FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Ruptură totală la Dinamo » Zăvăleanu și Vlad Iacob nu se mai înțeleg deloc! GSP a aflat de unde a pornit conflictul

E haos la Dinamo. Clubul este dezbinat, administratorul special Vlad Iacob și administratorul juridic Răzvan Zăvăleanu nu se mai înțeleg deloc.
E haos la Dinamo. Clubul este dezbinat, administratorul special Vlad Iacob și administratorul juridic Răzvan Zăvăleanu nu se mai înțeleg deloc.

Articol de - Publicat marti, 17 ianuarie 2023 16:46 / Actualizat marti, 17 ianuarie 2023 17:24

Dinamo este un club dezbinat, administratorul special Vlad Iacob și administratorul juridic Răzvan Zăvăleanu nu se mai înțeleg deloc. 

Conturile sunt goale, datoriile presează, iar falimentul bate la ușă. Alb-roșiii au nevoie de 1,5 milioane de euro până la 30 aprilie pentru a obține licența pentru sezonul viitor.

E supărare mare la Dinamo! Burcă nu s-a mai prezentat la antrenamente » Reacția antrenorului, la ieșirea din ședința cu Iacob și Zăvăleanu
DINAMO
E supărare mare la Dinamo! Burcă nu s-a mai prezentat la antrenamente » Reacția antrenorului, la ieșirea din ședința cu Iacob și Zăvăleanu

Jucătorii, neplățiți, fac grevă. Antrenorul Ovidiu Burcă e supărat pe toată lumea și amenință că pleacă, dacă nu trag toți la aceeași căruță. Până la reluarea Ligii 2 mai este o lună și o săptămână.

Zăvăleanu și Vlad Iacob sunt la cuțite

Neînțelegerile dintre Iacob și Zăvăleanu s-au amplificat după ce judecătorul sindic a respins în decembrie Planul de reorganizare modificat, propus de administratorul juridic.

În timp ce Zăvăleanu și APCH/DDB susțin varianta Apelului, formulat de altfel, Vlad Iacob încearcă să-i convingă că până la 6 februarie trebuie făcut un Plan nou, viabil pentru atragerea de investitori.

De ce e contestat Planul lui Vlad Iacob: „Ar trebui achitate peste 3 milioane de euro către DDB”

Propunerea lui Vlad Iacob de a fi eliminată din Plan conversia creanțelor APCH în acțiuni nu este privită cu ochi buni de fanii cotizanți din DDB, care speră să-l scoată din joc pe acționarul majoritar, Dorin Șerdean, și să preia ei conducerea clubului.

„Teoretic, Vlad Iacob poate face un Plan nou. Practic este imposibil, pentru că ar trebui achitate creanțele curente față de DDB. Peste trei milioane de euro. Susținerile lui Iacob sunt niște prostii”, susțin oameni implicați în procesul de insolvență.

Ce îmi spune mie Vlad Iacob este ca și cum i-aș spune eu lui Ilie Dumitrescu cum să dribileze și cum să tragă la poartă. Sunt lucruri deplasate, care n-ar trebui să iasă public. Fiecare ar trebui să își vadă de treaba lui, de zona lui
 

Dacă Vlad Iacob insistă într-o anumită direcție care nu coincide cu ideile noastre nu îl împiedică nimeni să facă propria modificare de plan. Nu există niciun fel de impediment legal. Judecătorul alege unul dintre planuri, nu este nicio problemă. Modificări de plan pot fi depuse fără număr
- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo, la Digi Sport

Iacob este acuzat din interior că „e pe drumul lui, a luat echipa pe persoană fizică”.

Alte două episoade care au produs ruptura dintre Vlad Iacob și Răzvan Zăvăleanu

GSP a aflat și alte două episoade care au contribuit la ruptura dintre Iacob și Zăvăleanu.

„Iacob a reziliat unilateral contractul cu avocatul Jorge Ibarrola, contractat de Răzvan Zăvăleanu. Ibarrola este cel care a câștigat la TAS procesul cu fotbalistul Isma Lopez și a salvat Dinamo de plata a 396.000 de euro. În locul lui, Iacob a angajat firma Schoenherr și Asociații”, au dezvăluit sursele GSP.

Între timp, Dinamo a pierdut litigiul cu Puljic, iar FIFA i-a blocat iar transferurile.

O altă decizie luată de Iacob care l-a înfuriat pe Zăvăleanu a fost convocarea ședinței din 9 ianuarie, în care s-a discutat strategia despre noul Plan de reorganizare. „Știa că la acea dată Zăvăleanu nu e în țară și nu poate fi prezent”, spun sursele.

Vlad Iacob: „Planul respins are puncte slabe”

Administratorul special Vlad Iacob a explicat pentru GSP care este diferența dintre Planul modificat realizat de Zăvăleanu, respins, și Planul pe care dorește să-l refacă și să-l depună la Tribunalul București până la 6 februarie.

Ideea e că Planul modificat respins are câteva puncte slabe, care au fost scoase în evidență în cadrul contestațiilor și, într-o oarecare măsură, de doamna judecător.

După părerea mea, un nou Plan ar trebui să fie cât se poate de solid și cât mai puțin contestabil, pentru a trece cât mai repede.

Principala diferență pe care o văd eu ca fiind necesară ca să atingem acest deziderat este acea conversie a creanței APCH.

Trebuie să ne gândim foarte bine dacă acea conversie a creanței în acțiuni o mai introducem sau nu. Pentru că asta cu siguranță a fost una dintre foarte marile probleme.

Din ce am înțeles de la specialiști în insolvență, ar fi fost o premieră în România să se întâmple așa ceva, respectiv creanța unui acționar minoritar să fie transformată în acțiuni, fără ca ceilalți acționari să aibă măcar dreptul de a veni chiar și cu aport în natură. Chiar și cu bani, practic, ca să-și păstreze cota, procentele în societate", a declarat Vlad Iacob.

Vlad Iacob: „Să ținem cont de lege, scopul nostru primordial este salvarea lui Dinamo”

Administratorul special al lui Dinamo a continuat:

„Indiferent ce credem noi despre domnii Șerdean și Badea, cu privire la finanțarea clubului, noi trebuie să respectăm legea. Toată lumea știe că n-au finanțat clubul în această perioadă, în vreme ce suporterii au finanțat club.

Chiar dacă nu ne place și considerăm uneori că moral clubul ar fi trebuit să ajungă în brațele suporterilor, trebuie să ținem cont de lege și că scopul nostru primordial este salvarea lui Dinamo.

Nu trecerea lui Dinamo la Asociația suporterilor. Acesta este un scop pe care și eu personal mi l-aș dori, pentru că ei merită acest lucru pentru eforturile pe care le-au făcut. Însă nu putem să tragem cu orice preț în această direcție dacă asta periclitează salvarea clubului.

Și dacă o soluție mai bună pentru club reprezintă cooptarea de investitori cât mai rapid, atunci bineînțeles că eu o să trag în această direcție”.

Vlad Iacob: „Din păcate, Programul Doar Dinamo București suferă”

Iacob crede că fanii din Programul Doar Dinamo București nu pot salva singuri Dinamo de la faliment.

„Dacă Dinamo ar fi putut să devină un club socios ar fi fost foarte frumos, și dacă suporterii ar fi putut să susțină Dinamo ar fi fost extraordinar. Dar din păcate, Programul Doar Dinamo București suferă față de anul trecut, încasările n-au mai fost aceleași.

Așa că singura soluție acum este cooptarea cât mai rapidă a investitorilor și trebuie să vedem ce putem face pentru a le oferi cât mai multe argumente pentru ca ei să vină la club, urgent”.

Potrivit lui Vlad Iacob, există investitori interesați să finanțeze Dinamo, dar care au transmis că se implică numai după ce situația juridică se va clarifica, iar datoriile clubului vor fi reduse conform Planului modificat, de la 7 milioane de euro la doar 1,5 milioane euro.

„Asta a fost poziția investitorilor la întâlnirea din 21 septembrie când au văzut acel Plan de reorganizare modificat depus la instanță. N-au avut la momentul respectiv certitudinea că acest Plan va trece”, a precizat Vlad Iacob.

Ne așteptăm ca fiecare să-și facă treaba din fișa postului cât de bine se poate, știm că nimeni nu e perfect. Noi suntem minoritari astăzi, dar majoritari la bani băgați. Avem o singură tabără, Dinamo

Celor angajați sau numiți le cerem să-și facă treaba. Noi suntem de acord cu soluțiile care salvează Dinamo. Reale, concrete, precum cele 3,8, în curând 4 milioane de euro date de noi

Eduard Galan, președinte DDB, la 9 ianuarie 2023

Prezentat la Concordia Chiajna, Gabi Tamaș dezvăluie: „Nu am fost căutat de Dinamo”

Mai multe știri despre Dinamo:

„Câinii” au făcut grevă! Jucătorii lui Dinamo au boicotat antrenamentul de dimineață. După-amiază s-au antrenat normal
DINAMO
„Câinii” au făcut grevă! Jucătorii lui Dinamo au boicotat antrenamentul de dimineață. După-amiază s-au antrenat normal
Mesaj postat de toți jucătorii lui Dinamo, după apariția lui Elias la Săftica: „Ne luptăm cu moartea, ziua învinge noaptea”
DINAMO
Mesaj postat de toți jucătorii lui Dinamo, după apariția lui Elias la Săftica: „Ne luptăm cu moartea, ziua învinge noaptea”

Programul României la Euro 2024 » Când și cu cine jucăm în grupe + pe cine putem înfrunta în „optimi”

Ce a observat germanul Bernd Storck pe ruta București - Sfântu Gheorghe: „Aveți o grămadă de...”


Comentarii (17)
therealreddog33
therealreddog33  •  18 Ianuarie 2023, 10:53
Postat de creeperno807 pe 17 Ianuarie 2023, 22:38

Iacob cati bani a bagat fata de firma RTZ?

Dar Firma RTZ cât a băgat? De luat stim cât ia, 15.000 Euro pe lună e numai salariul lui Zăvăleanu, plus taxe la stat, cheltuieli, masina, servicii, totul pe persoana juridica, clar. Sa tot fie vreo 30-40.000 pe luna, platiti de Dinamo. Asta se cheamă la tine băgat bani?

creeperno807
creeperno807  •  17 Ianuarie 2023, 22:38

Iacob cati bani a bagat fata de firma RTZ?

Aliluia
Aliluia  •  17 Ianuarie 2023, 21:16
Postat de rav410wrc pe 17 Ianuarie 2023, 20:53

Lui eforiesud tre' sa-i faci si-o stenograma, cu si despre ce-ai vrut sa spui ... Doamne Pazeste-ne, de prosti ca dansul ;)))

Fara stenograma…..viata e pustiu.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează