FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

EXCLUSIV E cea mai mare surpriză a lui Contra pentru "dubla" cu Muntenegru și Serbia » "Guriță" îl ia la națională pe cel mai tare puști din Liga 1

Denis Drăguș, ultimul produs de lux al Academiei // FOTO: Cristi Preda
Denis Drăguș, ultimul produs de lux al Academiei // FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat joi, 30 august 2018 09:09

Denis Drăguș, atacantul de doar 19 ani al Viitorului, va fi selecţionat de Cosmin Contra în lotul pentru primele două meciuri din Liga Naţiunilor, cu Muntenegru (7 septembrie) şi Serbia (10 septembrie).

Cosmin Contra va anunţa, duminică, lista cu fotbaliştii din Liga 1 pe care îi va convoca în perspectiva meciurilor din prima jumătate a lunii septembrie. Cel mai surprinzător nume va fi cel al atacantului clubului lui Gică Hagi, Denis Drăguş.

Puştiul care a împlinit luna trecută 19 ani l-a impresionat pe selecţioner şi, în ciuda faptului că el nici măcar n-a apucat să debuteze la naţionala de tineret, îl va chema direct la o acţiune cu jocuri oficiale.

Şi ce confruntări! Duelurile cu Muntenegru şi Serbia, primele care, practic, contează cu adevărat de când Contra a preluat prima reprezentativă de la Daum!
Startul acestui sezon l-a găsit pe Drăguş într-o formă excelentă. Are 10 meciuri oficiale, 6 în Liga 1 şi 4 în Europa League, partide în care a marcat 6 goluri. Patru dintre aceste reuşite au venit în competiţia europeană, lucru care l-a determinat pe Contra să ia şi mai serios în calcul convocarea lui.

În plus, în ofensivă, Contra nu are foarte multe soluţii viabile. Florin Andone e accidentat, Grozav nu şi-a găsit echipă, Chipciu evoluează ca fundaş dreapta la Sparta Praga, în timp ce Băluţă a jucat puţin pentru Slavia Praga şi Contra a şi renunţat la el.

Rădoi: "Are o putere mentală incredibilă"

Selecţionerul naţionalei de tineret, Mirel Rădoi, a explicat absenţa lui Drăguş din lotul pe care l-a anunţat şi, implicit, a confirmat că Drăguş va fi la echipa mare. "Se încadrează şi pentru naţionala de tineret, dar este o dispută, să spun aşa, cu echipa mare. Niciodată nu s-a exclus ca Drăguş să facă parte din lotul nostru. Cu această întrebare, aţi găsit şi răspunsul unde se află Drăguş în acest moment".

Apoi, Mirel a comentat şi posibilitatea ca selecţionarea lui Drăguş să fie o presiune mult prea mare pentru un jucător de numai 19 ani: "Nu este o problemă că nu a trecut pe la tineret înainte de a fi convocat la naţionala mare. Drăguş arată o putere mentală care nu e normală la vârsta lui. Arată mult mai matur decât poate arăta un copil de vârsta lui. Calităţile pe care le are îl pot face să treacă mult mai uşor peste aceste emoţii care ar putea, la un moment dat, să-l copleşească".

6,88
e media notelor GSP din acest sezon pentru Drăguş, niciun alt fotbalist din lotul Viitorului nu trece de 6,00

Hagi l-a propus acum câteva zile

Antrenorul lui Drăguş, Gică Hagi, a vorbit în wekeend-ul trecut despre faptul că se vorbeşte insistent despre naturalizarea lui Gnohere. "Am văzut că vreţi să naturalizaţi pe cineva. Asta nu înseamnă că nu e bun. Dar nu aţi vorbit nimic de Drăguş, e păcat. E şi el vârf, chiar dacă e nou. Îmi vine să râd, dar aşa e.

Îl avem pe Drăguş, dă goluri, dar îl omitem cu aşa o uşurinţă... De două săptămâni vorbim de acelaşi lucru, dar de Drăguş nu vorbim. Însă nu mai vreau să zic nimic de echipa naţională. Cosmin face treabă acolo, el e responsabil", a spus Hagi.

27 de meciuri
a jucat Drăguș în tricoul Viitorului, în toate competițiile, și a înscris 8 goluri

Vezi și: EXCLUSIV Povestea spectaculoasă a lui Denis Drăguș, noua senzație de la Viitorul: cum l-a dat gata pe Hagi, moștenirea primită de la tatăl său » De ce a refuzat-o pe Dinamo

În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la Euro 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Vezi și:  EXCLUSIV Planurile lui Cosmin Contra pentru națională: "Vreau să readucem România în primele 15 din lume”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
ray51
ray51  •  31 August 2018, 10:02

Parerea mea de chibit este ca NU poti merge la facultate fara sa ai liceul !!! In primul rand n-ai cunostinte, apoi n-ai antrenamentul specific, pe urma nu cunosti nici cpitalele lumii bine, etc.

sibelius
sibelius  •  30 August 2018, 18:06
Postat de maxp pe 30 August 2018, 17:20

La noi iese scandal din orice. Iei tineri, ii iei ca s-a crizat Hagi. Nu-i iei, de ce nu iei tineri... asta desi cam doar Hagi produce tineri, ceea ce duce conflictul la un haos si mai mare. Cred ca Dragus merita convocat, in rest nici nu mai conteaza. La nationala e mizerie, deci n-am nicio intentie sa apar selectiile lui Contra, dar cred ca acum se exagereaza. La fel de bine puteam spune daca nu era convocat, ca defapt din cauza lui Hagi acesta nu a fost convocat. Si asa o putem tot tine cu supozitii, teorii, conspiratii etc.

Da, e o adevarata tragedie ca a fost convocat un pusti de 19 ani (care va prinde, in cel mai bun caz, cateva minute) pe un post pe care oricum nu avem jucatori.

maxp
maxp  •  30 August 2018, 17:20
Postat de Ilie Golombioschi pe 30 August 2018, 12:11

Lotul de 22 de jucatori la nationala trebuie sa aiba 2 portari si 2 jucatori U19 obligatoriu care in functie de situatie si oportunitate sa intre conform optiunilor antrenorului de ce nu chiar si in primul unsprezece.

La noi iese scandal din orice. Iei tineri, ii iei ca s-a crizat Hagi. Nu-i iei, de ce nu iei tineri... asta desi cam doar Hagi produce tineri, ceea ce duce conflictul la un haos si mai mare. Cred ca Dragus merita convocat, in rest nici nu mai conteaza. La nationala e mizerie, deci n-am nicio intentie sa apar selectiile lui Contra, dar cred ca acum se exagereaza. La fel de bine puteam spune daca nu era convocat, ca defapt din cauza lui Hagi acesta nu a fost convocat. Si asa o putem tot tine cu supozitii, teorii, conspiratii etc.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează