GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI

Războiul din Ucraina » Ucraina a acceptat să folosească un soft avansat de inteligență artificială, care e ilegal în Marea Britanie! La ce folosește

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 martie 2022 17:33 / Actualizat duminica, 20 martie 2022 20:36

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022. Aici ai cele mai importante știri despre desfășurarea războiului în țara vecină. 

UPDATE duminică ORA 17:00 | Ucraina folosește Clearview, un soft de recunoaștere facială pentru prins sabotori ruși

Ucraina folosește softul de inteligență artificială Clearview, de proveniență americană, pentru recunoașterea facială a soldaților ruși inflirtați în orașe, precum și a soldaților căzuți victimă. Clearview are o bază de date ce numără aproximativ 2 miliarde de imagini cu ruși, pe care a le-a recoltat de pe rețeaua de socializare VKontakte, supranumită „facebookul Rusiei”. 

Compania privată americană și-a oferit serviciile în urmă cu câteva zile, iar guvernul ucrainean ar fi acceptat, scrie Reuters. Interesant este că aceeași companie a fost sancționată cu 5 zile în urmă de Italia, cu 17 milioane de euro amendă, pentru faptul că recolta date despre cetățenii țării fără să respecte regulile GDPR. Sunt procese deschise împotriva Clearview în SUA, în timp ce UK și Australia au declarat ilegală folosirea softului, fiindcă încalcă dreptul la intimitate. 

Mai mulți critici ai companiei spun că softul ar putea să dea rateuri în identificarea corectă a soldaților ruși. În plus, există îngrijorări privind încălcarea Convenției de la Geneva, scrie ABC

Fosta soție a lui Roman Abramovich se ascunde în vila din Londra de teamă că-și va pierde averea de 500 de milioane de lire. Detalii incredibile
SANCȚIUNI
Fosta soție a lui Roman Abramovich se ascunde în vila din Londra de teamă că-și va pierde averea de 500 de milioane de lire. Detalii incredibile

UPDATE ORA 16:30 | Rusia ar fi folosit în premieră temutele rachete Kinjal

Moscova susține că a folosit arme hipersonice pentru a distruge un depozit militar subteran din vestul Ucrainei, informează The Guardian. Rachetele hipersonice „Kinjal” sunt arme rapide care pot evita detectarea de către sistemele de apărare antiaeriană, informează Libertatea

Arnold Schwarzenegger, mesaj viral pentru poporul și soldații ruși: „Nu faceți ca tatăl meu nazist, care a ajuns frânt fizic și psihic”
RĂZBOI UCRAINA
Arnold Schwarzenegger, mesaj viral pentru poporul și soldații ruși: „Nu faceți ca tatăl meu nazist, care a ajuns frânt fizic și psihic”

UPDATE SÂMBĂTĂ, ora 09:30 | Greșeala stupidă prin care lunetistul „Wali” s-ar fi dat de gol și ar fi fost ucis de ruși 

Canadianul Oliver Lavigne-Ortiz, cunoscut sub porecla „Wali”, a venit pe frontul din Ucraina din postura de „cel mai bun lunetist din lume”, ca mercenar într-o brigadă de străini sosiți voluntari. Acesta luptase pe diferite fronturi aprige, în Afghanistan, Siria sau Kurdistan, iar apariția sa de partea Ucrainei a fost văzută ca o mare victorie pentru regimul Zelenski. 

Însă rușii spun că l-au ucis pe luptătorul canadian în zona Mariupol, „la 20 de minute după ce a intrat pe front”. Acolo, lunetistul de elită și-ar fi dat de gol poziția după ce și-ar fi comunicat prin radio sectorul de luptă unde se afla și ar fi dat mai multe interviuri pentru presă. Rușii ar fi aflat astfel locația și ar fi bombardat intensiv acel sector. 

Ar fi surprinzător ca „Wali”, cu experiența sa, să facă o greșeală de amator, însă trebuie ținut cont că el a luptat pe fronturi în care nu existau sisteme electronice sofisticate de localizare, informează Marca. Totuși, ucrainenii neagă că „Wali” a fost doborât de invadatorii ruși, deși nu există vreun semn din partea soldatului de câteva zile. Mai exact, din 14 martie, când a postat ultima dată pe facebook, unde ținea un jurnal updatat constant de război.

Într-un comunicat, brigada străină care luptă în Ucraina a scris: „Wali devenise foarte liber în opțiunile sale, așa că a trebuit transferat la o altă unitate, pentru că ignora instrucțiuni clare. Devenise un pericol pentru misiune, pentru familia sa și pentru sine însuși. Noi nu suntem în Ucraina ca să scriem vreun roman, ci ca să facem lucruri despre care să scrie alții. Îl iubim din suflet pe Wali, fiindcă ne este un prieten întâi de toate. Până nu se dovedește altfel, este viu și nevătămat”.

