FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Cine îl va înlocui pe Ciprian Tătărușanu în poarta naționalei? Părerea unui membru din „Generației de Aur”: „Pe varianta asta se va merge”

Ciprian Tătărușanu
Ciprian Tătărușanu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 martie 2021 14:39 / Actualizat miercuri, 17 martie 2021 14:49

Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi (39 de ani), a anunțat lotul pentru primele partide din preliminariile Campionatului Mondial 2022, iar Florin Niță, Ionuț Radu și David Lazar sunt opțiunile pentru postul de portar, după retragerea lui Ciprian Tătărușanu.

Florin Prunea, portar al echipei naționale în perioada „Generației de Aur”, crede că David Lazar va fi titularul dintre buturi, mai ales în cel mai important meci de la finalul lunii martie, cu Germania. Portarul Astrei Giurgiu mai are o singură prezență în poarta României, la amicalul cu Belarus disputat la finalul anului 2020, câștigat de „tricolori” cu 5-3.

Florin Prunea: „Pe varianta David Lazar se va merge”

„Părerea mea este că se va merge pe varianta Lazar, pe el l-aș băga titular în meciul cu Germania. Pentru un portar contează mult să apere meci de meci. Dacă nu aperi, trebuie să ai o experiență foarte mare, cum a fost la Tătărușanu, care nu apăra la echipa de club, dar a fost cel mai bun jucător la echipa națională în ultimii trei ani.

Dar astea sunt excepții. De obiciei, postul de portar este unul unde trebuie să ai continuitate. Tătărușanu ajunsese la un nivel de maturitate foarte mare și de aceea nu avea probleme că nu juca la echipa de club. Avea o experiență în spate la echipa națională”, a declarat Florin Prunea la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Urmează să vedem dacă avem o mare problemă între buturi. Singurul portar care apără și apără bine este Lazar de la Astra. Radu nu a apărat deloc la Inter, Niță a apărat și nu prea în Cehia.

Florin Prunea

27 de goluria primit David Lazar în acest sezon, în 27 de meciuri pentru Astra Giurgiu

9 ianuarie 2020a fost ultima dată când Ionuț Radu a evoluat într-un meci, care a fost pierdut de Genoa la loviturile de departajare, în șaisprezecimile Coppa Italia, contra celor de la Torino (6-4 după penalty)

18 partidea evoluat Florin Niță pentru Sparta Praga în acest sezon

VIDEO. Mirel Rădoi, pus la colț pentru o decizie luată la națională: „Nu prea bate cu logica. E clar că nu e un experiment reușit!”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Constantin Budescu, ironizat după ce nu a prins lotul României: „E gras ca mine! Are calitate, dar la naţională e altceva”

3 întrebări după ce Rădoi a anunțat lotul pentru preliminariile CM » Care sunt deciziile surprinzătoare luate de selecționer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
coco1987
coco1987  •  17 Martie 2021, 22:53
Postat de valu4ever pe 17 Martie 2021, 15:57

Florin Prunea,CEL mai prost portar care LA avut Romania vreodata!

Probabil ca esti nascut de curand si crezi ca Prunea nu a facut altceva in viata in afara de greseala din meciul cu Suedia despre care probabil ti au povestit parintii. Iti recomand, amice, sa te uiti la meciul cu Tara Galilor de la Cardiff (jocul care ne-a calificat la cupa mondiala, iar Tara Galilor era o forta atunci), iti recomand sa urmaresti de la world cup 94 meciul cu Argentina si de asemenea , chiar in meciul cu Suedia, te invit sa urmaresti niste interventii fantastice ale lui Prunea (atat in timpul "regulamentar"cat si in prelungiri), interventii pe care niciunul din portarii nationalei din ultimii 40 de ani nu cred ca le are in portofoliul sau. Ca sa nu mai zic de meciul Spania-Romania de la Euro 1996 (da! acel meci despre care a adus vorba de curand Raducioiu) in care Prunea salveaza cred 10 mingi de gol. O sa ai o surpriza daca faci ce ti-am recomandat si o sa constati ca Prunea a fost peste Stelea, doar ca aavut ghinionul sa greseasca in cel mai important meci din istoria fotbalului romanesc si sa se trezeasca unii dupa ani de zile ca doar asta stiu despre el.

portardelegenda
portardelegenda  •  17 Martie 2021, 22:14

O sa joace Radu fiinca e cel mai bun dintre toti . Cand te lupti cu Handanovici nu e usor dar asta denota incredere si valoare. Timpul ne va raspunde

110146613198286
Gabi Simon  •  17 Martie 2021, 18:31

Pigliaceli il inlocuieste pe Tartarita marele portar lustrutor de banci. Italianul si-a luat azi noapte cetatenia romana si va putea juca pentru cea mai puternica nationala din istoria fotbalului romanesc. Vai de capul nostru suntem, caci nu avem jucatori pentru asa ceva deloc, suntem foarte slabi in perioada asta.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează