FOTBAL  »  LIGA 3  »  PROTEST

VIDEO Între timp, în România » Protest incredibil: a urcat pe un turn de 351 de metri pentru a-i cere demisia antrenorului

Un bărbat de 30 de ani a urcat pe Turnul Combinatului Phoenix din Baia Mare pentru a-i cere demisia lui Dorin Toma, antrenorul de la Minaur Baia Mare, informează site-ul jurnalistului local Vasile Dale.
Un bărbat de 30 de ani a urcat pe Turnul Combinatului Phoenix din Baia Mare pentru a-i cere demisia lui Dorin Toma, antrenorul de la Minaur Baia Mare, informează site-ul jurnalistului local Vasile Dale.

Articol de - Publicat duminica, 15 noiembrie 2020 21:05 / Actualizat duminica, 15 noiembrie 2020 22:15

Un bărbat de 30 de ani a urcat pe Turnul Combinatului Phoenix din Baia Mare pentru a-i cere demisia lui Dorin Toma, antrenorul de la Minaur Baia Mare, informează site-ul jurnalistului local Vasile Dale. 

Asta după o înfrângere considerată rușinoasă de maramureșean, 0-2 cu Progresul Șomcuta Mare, cealaltă reprezentantă a județului în L3. Poliția a reușit să-l dea jos pe bărbat și să-l ducă la spitalul din Sighet.

Fotbalul stârnește încă pasiuni nebănuite la Baia Mare, unde barajul pierdut de Minaur împotriva vecinei Comuna Recea a fost urmat de o altă rușine locală.

Momente incredibile în Liga 3

Astfel, un bărbat n-a mai rezistat după 0-2 cu Progresul Șomcuta Mare, meci din liga a treia între două echipe din Maramureș, și a urcat pe Turnul Combinatului Phoenix, cunoscut și drept Cuprom, pentru a-i cere demisia antrenorului Dorin Toma. Subiectul a fost abordat de jurnalistul local Vasile Dale pe site-ul său, vasiledale.ro.

Iar locul de protest a fost la fel de inedit. Turnul Cuprom, cel mai înalt din România la 351m și a treia construcție industrială ca înălțime din Europa, pe care s-a cățărat folosind scara exterioară. Profitând, după cum spune și el, de lipsa pazei la combinatul lăsat în paragină.

VIDEO. Protest la înălțime, după eșecul suferit în Liga 3

A ajuns până la 100m

Bărbatul s-a filmat “la prima dungă”. Cum există 8 marcaje albe pe turn, trasate la distanțe egale, el se afla la circa 40-45m înălțime. Apoi, din informațiile Poliției, ar fi ajuns până la 100 de metri. 

Acesta s-a surprins și în timp ce îl chema la negocieri pe Cătălin Cherecheș, primarul orașului Baia Mare.

Chemăm primarul la noi aicea. Să-l dea afară pe Tomiță. Ăsta-i scopul meu, de asta am urcat aici. Să-l dea afară, că numai așa poate să plece de la echipă și să se aducă un alt antrenor.Nu mai vreau să îl văd pe Tomiță. O să îl sun pe primar și o să-l chem aici. Dacă va veni, va veni, dacă nu - atunci o să mă dau jos de pe turn când va veni primarul și îl va da afară pe Tomiță. Dorin Toma de la echipa de fotbal a orașului
- Mesajul transmis de protestatar

„Negocieri cu un specialist SAS Maramureș”

Polițiștii au reușit să îl coboare pe bărbat, care a fost dus la Spitalul din Sighetu Marmației și sancționat contravențional. Iată comunicatul IPJ Mararamureș:

„Azi, 15 noiembrie, în jurul orei 14 30, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat s-a urcat pe turnul de la fostul Cuprom și amenință că se aruncă dacă nu îi sunt îndeplinite solicitările.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat faptul că pe turnul de la fostul combinat Cuprom se află o persoană care s-a urcat la aproximativ 100 metri.Polițiștii au identificat persoana în cauză ca fiind un barbat de 30 ani din Baia Mare. În urma negocierilor cu un specialist din cadrul S.A.S. Maramureș, bărbatul a coborât din respectivul turn. Acesta a fost sancționat contraventional, ulterior fiind transportat la spitalul din Sighetu Marmației. Polițiștii continuă cercetările în acest caz”, se arată în comunicatul IPF Maramureș.

20 de punctea strâns până acum Baia Mare în seria a 10-a a ligii a treia, fiind pe locul 2, la un singur punct de liderul Zalău

Citește și alte știri din ligile inferioare: 

Gabi Balint, necruțător cu federația, după ce a scos FCSB 2 în calea celor de la CSA Steaua: „Ori sunt incapabili, ori sunt răuvoitori”

FOTO Cu ce mesaj au ieșit de la vestiare jucătorii de la FC U Craiova 1948: „Nea Adi, fii tare!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
2660957794003301
Marian Voicu  •  16 Noiembrie 2020, 12:26

Adevarata stire de fotbal... nu ai ce spune, nu prea pricep de ce au venit sa il dea jos, ce nu stia sa coboare, a patit ca pisica?

endeavour
endeavour  •  16 Noiembrie 2020, 00:54

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

endeavour
endeavour  •  16 Noiembrie 2020, 00:51
Postat de jasperhit pe 16 Noiembrie 2020, 00:04

cand nu l-a eliminat pe gol de la vitan barzesti sau cand a inventat un penalty pentru vitan barzesti?

Minimus, Mițo tu esti??.... pai bine soro, sa nu ai tu la baza turnului un sac cu bani, acolo, sa cada protestatarul radu petrescu pe moale!?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează