FOTBAL  »  LIGA 2  »  SUSPENDARE

Premieră în fotbalul românesc! Antrenor suspendat 9 luni din cauza meciurilor trucate: "Ne-a mințit și a dispărut"

Giovani Pissano
Giovani Pissano

Articol de GSP - Publicat joi, 07 aprilie 2016 11:49

Antrenorul Giovani Pisano a fost suspendat 9 luni de Comisia de Disciplină a FRF. Fostul tehnician al celor de la Caransebeș a încercat să aranjeze meciul dintre Tărlungeni și echipa sa, terminat la egalitate, 1-1.

Mediafax anunță că în rechizitoriul Comisiei de Disciplină apar informații conform cărora în seara de dinaintea acestui meci antrenorul ar fi băgat în ședință mai mulți jucători importanți ai echipei.

Acesta le-ar fi zis acestora că "are nevoie de multe goluri". Sursa citată anunță că Pisano le-a zis acest lucru și jucătorilor din apărare chiar în vestiar, în ziua meciului.

La pauză scorul era doar 1-0 în favoarea gazdelor, iar Pisano a fost extrem de nervos și la vestiare le-a cerut jucătorilor să mai încaseze două goluri.

"Haideți să pierdem cu 3-0. Dacă nu faceți asta, pierdem tot. Dacă sunteți de acord, marți luăm banii și un bonus", ar fi zis acesta conform Mediafax.

Jucătorii n-au ascultat și partida s-a terminat la egalitate, 1-1. După meci Pisano a plecat în Italia și s-a întors peste o săptămână, înaintea meciului pierdut cu Gaz Metan, scor 0-5.

Pisano nu s-a prezentat la nici un termen de la Comisia de Disciplină. A fost suspendat 9 luni și a primit o amendă de 100.000 de lei. FRF va notifica și FIFA pentru ca această suspendare să fie valabilă în toate federațiile.

"Și dacă n-ar fi fost suspendat, unde să antreneze acest Pisano, domnule? Gândiți-vă că și-a lăsat diploma la mine! A fugit, nu i-a mai trebuit nimic! Nici licență, nimic… Are licența B UEFA, iar actul a rămas în borseta cu carnetele jucătorilor. Timp de șase luni, nu a dat niciun semn, pentru a și-o recupera. Eu n-am ce face cu diploma lui. El nici nu putea sta pe bancă, antrenor în acte era profesorul Toma Peica. Echipa însă o făcea Pisano.

Cum ajung astfel de antrenori de mâna a 9-a în fotbalul românesc? Aduși de români de mâna a 12-a! Și ajung pe fondul sărăciei noastre. A venit ca și reprezentant al unor oameni de afaceri italieni. Au promis bani… A venit cu Mugur Ilisei, fost director sportiv la Vaslui, impresar. L-am trimis la plimbare după meciul de la Satu Mare, pentru că nu și-a respectat promisiunile. Ne-am mințit! Și sportiv, și financiar. După jocul de la Tărlungeni, am formulat suspiciuni rezonabile, căci așa se spune acum, la Poliție, unde am făcut o hârtie, iar răspunsul autorităților a fost că există suspiciuni de meci trucat, iar Parchetul nu-știu-care se va sesiza" Dan Avram, președinte al Consiliului Director de la FC Caransebeș, pentru Libertatea

Dialog cu Pisano în Gazetă, la finalul lui 2015

- Cum vi s-a părut liga secundă din ţara noastră?
- OK. E cam ca a treia din Italia. Dar se munceşte, nu există o lume perfectă. Am încercat să lucrăm şi tactic, şi fizic, să creştem.

- Vi s-au părut jocuri necurate?
- În ce sens?

- S-a tot vorbit că sînt implicate echipe în mafia pariurilor.
- Habar n-am. Mă depășește subiectul.

Un fotbalist și-a demascat antrenorul blatist: "Se pariaseră mulți, mulți bani"

Fotbalistul Mădălin Livan, 19 ani, a dezvăluit într-o postare publică pe contul său de Facebook cum el și colegii săi de la FC Caransebeș au luat parte la meciul care trebuia să fie trucat. Toate dezvăluirile au venit după ce autoritățile locale au decis să nu mai ajute echipa de fotbal din Caransebeș.

"Noi, jucătorii, am refuzat să pierdem cu 3-0 cum ni s-a spus la pauza meciului dintre Unirea Tărlungeni şi FC Caransebeş de către "marele" antrenor Giovani Pisano, cu toate că ne ameninţase că dacă nu facem asta - pentru că el a pariat "mulţi, mulţi bani" - nu mai primim nici un ban şi clubul se desfiinţează. Meciul s-a terminat 1-1 şi chiar puteam învinge în ultimele minute. Aş vrea să vă gîndiţi că noi jucătorii nu am primit banii de 3-4 luni, unii chiar de mai mult timp", a scris Livan.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  07 Aprilie 2016, 17:21
Postat de valiza.epo pe 07 Aprilie 2016, 15:40

Asa e normal. regheBlat are diploma de mafiot al pariurilor obtinuta in Germania! Cum sa ne bagam noi peste nemti?!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  07 Aprilie 2016, 16:12

Asa e la noi,ne dam mari cu neica nimeni.

vasglo
vasglo  •  07 Aprilie 2016, 16:04

Ufff....,bine ca nu e Sumibet, simpaticul nostru cocalar logoreic! Stimati jurnalisti, va rugam sa nu va mai jucati cu inimile noastra dand titluri din astea care te baga in sparieti!..-:)

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close