FOTBAL  »  LIGA 4  »  DINAMO

EXCLUSIV Numit de Badea la ACS FC Dinamo, Andrei Cristea confirmă: „Vrem să promovăm în eșalonul al treilea cât se poate de repede!” + Scenariu-șoc: cere jucători de la Dinamo din Liga 2: „Am discutat!”

Andrei Cristea (38 de ani), unul dintre jucătorii reprezentativi ai lui Dinamo 1948 (cea care tocmai a retrogradat din Liga 1) în ultimii ani, o va antrena pe ACSFC Dinamo, formația din Liga 4 patronată de Nicolae Badea. FOTO: Imago
Andrei Cristea (38 de ani), unul dintre jucătorii reprezentativi ai lui Dinamo 1948 (cea care tocmai a retrogradat din Liga 1) în ultimii ani, o va antrena pe ACSFC Dinamo, formația din Liga 4 patronată de Nicolae Badea. FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 11 iulie 2022 16:13 / Actualizat luni, 11 iulie 2022 16:28

Andrei Cristea (38 de ani), unul dintre jucătorii reprezentativi ai lui Dinamo 1948 (cea care tocmai a retrogradat din Liga 1) în ultimii ani, o va antrena pe ACSFC Dinamo, formația din Liga 4 patronată de Nicolae Badea. Cristea confirmă că obiectivul este promovarea imediată și ia în calcul să transfere jucători inclusiv de la „sora” din Liga 2.

În lupta pentru promovarea în Liga 3, Nicolae Badea a pregătit o mutare spectaculoasă: Andrei Cristea antrenor. Fostul golgeter al „câinilor” și al Ligii 1 în 2010. Marcator în „Minunea de la Liberec”, Cristea a mai fost antrenor în perioada în care juca, pregătind câteva etape Politehnica Iași, în Liga I, în 2021.

Ricardo Grigore și-a găsit echipă! A plecat de la Dinamo și va continua în Liga 1
DINAMO
Ricardo Grigore și-a găsit echipă! A plecat de la Dinamo și va continua în Liga 1

Andrei Cristea, primele declarații după numirea la ACSFC Dinamo

- Andrei, felicitări! De fapt, de acum ești „domnul Cristea”, ești antrenor cu acte în regulă. Cum ai ajuns la această decizie? 
- Săptămâna aceasta dăm drumul la treabă, pornim la un drum, care, sper eu, să fie de succes. Domnul Nicolae Badea s-a gândit de multă vreme la mine, n-am putut să-l refuz. Și este o chestie bună, să nu ard etapele. Știi că mereu am luat-o pas cu pas.

- Ai mai avut și alte oportunități? 
- Da, un club de Liga 2, mai multe de Liga 3. Dar varianta aceasta este cea mai oportună. Clar. Și vreau să profit de ocazie pentru a-i mulțumi pe această cale domnului Badea.

Andrei Cristea: „Au fost discuții de jucători, vedem”

- Apropo, de la Dinamo din Liga 2 ai primit vreo ofertă, te-a căutat cineva? 
- Nu, nu. n-am avut nicio legătură, niciun contact. Și nici nu vreau să vorbesc despre alte cluburi, te rog.

- Totuși, sunteți trei Dinamo întinse în trei divizii, iar Daniel Iftodi, de la CS Dinamo, spunea că ei sunt adevărații Dinamo. Ce părere ai? 
- Nu vreau să intru în polemici, fiecare are propriile păreri, fiecare echipă are locul ei. Noi vrem să ne ținem de drumul nostru. Și nu caut polemici. Să fie și ei, să fim și noi... Sper ca tradiția clubului Dinamo să meargă mai departe și să cunoască din nou marile victorii.

- La jucători te-ai gândit, cum să întărești echipa? 
- Am văzut mai mulți, să sperăm că ajungem la o înțelegere. Sunt tineri de viitor, de fapt, vreau să fac un mix între puști și jucătorii cu experiență.

- De la Dinamo din „B” te tentează vreun jucător sau ai demarat vreo discuție? 
- Sunt discuții, de fapt, au fost, vedem, vedem. Nu știm situația lor deocamdată, ce planuri au.

- La ce partide visezi ca antrenor? Având în vedere și ce ai bifat ca jucător. 
- Normal, că-mi doresc mari meciuri, dar sunt concentrat pe etapa asta de început, să-mi fac treaba bine, să ne organizăm ca și club și să creștem.

25este locul ocupat de fostul atacant în clasamentul all time al marcatorilor din campionatului românesc, cu 114 goluri

- Unde veți juca? 
- Mi-aș dori pe „Granitul”, o suprafață nouă, un sintetic bun. Pe Dinamo oricum se dărâmă... Cred că o să fie bine.

Obiectiv: Liga 3

- Ce obiectiv veți avea? 
- Îmi doresc să promovăm în eșalonul al treilea cât se poate de repede. Vom avea un mix între tineri și jucători cu experiență. Vreau să o iau frumos de la zero.

- Ai vreun model în această meserie? 
- Uite, îmi place ce face Cristi Chivu, la Internazionale Primaveră, chiar dacă vorbim de altă țară, alt nivel. Eu am licența A, am fost unul dintre puținii jucători activi care au licența A de doi ani. La toamnă, mă înscriu pentru Licența Pro.

Orice început este greu, dar eu cred în acest proiect, este ceva concret. Mi-am făcut o idee deja. Mi-am conturat staff-ul, mă vor seconda Cosmin Mihai, de la grupa 2005, ca să fie trecerea către echipa mare, un băiat tânăr, plus un antrenor cu portarii, Dragoș Mihai
- Andrei Cristea

VIDEO Atunci a început sfârșitul lui Dinamo? Dezvăluiri incendiare: „Ochii zgâiți și mintea blocată!” + Anunță oficial că se dezice de proiectul DDB

Citește și alte știri din fotalul românesc:

EXCLUSIV Prima reacție a lui Steliano Filip după ce a reziliat contractul cu Dinamo: „Am renunțat la tot!”

VIDEO Joonas Tamm, primul interviu după ce a semnat cu FCSB: „Înseamnă foarte mult pentru mine că am semnat cu un club care are o asemenea istorie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
creeperno807
creeperno807  •  11 Iulie 2022, 22:42

O sa existe dinamovistii in continuare, daca intra in faliment Dinamo din liga 2, CS Dinamo ne asteapta cu bratele deschise

demolarii
demolarii  •  11 Iulie 2022, 22:20
Postat de gregoryhf pe 11 Iulie 2022, 17:48

acs nu dinamo. sau? ha ha ha. o data cu falimentul echipei din liga a 2-a voi nu o sa mai existati niciodata. orice incercare de a reinfiinta echipa inseamna ca din start trebuie sa plataeasca cineva milioane de euro pentru salariile restante(vezi julio cesar).

Scuza-ma. Poate echipă de fotbal nu va mai exista, dar eu și cei ca și mine, din care faci si tu parte pentru simplu motiv ca esti om, vom continua sa existam. Individual vom muri. Dar ca și colectivitate cred ca va mai dura un pic până sa disparem.....dar dacă se întâmplă să dispară ca și rasă, să nu crezi ca Dumnezeu îi va ierta doar pe Fcsbisti.....nu de altă, dar fotbalul( uitate numai la industria de pariuri din jurul lui) e un sport tare murdar." Un sport de gentelmani, practicat de golani".

ucv1948
ucv1948  •  11 Iulie 2022, 21:56

Aceasta este adevarata dinamo...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează