt că pot face față.

- Voi sunteți aproape promovați, dar cine crezi că merită să meargă alături de voi în prima ligă?
- Sunt mai multe formații bune. Și Sepsi are o echipă bună, UTA la fel, și Brașovul. De la locul 2 la locurile 5 sau 6 e o diferență de 5 puncte. Poate promova oricine. Și Mioveni e acolo, Chindia la fel. Nu pot spune cine. Lupta va fi dură și cred că abia în ultima etapă vom afla.

- Ești un specialist al promovărilor...
- Chiar cred asta și eu. Este a 4-a promovare. Am făcut-o cu Fortuna din Liga a 3-a în a 2-a, cu Timișoara în prima ligă, cu Juventus din a 3-a în a doua și acum probabil în prima ligă. Sper acum să joc din nou în prima divizie.

- Apropo de Timișoara, Dan Alexa te-a luat acolo, însă n-ai mai apucat să joci din cauza unei accidentări...
- Din păcate așa a fost. Era o oportunitate bună pentru mine. Am avut ghinionul de a mă accidenta în ultimul joc de pregătire. Nu s-a știut exact ce am, am făcut 3 RMN-uri și tot nu se știa ce am. M-am recuperat în vreo două luni și tot nu puteam juca. M-am operat pentru că nu mai aveam ce face.

6 goluri a înscris Chipirliu în meciul cu Academica Clinceni, echipa sa câștigând cu 7-0

- Cât de mult a contat faptul că Daniel Oprița te voia așa mult la Juventus?
- Foarte mult! Mi-a dat multă încredere mereu. Mă cunoștea foarte bine și cred că asta m-a ajutat. A știut mereu cum să mă folosească și a scos tot ce era mai bun.

- Ai marcat de 6 ori cu Academica Clinceni și lumea te compară deja cu Claudiu Keșeru...
- Cred că acela a fost cel mai bun meci al meu. Am văzut că Hadnagy a fost deranjat de acele 6 reușite, dar eu nu am comentat nimic când ei dădeau câte 5 cu Pâncota... Revenind la întrebare, mă flatează faptul că sunt comparat cu Keșeru, dar cred că e cam mare. El joacă pentru națională și o echipă de Champions League, eu abia fac pasul spre Liga 1.

- Te-ai născut în Galați, ai jucat la Oțelul, ce spui despre situația în care a ajuns acest club?
- Îmi pare teribil de rău. Îți dai seama că m-a afectat mult. Eu acolo am făcut junioratul, acolo m-am format și am debutat în Liga 1. E păcat de faptul că un oraș precum Galați, care a dat o campioană în urmă cu puțin timp, nu mai are echipă în primele două ligi.

- Ai vreun model de atacant?
- Când eram mic îmi plăcea mult Adrian Mutu. Îmi plăcea pentru că era tehnic, avea execuții deosebite. Stilul lui per total. Îl urmăream atent și încercam să învăț din tot ce făcea el pe teren.

- La ce capitol crezi că mai ai de lucrat?
- Cred că trebuie să mai pun masă musculară. Cred că nu am destulă forță. M-ar ajuta mult asta și pentru că sunt destul de înalt.

- Îți aduci aminte cum te-ai apucat de fotbal și la câți ani?
- Da, sigur! Nu voi uita niciodată. La 8 ani! Era un turneu la școala unde învățam eu. Un turneu între clase și s-a nimerit să fie un antrenor de la Oțelul când jucam eu. După meci m-a întrebat dacă vreau să merg la fotbal. Și așa a început totul...

- A fost vreun moment în care te-ai gândit să te lași de fotbal?
- Sunt puțini care n-au avut asta în cap. Da, pe la 15 ani cred că s-a întâmplat asta. Dar acum dacă stau să mă gândesc nici nu știu ce-aș fi făcut dacă nu aș fi fost fotbalist. Aveam timp să mă gândesc, eram încă destul de mic.

225.000 €este cota lui Bogdan Chipirliu pe transfermarkt

- Știu că ai avut intenția de a pleca în Italia. Despre ce e vorba?
- Da, a fost un impresar care mi-a zis că mi-a găsit ceva acolo. Dar până la urmă m-am răzgândit și am zis că e mai bine să rămân aici și dacă voi juca bine, sigur voi ajunge la un club puternic. Intenția de a pleca venise și pe fondul problemelor care sunt în fotbalului românesc. Cred că am fost inspirat!

2 luni de contract mai are Chipirliu cu formația din Colentina

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
brandremist
brandremist  •  06 Aprilie 2017, 17:28

Mă surprinde că băiatul înscria pe bandă rulantă și totuși nu i s-au făcut prea multe oferte având în vedere penuria de atacanți din liga-1. Mai bine îl lua Astra pe el. Buș e ruginit rău de tot.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  06 Aprilie 2017, 16:51

o luam prin eliminare: Dinamo nu poate sa fie ca aduce doar gratis. Steaua nu poate sa fie ca deja erau 1000 de articole pe acest subiect si daca erau 1% interes. Viitorul ma indoiesc sa il ia la ce jucatori are. Astra idem Dinamo. interes ar fi deci de la Craiova si CFR.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează