FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

VIDEO Ovidiu Burcă, vehement în privința arbitrajului: „Superficialitate și lipsă de profesionalism! Mi-e dor de Alexandru Tudor”

Ovidiu Burcă
Ovidiu Burcă

Articol de , , - Publicat luni, 24 aprilie 2023 12:53 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 17:24

Ovidiu Burcă (43 de ani), antrenorul celor de la Dinamo, a susținut o conferință de presă, înaintea meciului cu Poli Iași, de marți seară.

  • Dinamo - Poli Iași se joacă marți, 25 aprilie, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. 

Tehnicianul trupei din „Ștefan cel Mare” a spus că Dinamo va avea un meci greu împotriva Politehnicii Iași, o formație care, în opinia lui, „și-a asigurat practic promovarea”. Ovidiu Burcă a criticat vehement arbitrajul din derby-ul cu Steaua și crede că Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, nu se va retrage din fotbal, așa cum a anunțat astăzi, într-o conferință de presă.  

Delegare halucinantă permisă de Kyros Vassaras » Istvan Kovacs și Andrei Chivulete erau în Kuweit când Horațiu Feșnic distrugea Rapid - FCSB!
ARBITRAJ
Delegare halucinantă permisă de Kyros Vassaras » Istvan Kovacs și Andrei Chivulete erau în Kuweit când Horațiu Feșnic distrugea Rapid - FCSB!

Ovidiu Burcă, înainte de Dinamo - Poli Iași: „Ne așteaptă un meci greu, împotriva unei echipe care și-a asigurat practic promovarea”

„Ne așteaptă un meci greu, împotriva unei echipe care și-a asigurat practic promovarea. Vreau să-l felicit pe domnul Șfaițer, pentru că dumnealui a început acel proiect la Iași, apoi pe Leo Grozavu, pentru că a schimbat fața echipei și a avut o serie foarte bună de meciuri. 

Poli Iași este o echipă care din punct de vedere tactic ne-a pus probleme în tur, când am pierdut după golul lui Hlistei. O să încercăm să facem jocul pe care îl facem de obicei, să avem mai multă claritate, mai multă fluiditate, împotriva unei echipe care face un pressing bun. Sper să fiu inspirat din punct de vedere tactic. Nu m-am hotărât încă asupra primului 11. 

Cu moralul stăm bine, deși venim după un meci pierdut pe greșelile noastre. Deși am pierdut, a doua repriză a fost la discreția noastră. Chiar și în 10 oameni am controlat jocul așa cum am vrut noi.  

Nu știu dacă e un meci decisiv cel de mâine (n.r. - marți). Mai sunt multe partide, multe puncte puse în joc. Pentru noi important e să revenim la forma arătată în meciul cu Oțelul, când am arătat foarte bine”, a declarat Ovidiu Burcă. 

Ovidiu Burcă: „Nu prea ne-am bucurat de rezultatul de la Buzău”

Ulterior, tehnicianul dinamovist a vorbit și despre un rezultat nefavorbil alb-roșilor. Sâmbătă, Gloria Buzău a învins-o pe Steaua, scor 1-0, și s-a apropiat la numai un punct de Dinamo în clasament. 

„Nu prea ne-am bucurat de rezultatul de la Buzău. Este o luptă foarte intensă în play-off. M-am bucurat pentru Adi Mihalcea, pentru că este prietenul meu, dar nu pentru rezultat. 

Ovidiu Burcă: „Toată lumea vorbește despre arbitraj, iar eu nu pot să trec peste cel din Ghencea”

Ovidiu Burcă a fost întrebat și despre arbitrajul de la meciul dintre Rapid și FCSB, unul în care Horațiu Feșnic, „centralul” partidei, i-a iertat pe giuleșteni de două cartonașe roșii. Burcă a făcut o trimitere la meciul din Ghencea, cu Steaua, criticând prestația arbitrului George Găman. 

„Nu aș vrea să vorbesc foarte mult despre meciul dintre Rapid și FCSB. Toată lumea vorbește despre arbitraj, iar eu nu pot să trec peste cel din Ghencea. Revăzând meciul, asta și ca o legătură față de ce s-a întâmplat aseară, am simțit o anumită frustrare față de ce s-a întâmplat cu Steaua. Decât să avem arbitrii din Liga 1 care vin să ne arbitreze și cred că vin să se plimbe prin parc, îi prefer pe copiii ăștia de vin la Liga 3, la Liga 2, care sunt interesați de meci. 

Mi-e dor de Alexandru Tudor. Nu cred că el s-ar fi prezentat fără să-i meargă sistemul audio, fără să aibă la el acel spray, cu care trasezi acele distanțe. Cred că mai avem multe învățat. 

La Liga 1 nu știu cum stau lucrurile, pentru că nu am mai fost de mult timp pe acolo, sper să ajungem. Dar ce s-a întâmplat săptămâna trecută, în primul rând ca atitudine, dați-mi voie să fiu mult mai vehement în momentul în care voi simți superficialitate și lipsă de profesionalism. 

Sper să nu mai avem parte de astfel de arbitraje. Sper să ne conducă de la centru niște arbitri care să fie aproape de fază, acre să vadă bine, nu să fie la 30 de metri de fază. Cred că arbitrul de la meciul cu Steaua a pregătit foarte slab meciul. 

Voi fi cu ochii pe arbitri, pentru că, în timpul meciului, nu prea urmăresc arbitrajele. Eu urmăresc unde este mingea, încerc să anticipez unele lucruri. A greși este omenește. Nu vreau să vorbesc despre arbitrajul de la Liga 1, deși arbitrii de acolo au mai multe pârghii. 

Dacă sunt atâția specialiști în studiouri, de ce să îmi mai dau eu cu părerea?”, a mai punctat Burcă. 

Burcă a comentat și anunțul lui Gigi Becali, patronul FCSB, cel care a anunțat că se retrage din fotbal: „Nu cred că domnul Becali se va retrage din fotbal. A mai spus că iese din fotbal”.

Citește și: 

Un fost dinamovist contra „câinilor”: „Dinamo a pierdut trena. Va fi o partidă încinsă!”

A venit răspunsul lui Talpan pentru Vasile Dîncu: „Vreți voturi de pe urma rezultatelor mele? Nu vă este rușine?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează