FOTBAL  »  NATIONALA  »  INVESTIȚIE

Burleanu anunță o nouă investiție importantă a Federației » Vor plăti 250.000 de euro pentru înființarea unei noi competiții

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor
Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat marti, 29 august 2017 18:23

Răzvan Burleanu a anunțat că în urma ședinței de marți, Comitetul Executiv al FRF a decis înființarea unui nou turneu de juniori, dedicat fotbaliștilor născuți în 2004.

Președintele Federației susține că bugetul alocat pentur Turneul Speranțelor este de 250.000  de euro.

"Cel mai important subiect al zilei a fost înființarea unei noi competiții. Vorbim de Turneul Speranțelor. O competiție de elită pentru copiii născuți în 2004.

Obiectivele sunt să punem pe picioare competiția de elită la această categorie de vârstă și să putem să pregătim deja tot procesul de selecție pentru prima reprezentativă de U15 pe care o vom forma anul viitor.

Vorbim de o învestiție de 250.000 de euro în această primă generație de copii născuți în 2004, competiție care va începe în acest an", a spus Răzvan Burleanu la finalul ședinței Comitetului Executiv.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
gilos
gilos  •  30 August 2017, 09:55

Rezultatele apar dupa o perioada de timp. Este nevoie de perseverenta. Ce au facut praf Sandu si Dragomir se poate repara numai cu multa munca si proiecte bine gandite pe termen lung. Felicitari FRF !

1615275382087697
Yuri Firsov  •  30 August 2017, 06:46

NU CRED CA VA MAI APUCA SA MAI ""FURE""CEVA!!AM AUZIT CA VA FI ""TRANSFERAT LA FC RAHOVA!!!!

10156553598014746
Gabi Botis  •  29 August 2017, 21:58

Atat timp cat la nivel regional, judetean, nu exista centre de selectie a copiilor pentru marea performanata, selectia nu va fi nici pe departe acurata. In Brasov, spre exemplu, exista nenumarate scoli de fotbal (cel putin 10), elementul calauzitor al multora dintre acestea, fiind castigul pe termen scurt, nicidecum selectia si cresterea copiilor pentru viitorul fotbalului romanesc. In aceste conditii copiii din oras sunt impartiti la o gramada de echipe, astfel in fiecare echipa regasindu-se cel putin 2-3 copii cu reale si certe calitati, carora trebuie sa li se acorde o sansa. Asadar, perspectivele de crestere a valoriii acestora sunt profund diminuate, multi dintre ei neavand sansa sa ajunga in fazele finale ale anumitor competitii monitorizate de federatie si implicit in lumina reflectoarelor. Daca in schimb, cineva din fotbalul romanesc, ar fi preocupat ca la acest nivel sa se faca niste centre regionale (judetene) de selectie si antrenament (coordonate de oameni cu coloana vertebrala, preocupati exclusiv de performanta) pentru "varfurile" fiecarei generatii, indiferent de la ce club provin, iar aceast Turneu al Sperantelor sa se desfasoare cu astfel de selectionate, atunci calitatea si obiectivitatea selectiilor pentru viitorii selectionabili U15, si nu numai, vor fi altele.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează