FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Nicolae Badea somează Dinamo să plătească o datorie de 60.695 de lei către clubul său! Cere falimentul clubului?

Articol de - Publicat luni, 17 octombrie 2022 12:34 / Actualizat luni, 17 octombrie 2022 12:54

Aprobarea Planului de reorganizare modificat a lui Dinamo, vineri, 14 octombrie, de către Adunarea Creditorilor, l-a supărat rău pe Nicolae Badea (73 de ani).

Acționarul a votat împotriva noului plan, prin ASC FC Dinamo București, iar ca Badea au mai fost cinci: Cornel Țălnar, omul lui Dorin Șerdean, fostul director de marketing spaniol, Jose Antonio Bueno Valverde, Marius Bacria, Ștefan Constantin și Parc Hotels SA. În mediile dinamoviste circulă informația potrivit căreia Nicolae Badea intenționează să ceară falimentul lui SC Dinamo 1948.

Gigi Becali îl pune la punct pe Mihai Stoica: „Văd că nu s-a smerit. Fraierul a sărit imediat, trebuie să reglăm niște lucruri”
FCSB
Gigi Becali îl pune la punct pe Mihai Stoica: „Văd că nu s-a smerit. Fraierul a sărit imediat, trebuie să reglăm niște lucruri”

Nicolae Badea acuză noul plan de la Dinamo: „A fost o inducere în eroare”

Contactat de GSP, acționarul s-a arătat nemulțumit de faptul că în urma celebrului „haircut” a fost ștearsă din Plan datoria de 60.694,54 de lei către ASC FC Dinamo București. Badea a evitat să spună dacă va cere falimentul lui SC Dinamo 1948, dar a precizat că va urma căile legale pentru a-și recupera creanțele.

„FC Dinamo a trimis în urmă cu câteva zile către SC Dinamo 1948 o notificare de plată pentru facturi restante de anul trecut. Există o sumă în planul de reorganizare inițial, de 60.000 de lei, care acum, în planul modificat a fost trecută cu zero. Nu știm de ce. Domnul Zăvăleanu nu ne-a răspuns. Este o datorie curentă, acumulată după începerea reorganizării, care trebuie plătită.

În planul inițial se menționa că datoriile se plătesc sută la sută, iar acum, în planul modificat, chirografarii nu mai primesc nimic. Zero! Cred că a fost o inducere în eroare. La precedenta reorganizare din 2014, societatea mea, FC Dinamo, a avut o creanță de 1,6 milioane de lei, care la fel a fost trecută pe zero. Să fim serioși”, a declarat Nicolae Badea.

Nicolae Badea pune presiune pe Răzvan Zăvăleanu

Omul de afaceri a aruncat „cartoful fierbinte” în brațele administratorului judiciar. 

„În cazul în care domnul Zăvăleanu nu răspunde, ca de obicei, e dreptul creditorului FC Dinamo, ca de altfel, al oricărui alt creditor, să se adreseze instanței pentru recuperarea sumei. Până la cererea de faliment trebuie să arăți că ai parcurs etapele preliminare, calea de înțelegere amiabilă, de comunicare, de termen de plată. Așteptăm ca SC Dinamo 1948 să răspundă într-un timp rezonabil”, a spus Nicolae Badea.

Prin noul plan de reorganizare, Dinamo speră să reducă datoriile de la 8 milioane de euro la sub două milioane. Decizia finală va fi luată de judecătorul sindic pe 24 octombrie.  

Mai sunt și alți creditori în situația noastră. Dinamo, în primul an de reorganizare, a acumulat datorii de peste 9 milioane de lei. În mod sigur, planul modificat va fi contestat. Toate categoriile de creditori, chiar și cei care sunt cu 100% probabil că sunt rezervați în legătură cu sustenabilitatea planului.

Retrogradarea lui Dinamo în Liga 2 a fost o consecință a rulajului a 54 de jucători și a angajării a 5 antrenori. Retrogradarea îi aparține domnului Zăvăleanu și domnului Mureșan. Ei și-au dat peste cap propriile cifre din Planul de reorganizare. Asociația PCH e propusă să devină acționar majoritar, e în ordine. Procedura e însă discutabilă.

- Nicolae Badea, acționar SC Dinamo 1948 SA

5 milioane de euro,datorii chirografare, vor dispărea de la masa credală dacă judecătorul sindic aprobă, la 24 octombrie, Planul de reorganizare modificat propus de Dinamo

Dinamo câștigă cu Ripensia la Giurgiu, dar Burcă e nemulțumit: „E greu cu astea”

Probleme pentu 5 suporteri ai lui Dinamo, după ce au bătut și tâlhărit un fan al unei echipe de Liga 1

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
therealreddog33
therealreddog33  •  18 Octombrie 2022, 22:21
Postat de catalin.palcu pe 18 Octombrie 2022, 20:33

pt ce sa-i bagi ca si donatii? noi sa platim 3 milioane de euro ca sa fie altii patroni?? pai e limpede ca asa am devenit principalul creditor si putem controla procesul de insolventa. si doi la mana, banii imprumutati se pot astfel transforma in actiuni. imi pare rau, dar mai simplu de atat nu pot sa iti explic. poate esti pe felie cu Serdean si nu iti convine ce se intampla, dar asta e , ghinion !

Nu sunt pe felie cu nimeni. Cum la fel Serdean e un neica nimeni. Și faptul ca nu susțin DDB nu înseamnă că nu sunt dinamovist. Dinamo nici nu a început și nici nu o sa termine cu DDB. Ce nu înțelegeți voi: nu ajunge sa ajungi la putere, important e sa poți și sa ai mijloacele sa conduci. DDB nici nu poate - a aratat-o anul trecut, la pus pe Mureșan, Zavaleanu, a girat 56 de transferuri și a schimbat 5 antrenori. Ne-a băgat în B. Dar mai ales - nu are mijloacele necesare sa susțină clubul financiar. De unde va aduce DDB cele 10-12 milioane necesare sa plătești datoriile și sa aduci clubul pe linia de plutire? Nu sunt rău intenționat, sunt dinamovist. Dar unele lucruri nu sunt clare nici pentru voi, cei din DDB. Entuziasmul nu e suficient. Iar asocierea constanta cu PCH va dăunează...

therealreddog33
therealreddog33  •  18 Octombrie 2022, 21:07
Postat de custov pe 18 Octombrie 2022, 19:21

ai cazut rau atunci >>>>????

Nu. Dar poate îmi explici tu ce a făcut până acum bun PCH pentru Dinamo. Ca rău știu ce a făcut. Sincer cu suporterii care au cotizat la DDB nu am nici o problema, au toată stima mea. Poate ar trebui sa își ia personalitate juridică și sa se dezica o data pentru totdeauna de PCH? Ar scăpa de toate bătăile de cap, si-ar castiga și încrederea.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  18 Octombrie 2022, 20:33
Postat de therealreddog33 pe 18 Octombrie 2022, 12:53

De ce ma rog nu puteau fi băgați în club asa cum au fost oferiți, cs și cotizatii/donații?

pt ce sa-i bagi ca si donatii? noi sa platim 3 milioane de euro ca sa fie altii patroni?? pai e limpede ca asa am devenit principalul creditor si putem controla procesul de insolventa. si doi la mana, banii imprumutati se pot astfel transforma in actiuni. imi pare rau, dar mai simplu de atat nu pot sa iti explic. poate esti pe felie cu Serdean si nu iti convine ce se intampla, dar asta e , ghinion !

Vezi toate comentariile (35)
Comentează