FOTBAL  »  NATIONALA  »  ITALIA U21 - ROMÂNIA U21

Florin Bratu își ceartă jucătorii pentru prăbușirea României U21 din Italia: „Arătăm potențial, dar să înțeleagă că nu e suficient”

Florin Bratu / Sursă foto: GSP +12   FOTO
Florin Bratu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2021 21:50 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 00:59

Florin Bratu (41 de ani), selecționerul naționalei U21, a oferit o primă reacție după eșecul „tricolorilor” mici cu reprezentativa similară a Italiei, scor 2-4.

Echipa lui Florin Bratu a condus Italia, la Frosinone, cu 2-0 până în minutul 40, a intrat în avantaj la cabine, 2-1, dar s-a prăbușit după pauză. România a încasat trei goluri de la un fundaș central. Toate în 10 minute! Selecționerul dă vina pe lipsa de concentrare.

Dezastru după pauză! România U21 se scufundă în Italia, într-un meci în care am condus cu 2-0 » Încă o lecție de fotbal primită de la italieni
ITALIA U21 - ROMÂNIA U21
Dezastru după pauză! România U21 se scufundă în Italia, într-un meci în care am condus cu 2-0 » Încă o lecție de fotbal primită de la italieni

Florin Bratu își ceartă jucătorii: „Fazele fixe, vechea noastră meteahnă”

„Am început foarte bine jocul. Am avut organizare, dinamică. După 2-0, am luat un gol rapid chiar în următorul minut. Am intrat cu un moral bun și am încercat să le dau energie.

Nu am reușit să-i punem pe adversari sub presiune, apoi au venit acele faze fixe care ne-au destabilizat. Vechea noastră meteahnă, fazele fixe. Sper să învățăm din aceste greșeli. 

Arătăm potențial, dar nu e suficient. Trebuie să arătăm același spirit de luptă 95 de minute. Toate ocaziile lor au fost din lateral și din faze fixe. În rest, niciun atacant de-ai lor nu a scăpat. Ne-am apărat în zonă la cornere și nu am interpretat bine fazele”, a spus Florin Bratu, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
Italia U21 - România U21 / Sursă foto: frf.ro
+8 FOTO

România U21, fără replică în repriza secundă

România U21 n-a reușit să spele imaginea naționalei U20, care pierduse luni, tot contra Italiei, scor 0-7. Selecționata lui Bratu a dat semne de speranță timp de 40 de minute, timp în care, mizând pe cartea contraatacului, a însris de două ori.

Italia U21 a a redus din diferență până la pauză, apoi a urmat o repriză de coșmar pentru naționala noastră, care a primit trei goluri în decurs de 10 minute. Toate primite de la unui fundaș central!

VIDEO Mirel Rădoi explică problema mentalității din fotbalul românesc: „Am fost învățați să facem lucruri de frică!”

Vezi și: 

Nicolae Dică dezvăluie marea greșeală a lui Rădoi în mandatul de selecționer: „I-am spus lui Mirel că de ce nu a făcut contract pe patru ani”

Gică Hagi și-a prezentat planul la TV, apoi a refuzat „naționala”: „Dezvolt un alt proiect”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1646338025437227
Mihai Mitrofan  •  18 Noiembrie 2021, 11:28

DEMISIAAAAAAAAAAAAAA

niculaemoromete
niculaemoromete  •  18 Noiembrie 2021, 09:28

O problemă pe care o constat cu consecvență este alura fizică a componenților echipelor de tineret: sunt mici de înălțime, fără osatură conturată, predispuși la tăvăleală la cel mai mic contact. Nu știu dacă mingicăreala este cel mai important criteriu de selecție...L-am văzut pe Sali, minunea lui Hagi,..., ce are în plus față de Elton al lui MM? Uitați-vă la Haaland, la componenții naționalei Italiei U21... Nu cred că abordarea selecției prin mingicăreală este aducătoare de beneficii!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează