FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ciprian Marica, atac indirect la Rădoi: „Numirea lui este o lovitură pentru Școala de Antrenori din România. Antrenorii echipelor naționale nu au licențe”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 21:00

Fostul internațional Ciprian Marica, în prezent patron al clubului Farul Constanța, a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO.

Acesta a vorbit despre jucătorii de la echipa națională, dar și despre Mirel Rădoi, care se pregătește să debuteze ca selecționer în meciurile cu Irlanda de Nord și Austria din Liga Națiunilor. Dar și explică motivele care a preferat zona administativă, în dauna celei tehnice.

- Are România un jucător ca Ciprian Marica?
- Noi încă ne căutăm numărul 9, ca și idenditatea echipei naționale. Arma noastră a fost contraatacul de pe vremea lui Hagi, cu viteza lui Răducioiu. Plus un decar care să ne facă jocul. A venit Mutu și cu mine, am avut viteză. Acum căutăm decarul și numărul 9. Noi nu avem un vârf de viteză, de pătrundere așa cum eram eu. Nu-l avem! Eu sau Răducioiu atacam spațiul liber, căutam profunzimea.

- Dar... 
- Nea Ovidiu! Eu n-am vrut să păcălesc pe nimeni. Când am simțit că nu mai pot m-am retras. Eu am ales să ridic mâna, iar oamenii să-și aducă aminte de mine și de meciurile de la echipa națională unde am fost vizibil. Am dat totul pe teren, am iubit România și echipa națională. Nu merita să mă păcălesc pe mine!

- Numirea lui Mirel Rădoi cum o vezi?
- A acumulat experiență la Under 21, e pasionat și studiază mult. Dar în același timp consider că este o lovitură pentru Școala de Antrenori din România. Atât de lăudată, dar și de aspră. Antrenorii echipelor naționale nu au licențe... Și eu am un antrenor fără licență la Farul, dar cred că am luat cea mai bună decizie.

- Tu de ce nu te-ai făcut antrenor?
- Am ales zona administrativă. Am vrut să văd cum funcționează un club din Germania, din Spania. Am făcut specializare. Un master de un an la Saint Gallen University, apoi practică la Schalke. Tocmai pentru a înțelege! Am și în Spania la Federația de Fotbal unde am făcut administrație și marketing.

"După părerea mea atacantul are cea mai grea meserie și are nevoie de antrenor personal și specializare separată. De exemplu, am vorbit cu Huntelar și mi-a zis că cei de la Ajax i-au prelungit contractul cu încă un an de zile și își doresc de la el să rămână și să facă antrenamente specifice cu atacanții echipei"
Ciprian Marica

URMĂREȘTE AICI ÎNTREAGA EMISIUNE CU CIPRIAN MARICA

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Secretul sfâșietor al fotbalistului de la Steaua și Dinamo care și-a pierdut soția și picioarele: „Din cauza condițiilor din spitale, mi-a murit fetița la o lună”

EXCLUSIV Amintirile unui campion cu Dinamo: „N-o să uit niciodată vorbele spuse de Lobonț”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
doardinamo1948
doardinamo1948  •  03 Septembrie 2020, 04:17

Marele atacant care a dar 51 de goluri intr-o cariera de 15 ani! Domnul Ioanitoaia, va rog din suflet sa încetați cu emisiunea aia in care invitați numai hahalere!

doardinamo1948
doardinamo1948  •  03 Septembrie 2020, 04:08
Postat de iuli09 pe 02 Septembrie 2020, 21:28

"Școala de Antrenori din România. Atât de lăudată, dar și de aspră. " ... cine palma mea lauda scoala romaneasca de antrenori ?

Lol! Pai Guardiola, Klopp.... au făcut școala de antrenori la FRF, nu știai? Îi mulțumim din suflet lui Marica pentru ca a ales sa nu be chinuie și din postura de antrenor așa cum ne-a chinuit din cea de “mare folbalist”!

iuli09
iuli09  •  02 Septembrie 2020, 21:28

"Școala de Antrenori din România. Atât de lăudată, dar și de aspră. " ... cine palma mea lauda scoala romaneasca de antrenori ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează