FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Florin Talpan, prima reacție după ce s-a întâmplat la ÎCCJ în procesul pentru palmaresul Stelei: „Am făcut tot ce este omenește posibil”

Florin Talpan
Florin Talpan

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2023 20:48 / Actualizat luni, 27 martie 2023 23:26

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să amâne din nou verdictul în recursul privind lupta pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua, pentru 28 martie. Florin Talpan, avocatul „militarilor”, a oferit o primă reacție.

Scurt istoric al cazului:

  • Pe 5 iulie 2019, CSA Steaua a câștigat, la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înființare, 1947, până în 2003.
  • FCSB a atacat decizia, iar pe 28 iunie 2021, Curtea de Apel București a păstrat parțial prima hotărâre, doar că le-a „tăiat” 5 ani din palmares celor de la CSA, intervalul 1998-2003. În 1998, AFC Steaua s-a desprins de Armată la solicitarea UEFA.
  • FCSB, rămasă cu palmaresul începând din 2003, când Gigi Becali a preluat echipa de fotbal, a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), care a început pe 2 martie judecarea acestuia. Următorul termen are loc pe 16 martie.
  • Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anula în decembrie 2014 marca „Steaua” aparținând lui Gigi Becali. Apoi, Curtea de Apel îi interzicea în decembrie 2016 lui Becali să mai folosească, pentru clubul său, numele „Steaua”, simboluri pierdute definitiv de echipa lui Becali.

Florin Talpan spune că procesul împotriva lui FCSB este unul foarte stresant și a numit principalul argument care ar putea aduce victoria celor de la CSA Steaua. 

Florin Talpan: „Tensiunea și stresul la care sunt supus sunt la cote maxime”

„Tensiunea și stresul la care sunt supus sunt la cote maxime, dar am speranța că voi câștiga. Spun acest lucru deoarece am o experiență pe instanță de peste 20 de ani. Motivele de recurs formulate de FCSB și intervenienți sunt formale, nu sunt reale motive de casare. 

Din contră, adversarii mei invocă motive deja cercetate de instanță la fond și apel care nu mai pot fi rejudecate în recurs.

Am făcut tot ce este omenește posibil, legal, să câștig acest dosar. Prin toate probele depuse și apărări formulate în decursul celor cinci ani de când a început judecarea cauzei, am demonstrat că palmaresul ne aparține”, a declarat Florin Talpan, potrivit Prosport.

Citește și:

Tribunele goale, plasa plină » CSA Steaua a făcut scor cu Unirea Dej, la debutul în play-off-ul ligii secunde, pe o Ghencea pustie

Doar 900 de oameni în Ghencea la Steaua - Dej, dar Adi Popa a găsit scuza: „Tocmai azi s-a întâmplat, din toată săptămâna!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (42)
retribution
retribution  •  23 Martie 2023, 15:48
Postat de adriann_ pe 19 Martie 2023, 23:03

Parca as chinui o necuvantatoare, asta nu a priceput nimic :)) Asa ceva... :))

***. clona fc r nu este rapid.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

retribution
retribution  •  22 Martie 2023, 23:15
Postat de adriann_ pe 19 Martie 2023, 23:03

Parca as chinui o necuvantatoare, asta nu a priceput nimic :)) Asa ceva... :))

***. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  19 Martie 2023, 23:03
Postat de retribution pe 19 Martie 2023, 17:12

ce ordine bah pro99stule? ca de 10 ani tot primim in fiecare an coef. uefa in plus pentru castigarea cce. uefa a fost anuntata ca noi suntem Steaua. asta nu mai are cum sa se schimbe. clona fc r in schimb este o clona.

Parca as chinui o necuvantatoare, asta nu a priceput nimic :)) Asa ceva... :))

Vezi toate comentariile (42)
Comentează