Ce reprezintă crucea de pe tricoul purtat de Volodimir Zelenski în fața Congresului SUA » NU este simbol nazist
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Ce reprezintă crucea de pe tricoul purtat de Volodimir Zelenski în fața Congresului SUA » NU este simbol nazist

UPDATE ora 20:00 | Armata ucraineană a blocat rutele principale

Ucrainenii spun că au reușit să oprească momentan armata rusă din a avansa spre Kiev. Forțele armate din țara vecină au explicat că cele două rute de pe malul râului Dnipro pe care rușii voiau să atace capitala au fost blocate. Invadatorii lui Putin se află acum la 70 de km de Kiev.

UPDATE ORA 16:00 | Vladimir Putin, „tăiat” de televiziunea rusă când ținea un discurs pe cel mai mare stadion din Rusia! 

Pe stadionul Luzhniki, cel mai mare din Rusia, are loc un concert dedicat aniversării a 8 ani de când Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina. Pe scena montată în mijlocul arenei și-a făcut apariția și președintele Vladimir Putin, care a folosit evenimentul pentru o nouă repriză de propagandă în favoarea războiului din Ucraina. 

În timp ce vorbea, Putin a fost „tăiat” de televiziunea rusă. Practic, în locul imaginilor cu președintele, pe ecran au apărat imagini de la începutul adunării de pe stadion, când diferiți acoliți de-ai regimului făceau propagandă pentru agresiunea militară. 

Conform Reuters, în momentele în care nu apărea pe micul ecran, Putin și-a continuat discursul, după care a părăsit scena. Într-o promptă declarație oficială, guvernul rus a spus că a fost doar o problemă tehnică. 

Putin a purtat la eveniment o haină marca Loro Piana, colecția 2021/2022, care costă 12.000 de euro, scrie HotNews.

Războiul din Ucraina » Ucraina a acceptat să folosească un soft avansat de inteligență artificială, care e ilegal în Marea Britanie! La ce folosește

Sub câteva bannere mari, pe care era inscripționată litera Z, devenită simbol al agresiunii rusești, Putin a vorbit în fața la aproximativ 100.000 de oameni, despre care s-a scris că au fost convocați din universități sau de la locul de muncă pentru a umple stadionul. 

UPDATE 12:15 | Invazia rusă este „înghețată”, dar Pentagonul spune că forța de luptă încă este puternică

Invazia rusă, aflată acum într-a patra săptămână, este „înghețată” pe fondul rezistenței acerbe a ucrainenilor și a dificultăților logistice tot mai mari, potrivit Pentagonului. Dar oficialii occidentali au avertizat că Kremlinul are încă o putere de luptă semnificativă în rezervă, chiar dacă logistica slabă și atacurile ucrainene asupra liniilor lor de aprovizionare au făcut forțele ruse să intre în penurie de alimente și combustibil, notează washingtonpost.com.

UPDATE ORA 10 | Joe Biden va discuta cu Xi Jinping despre războiul din Ucraina

Președintele american Joe Biden va discuta cu omologul său chinez, Xi Jinping, despre situația din Ucraina. Mai multe agenții de știri au raportat o posibilă colaborare militară între Rusia și China, lucru pe care ambele puteri militare l-au negat.

Joe Biden va încerca să se asigure că China nu salvează Rusia de la sancțiunile economice impuse de puterile Vestice pentru invadarea Ucrainei. Discuția va avea loc în jurul orei 15, ora României. 

Garry Kasparov îi cere lui Joe Biden să ia o măsură incredibilă împotriva lui Vladimir Putin: „Altfel, doar pare că dă din gură”
Război în Ucraina
Garry Kasparov îi cere lui Joe Biden să ia o măsură incredibilă împotriva lui Vladimir Putin: „Altfel, doar pare că dă din gură”

Scenografie controversată a ultrașilor sârbi, la meciul cu Rangers » Atac la adresa SUA și NATO: „Să dăm păcii o șansă”

Dinamo Kiev, clubul lui Mircea Lucescu, și-a transformat contul într-un flux de informații despre invazie: „Ce este strict interzis să postezi în timpul războiului”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (21)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  20 Martie 2022, 21:40

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

reteleanu
reteleanu  •  20 Martie 2022, 18:24

si ce legatura au astea cu sportul?...

mandpv964
mandpv964  •  19 Martie 2022, 22:06

***a se gasesc doar spitale, maternitati, scoli si gradinite. Deja nu mai sunt civili ptr ca i - au omorat rusii pe toti. De partea cealalta, rusilor le - au fost doborate toate avioanele, helicopterele, si omorati toti militarii.. Fake, 90 %fake!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează