FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Cristi Borcea a sunat în direct și a propus viitorul selecționer: „E primul cu care ar trebui să stea de vorbă”

Cristi Borcea / Sursă foto: Arhivă GSP
Cristi Borcea / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 15 noiembrie 2021 20:42

Cristi Borcea (51 de ani), fostul finanțator al celor de la Dinamo, a intrat în direct la TV și l-a propus pe Victor Pițurcă (65 de ani) pe banca echipei naționale.

Fără să fie contactat în prealabil, Cristi Borcea a vrut să intre în direct pentru a vorbi despre situația echipei naționale, care a rămas fără selecționer după plecarea lui Rădoi. Fostul #1 din Ștefan cel Mare insistă pentru aducerea lui Pițurcă, deși acesta a negat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.ro că va mai reveni în fotbalul românesc

În plus, la ultima „descălecare”, Pițurcă nu s-a despărțit în termeni amiabili de Răzvan Burleanu, care l-a dat afară fără a-i plăti clauza de reziliere. 

Ioan Ovidiu Sabău a numit selecționerul care ar trebui să vină în locul lui Rădoi: „A știut să facă o strategie, să construiască”
ROMÂNIA
Ioan Ovidiu Sabău a numit selecționerul care ar trebui să vină în locul lui Rădoi: „A știut să facă o strategie, să construiască”

Cristi Borcea: „Pițurcă ne-a calificat de patru ori. N-ar trebui să vină tot el?”

„Am trăit momente bune ale fotbalului nostru. Vreo 22 de ani, am făcut parte din acest fotbal. Am fost și membru în Comitetul Executiv. Spuneam că avem doi fotbaliști, Mutu și Chivu, și atât. Mă certam tot timpul cu Mircea Sandu și Victor Pițurcă. Ne gândim pe cine să aducem, dar Pițurcă ne-a calificat de patru ori, cu Mihalcea, cu Florentin Petre, cu Dorin Goian. 

Cine să vină? Nu mai sunt antrenori și nu mai sunt nici acele echipe. Când ne calificam, erau trei echipe în primăvara europeană. 

Eu zic că cei de la Federație ar trebui să facă un efort, să lase orice dispută. Dacă ultimele calificări le-am obținut cu Pițurcă, n-ar trebui să fie el soluția câștigătoare, soluția care ne-a adus calificări? Primul cu care ar trebui să se stea de vorbă e Pițurcă. Am adus 20 de antrenori, însă doar Pițurcă ne-a calificat”, a spus Borcea, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Cum s-a rupt contractul dintre Pițurcă și Burleanu la „națională”: „I-am întrebat ce vor de fapt. Când am auzit, am plecat!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Cum s-a rupt contractul dintre Pițurcă și Burleanu la „națională”: „I-am întrebat ce vor de fapt. Când am auzit, am plecat!”

Victor Pițurcă: „Exclus să mai antrenez în România! Nu mai vorbim despre fotbalul românesc”

Victor Pițurcă a anunțat în exclusivitate, la ediția 100 a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, că nu va mai antrena niciodată în fotbalul românesc și că nu crede că ar fi în cărți pentru un nou mandat de selecționer.

„Am încercat să rezist să nu semnez cu anumite cluburi care pentru mine nu înseamnă nimic și nu pot face performanță. Nu mai vorbim de fotbalul românesc, în fotbalul românesc nu mai revin!

Exclus în România! Nu am de ce să antrenez în România. Pentru ce să antrenez în România? Când am mers la Craiova, am venit cu mare tam-tam și am spus că vreau să câștigăm campionatul, să jucăm în cupele europene, dar mi-am dat seama că în Europa nu aveam nicio șansă. 

Poate câștigam campionatul și ce?! Trebuie să ai motivație! Am fost pentru România timp de 12 ani la echipele naționale și am reușit trei calificări cu naționala mare și una la tineret. La ultima calificare a României la Euro, în 2016, echipa e formată de mine, am participat la această calificare!”, a spus Pițurcă, în dialogul cu Ovidiu Ioanițoaia. 

Cristi Borcea, condamnat în „Dosarul Transferurilor”

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

VIDEO Mirel Rădoi explică problema mentalității din fotbalul românesc: „Am fost învățați să facem lucruri de frică!”

Citește și alte știri de actualitate:

Ioan Ovidiu Sabău a numit selecționerul care ar trebui să vină în locul lui Rădoi: „A știut să facă o strategie, să construiască”

ANALIZĂ De ce Serbia ajunge la Mondial și România nu! Atuurile lor copleșitoare

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
pingelica.regretatu
pingelica.regretatu  •  16 Noiembrie 2021, 09:33

Dumnezeule ce a ajuns ROmania! Adica ii tineti la rece prin cimitire uitate si morminte cenzurate pe al de Vulcanescu , Crainic, Tutea, Vasile Voiculescu , Vasile Militaru si altii trecuti la index de *** din tara care au condus si conduc ? Si totul pentru "doctii" barbugii , puscariasi sau puscariabili in a ne da in "bobi" cine ar merita sa fie la nationala de fotbal? dragi romani s-a murit degeaba. s-a murit pentru *** astea fara carte care nu judeca decit cu pe din-aintea... barbugii, afemeiati, fabrica de copii fara tata , hoti , doi neuroni. ei au banii asa cum si nutu camataru si a lui botezatu au pus mina pe testele de saliva. romanii de bine? saraci si considerati prosti. altiii au plecat si dusi sint pe timp de pace adica vreo 5 milioane. iar ziarele si ele se pare in consens cu *** pentru ca nu mai au o conduita. nu mai aleg oameni pertinenti ci pe cei cu ban***i. eu cred ca sinteti atit de nemernici incit nu cred ca DUmenzeu se va mai uita la voi . o sa vedeti. karma lucreaza. luna decembrie este indoliata pentru unii nu si pentru voi sau borcea care are o amanta si aia proasta cu doi neuroni dar ... amanta . doreste sa ii arate cine dicteaza in tara asta . si au si cum si cu ce si cu cine. .. sa va fie de ...cap!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

22cea
22cea  •  16 Noiembrie 2021, 01:36
Postat de marcelclujnapoca pe 15 Noiembrie 2021, 22:40

HAGI ....si doar HAGI !!!! SA IA pITURCA SA BAGFE BANI DIN MILIOANELE FACUTE CU IMPRESARII, CU ARABII, CU CAZINOURILE SA BAGE INTR-O ECHIPA DIN FOTBALUL ROMANESC ....apoi da tata..il mai pune cioban la oi ! Pana acum doar HAGI merita , la cat a investit ...chiar daca suferim alaturi de el ! si el a suferit alaturi de noi ...nu ca LUCESCU (familia...) facand bani la altii ci investind in statul Roman si in viitorul Romaniei si al Fotbalului Romanesc ! Nerecunoscatorilor ................

Majoritatea jucatorilor de la nationala sunt produsi de marea acacademie a lui Hagi :)))

dragdim
dragdim  •  16 Noiembrie 2021, 00:42

Ziarul pușcăriașilor, publica un nou articol cu și despre….un pușcăriaș.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează