FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU

EXCLUSIV Familia unuia dintre cei mai cunoscuți străini din România a plecat din țară de teama războiului din Ucraina: „Acolo sunt mai în siguranță decât aici”

Ely Fernandes, la minge / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Cluj
Ely Fernandes, la minge / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Cluj

Articol de - Publicat duminica, 20 martie 2022 11:59 / Actualizat duminica, 20 martie 2022 13:43

Ely Fernandes (31 de ani), fotbalistul din Insulele Capului Verde care evoluează în prezent la U Cluj, după ce a mai jucat la Gaz Metan și Farul, dezvăluie că a ales ca familia lui să plece din România de teama războiului din Ucraina.

- Ely, cum te-ai acomodat în România, după aproape 4 ani? 
- Stau cu familia, mă relaxez cu prietenii. Când eram la Mediaș, orașul era mic, iar dacă aveam o zi liberă fie mergeam la Sibiu, fie veneam la Cluj. Mi-a plăcut mult cât am stat la Constanța, la mare, pe gustul meu. 

Nu sunt căsătorit, dar am doi copii, un băiat și o fată, ei sunt acum în Portugalia, la Lisabona, unde avem casă. Acolo sunt mai în siguranță decât aici.

- De ce te-ai temut? 
- Eram plecat multă vreme, la o echipă nouă, cantonament de iarnă, plus meciuri, stres, obiective importante. Apoi situația de la vecinii României, războiul din Ucraina. 

Este o stare confuză, nu vreau să mă gândesc decât la fotbal. Așa știu că familia e bine la Lisabona. Și-așa mă sună cei de acasă zilnic și mă întreabă: «Cum mai e la voi? Vine războiul? Totul OK?!».

- Cum ți se pare România?
- Îmi plac țara și oamenii, drept dovadă că am stat atâta vreme aici. Sper să fie liniște în continuare și vreau să joc din vară cu U Cluj în Liga 1. E o țară care-mi place mult, să sperăm că va fi liniște și bine. Eu sunt adeptul continuității, nu stau să caut tot felul de prostii.

Acuzații serioase după primul meci din play-off-ul ligii secunde: „Arbitrii știu anumite lucruri! Noi nu facem alianță cu nimeni”
Petrolul - U Cluj 0-0
Acuzații serioase după primul meci din play-off-ul ligii secunde: „Arbitrii știu anumite lucruri! Noi nu facem alianță cu nimeni”

Ely Fernandes: „Am întâlnit multe locuri frumoase în România”

Pandemia de coronavirus? La început era multă confuzie. Habar n-aveam ce să fac, ca și ceilalți, când a venit știrea despre virus, m-a lovit ca focul! Stăteam acasă, nu făceam nimic, fără familie, singur, vorbeam doar la telefon, eram confuz. Acum, totul pare un vis.

Am întâlnit multe locuri frumoase în România. Chestii naturale. Constanța mi-a plăcut foarte mult, mai ales vara, îmi aduce aminte de țara mea. Eu iubesc vara. M-am simțit bine. Dar îmi place Cluj foarte mult, știam orașul, îl vizitam încă de când eram la Mediaș.

Ely Fernandes, U Cluj

2 goluriși două assist-uri în 30 de meciuri a strâns fotbalistul pentru Farul înainte de a semna cu U Cluj

8 goluriși 7 assist-uri a reușit Ely Fernandes pentru Gaz Metan în 75 de meciuri

Hagi a răbufnit la conferință » Ce l-a enervat pe „Rege”

Citește și alte știri de actualitate: 

Acuzații serioase după primul meci din play-off-ul ligii secunde: „Arbitrii știu anumite lucruri! Noi nu facem alianță cu nimeni”

Cutremur la Timișoara! Ripensia, aproape de Liga 3 » Patronul Dumitru Mihu a făcut anunțul

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează