FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA

De la "cortul şoarecilor" la Templu! » Cum au analizat olandezii ultimele trei stadioane din România pe care au evoluat

16 octombrie 2012. Arena Națională. Trupa lui Van Gaal a fost înghițită de noul stadion de top al României +2   FOTO
16 octombrie 2012. Arena Națională. Trupa lui Van Gaal a fost înghițită de noul stadion de top al României

Articol de , - Publicat miercuri, 17 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 17 octombrie 2012 11:50

În 2005, trupa batavă ne-a depăşit cu 2-0 pe stadionul Rapidului. Doi ani mai tîrziu, i-am învins prima dată pe olandezi pe mocirla de la Constanţa, unde conferinţa de presă s-a organizat într-un spaţiu insalubru. A urmat aseară disputa de pe OZN-ul bucureştean.

În ultimele campanii de calificare, Olanda a fost un adversar tradiţional pentru "tricolori". Şi, de fiecare dată, i-am primit pe batavi pe stadioane diferite. Dacă meciul de aseară s-a desfăşurat pe o arenă care i-a cucerit şi pe oaspeţi, precedentele două întîlniri, disputate în 2005 şi 2007, le-a trezit amintiri tulburi jurnaliştilor de la Algemeen Dagblad.

"Găleata ruginită"
1. Stadionul Giuleşti (România - Olanda, 0-2, martie 2005, preliminarii CM 2006). Arăta, în viziunea olandezilor, precum o "găleată ruginită şi îmbătrînită, o construcţie care nu garanta siguranţă pentru spectatori". Dar nu a fost terminusul din punctul de vedere al condiţiilor.

"Catacomba"
2. Stadionul Farul (România - Olanda, 1-0, octombrie 2007, preliminarii CE 2008). I-a îngrozit pe batavi. "Conferinţa de presă s-a ţinut într-un cort. La un moment dat, un reporter a strigat către Van Basten: Marco, locul e plin de şoareci! Uite, unul e chiar în spatele tău!". Nu au uitat de furtună, nici de aspectul stadionului: "Era ca o catacombă! Arăta mai bine doar decît locul în care fuseseră cantonaţi jucătorii noştri".

"Diferenţă de la cer la pămînt"
3. Arena Naţională (România - Olanda, octombrie 2012, preliminarii CM 2012). Este văzută ca un " templu" pe lîngă primele două. "Stadionul, trebuie să recunoaştem, e unul din cele mai frumoase din Europa. E o diferenţă ca de la cer la pămînt faţă de celelalte două!".

Se inspiră de la noi!
Eric Gedde, directorul lui Feyenoord, a sosit special la Bucureşti pentru a vedea Arena Naţională. El vrea ca stadionul bucureştean să fie una din sursele de inspiraţie pentru noua arenă a echipei, "De Nieuwe Kuip". Aceasta va fi finalizată cel tîrziu în 2016, va avea minim 100.000 de locuri şi ar urma să fie utilizată pentru JO din 2028, dacă Olanda va organiza competiţia. Ultimul meci al Olandei jucat pe actualul De Kuip a fost jocul cu Andorra, 3-0.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
gabrix_
gabrix_  •  18 Octombrie 2012, 00:02

noul stadion al lui Juventus e mult mai frumos si a costat jumatate !!!!!!!!!!!

pihus_magnificus
pihus_magnificus  •  17 Octombrie 2012, 21:03

:))))) ce articol te caci pe tine .. ca la 23 august ... i-am spart pe olandezi cu un stadion acceptabil la o populatie de 20 de milioane . ce buni suntem . urmeaza sa mai inauguram 10 km de autostrada in 2016 .

spivak
spivak  •  17 Octombrie 2012, 19:21

Suntem cu toţii mândri că olandezii ne admiră stadionul. Acum nici măcar nu mai simţim că suntem cea mai săracă ţară din Europa.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează
Close