FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCĂRI

Florin Bratu și Bogdan Lobonț, primele convocări la naționalele U21 și U20

Florin Bratu, noul selecționer al naționalei U21 / Sursă foto: frf.ro
Florin Bratu, noul selecționer al naționalei U21 / Sursă foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 august 2021 15:30 / Actualizat vineri, 13 august 2021 15:55

Florin Bratu și Bogdan Lobonț, proaspăt instalați la România U21, respectiv România U20, au anunțat astăzi stranierii convocați pentru primele lor acțiuni.

Luni, 9 august, FRF a făcut public numele noului antrenor al naționalei U21 a României, în persoana lui Florin Bratu. La o zi după, Federația a comunicat și numele noului - și primului, totodată - selecționer al naționalei U20, Bogdan Lobonț

Ambele selecționate se pregătesc pentru o toamnă încărcată, astăzi fiind anunțați stranierii convocați pentru partidele din septembrie.

Stranierii aleși de Florin Bratu și Bogdan Lobonț pentru meciurile naționalelor U21 și U20

Stranierii convovcați de Florin Bratu la România U21: Radu Drăgușin (Juventus Torino/Italia) și Louis Munteanu

Stranierii convocați de Bogdan Lobonț la U20: Răzvan Sava (Torino/Italia), Alexandru Borbei (Lecce/Italia), Eduard Duțu (Fiorentina/Italia), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Marius Corbu (Akademia Pușcaș/Ungaria), Matei Ilie (Padova/Italia), Leon Peto (Mainz/Germania) și Andrei Mărginean (Sassuolo/Italia).

Programul României U21 în septembrie

DataMeciul
3 septembrieRomânia - Anglia
7 septembrieRomânia - Georgia

Performanțele recente îl obligă pe Bratu să reușească

Naționala de tineret n-a fost luată în serios multă vreme. Din 1998 până în 2019, "tricolorii" mici nu au participat la niciun turneu final, chiar dacă lotul U21 a beneficiat, în perioada aceea, de mulți fotbaliști foarte buni. Isăilă și Rădoi au calificat echipa la Europeanul din 2019 și a urmat o prestație excelentă la turneul final în care România a jucat o semifinală. Rădoi și Mutu au condus naționala în preliminariile pentru Euro 2021.

Încă o calificare și o prestație decentă la turneul final, unul în care "tricolorii" au învins Ungaria și au remizat cu Olanda și cu Germania. Au ratat calificarea din grupă. "Tineretul" a ajuns să fie obișnuit cu calificările. România U21 va participa, calificată din oficiu în calitate de țară organizatoare, și la Euro 2023.

Echipa națională U20 a României, înființată în 2020 

Echipa națională U20 a României este recent înființată, în noiembrie 2020, în urma deciziei Comitetului Executiv al FRF de atunci. În această toamnă, selecționata condusă de Lobonț are programate 6 meciuri amicale, cu Portugalia (2 septembrie), Anglia (6 septembrie), Republica Cehă (7 octombrie), Germania (11 octombrie), Polonia (11 noiembrie) și Italia (15 noiembrie).

Florin Bratu și Bogdan Lobonț, primele convocări la naționalele U21 și U20

Eu, să fac o recunostucție? Nu sunt constructor, nu sunt zidar. Obiectivul nostru este să dăm continuitate jucătorilor ce termină cu U19 și trebuie să facă pasul spre U21. 

Naționala U20 este o fereastră importantă în îndeplinirea acestui obiectiv. Ținând cont că o parte dintre jucători activează și în Liga 2, chiar și în Liga 3, le dă posibilitatea tuturor echipelor care fac parte din eșalonul secund să promoveze și mai mulți jucători. 

Sincer să fiu, nu m-a surprins alegerea Federației pentru acest rol. Sunt convins că sunt persoana potrivită la locul potrivit. Negocierile au durat foarte puțin, ținând cont și de background-ul pe care l-am avut ca și jucător pentru echipa națională. A fost foarte ușor de negociat. Sunt convins că au fost și alte nume pe listă - Bogdan Lobonț, selecționer România U20

Programul României U20 în această toamnă

DataMeciul 
2 septembrieRomânia - Portugalia
6 septembrieAnglia - România
7 octombrieRomânia - Cehia
11 octombrieGermania - România
11 noiembrieRomânia - Polonia
15 noiembrieItalia - România

VIDEO Mihai Stoichiță, la prezentarea lui Florin Bratu: „Nu am făcut niciodată schimbări la echipa națională!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Convocările preliminare pentru meciurile României din septembrie » Ce surprize pregătește Rădoi

Burleanu mută Federația în era Cooperativei! FRF legitimează un truc controversat din anii '90: două cluburi au profitat deja

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
22robert03
22robert03  •  13 August 2021, 18:00

Ajuta ne Doamne macar TU.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează